Nem szeretnék hátonfekve, lábamat kengyelben tartva szülni, hanem inkább négykézláb, guggolva, ahogy nekem kényelmes. Van erre lehetőség?
Kórházban csak a klasszikus "kiterített béka" pózban lehet szülni? ha nincs semmi komplikáció, én szeretném megválasztani a pózt. logikusabb, h pl. guggolva a gravitáció is jobban segít, mint hátonfekve...nekem olyan ijesztő az :S
volt, aki szülhetett úgy, ahogy neki jólesett?
Én a hagyományos "kiterített béka", lábak a kengyelben pozícióban szültem mindkét gyerekemet, de ha előre megbeszéltem volna az orvosommal és a szülésznővel is, hogy másként szeretném, szerintem lett volna rá lehetőségem.
A szülészeten volt egy alternatív szülőszék, amin ülve lehetett volna szülni, azt pl. megkérdezték, szeretném-e használni. Számomra azonban kicsit visszataszítónak tűnt, maradtam inkább a szülőágynál.
Szerintem az, hogy megadják-e neked a választás lehetőségét, mindenképp az orvos (nőgyógyász), illetve a szülész rugalmasságán, hozzáállásán múlik. Mindenképp beszéld meg előre az orvosoddal. Ha éppen nem a nagyon konzervatív, a hagyományokhoz erősen ragaszkodó típushoz tartozik, szerintem nem fog akadályt gördíteni a kívánságod elé. Esetleg be lehet menni előre a kórházba és megérdeklődni a szülészeten, hogy van-e olyan szülésznő aki rugalmasan kezeli a "pozíció" kérdését, esetleg már többször is vezetett ilyen szülést, és megbeszélni vele, hogy legyen a választott szülésznőd. Persze ilyenkor illik honorálni neki, ha esetleg műszakján kívül csak miattad bemegy dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!