Kényelmes a szülőszék?

Én csak egyszer szültem, így hangsúlyozom, hogy túl nagy tapasztalatom nincs ezzel kapcsolatban. Csak a saját élményemet tudom Veled megosztani.
Egy olyan kórházban szültem olyan orvosnál, aki és ahol nagyon támogatják a természetes szülést. Ennek szellemében támogatják az anyukát a megfelelő pozíció felvételében, nem ragaszkodnak pl a szülőágyhoz. Bár kitolásnál engem is felfektettek, de én úgy éreztem, hogy a fájások nem segítik a kitolást, mert olyan volt, mintha egy fájás csak a derekamig jutott volna el. Ezt nehéz leírni pontosan. Szóltam, hogy ez így nekem baromira nem kényelmes, van-e valami más alternatíva, ahogy könnyebb tolni. Akkor a doki felállított, és én állva toltam kis a fájásokba beleguggolva. Nem is tudom elmondani, hogy mennyivel jobb volt így. Mondjuk nagyon rövid és könnyű szülésem volt, így azért maradt energiám állva tolni. Gátvédelemmel szültem.
Szerintem az a fontos, hogy figyelj a tested jelzéseire és a dokikkal mindig működj együtt. Ők láttak már sok szülést, tudják hogy miért tanácsolnak Neked valamit.

Fekve szültem, szülőágyon, amint megindult a kitolás, vízszintbe fektettek, vagy talán csak kicsit volt megemelve az ágy támlája, de bár ne tették volna. Borzalmasan kényelmetlen, kellemetlen volt felhúzni magam a fájásoknál, pedig gyors volt a kitolás. Nem elég, hogy minden erő a nyomásra megy, még húzzad magad azzal a kezeddel, amivel előtte órákig szorongattál valamit, és már zsibbad, el vannak fáradva benne az izmok. Én valami olyan pózt választanék így utólag, ami félig ülő helyzetet jelent. A szülőszéktől (hagyományos) csak azért tartok, mert abban biztos vagyok, hogy nem tudnám magam megtartani rajt, valamelyik irányba tuti eldőlnék.
Amit te írsz, az nagyon jónak tűnik. Szerintem ne félj tőle, az adott helyzetben biztosan jóbarátod lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!