Csak engem zavar, hogy pár idióta kismama és sztárocska miatt a császár kényelmes, egyszerű szülési módnak van kikiáltva?
szia!
Igen, igazából tagadják, de van az a pénz amiért császározni "indokolt" egy kismamát, mert bármit oda lehet írni, h mittudomén köldöksérve van, és ezért. (most írtam vmit)
Ugyanakkor a császáros szülés önmagában hiábavaló, hiszen a "rendes" szülés kapujából átívelő császárnál van egy kis "pozitivizmus", h a vajúdás stb. ott volt, a vége lett császár. (ami egyébként nem gond, hiszen a baba érdekében történik!!)
Én divatból sosem lennék képes császárosan szülni, de szerintem a kismamák nagy része sem. De ha a babám "sorsa" függ ettől, akkor nem hezitálnék.
Hehe, igen, ez érdekes. :) Meg az is érdekes, hogy mi a könnyű. :)
Sürgősségi császárral szültem, 8 órán át a műtét előtt neonatológusok és egyéb orvosok tömkelege tanakodott arról, hogy mi baja lehet a babámnak (rettenetes szívhangjai voltak, de a flowmetria nagyon jó volt, senki nem értett semmit, még az apukája sem, pedig ő volt az orvosom, és én sem, pedig én is orvosit végeztem, at hittük mindenre felkészültünk...). Utána elrontották az EDÁt, izomba szúrták (akivel történt ilyen, tudja, hogy ez kb. 1 hét durva fájdalmat jelent). Ezután emelték ki a babánkat (aki egészséges, mint a makk, ellenben 4x tekerte szorosan a nyakára a zsinórt). A szülőszobán a felszabdalt méhemre kaptam fél óránként oxitocint... Az sem volt valami paradicsomi érzés.
Tehát lelkileg mindenképpen baromi fájdalmas volt azt hallgatni, ahogy teljesen aritmiás a tündérkém, akivel 9 hónapig problémamentes terhességem volt, utána pedig 1-2 hétig igen fájdalmas volt frissen vágott hasfallal ellátni a gyermekem, és fájdalmas volt 10 napig heparinizálni a császár miatt... Semmi jót nem tudtam még találni a császármetszésben azon kívül, hogy a babának hatalmas szüksége volt rá, hogy azonnal kiemeljék.
No, a lényeg: létezik könnyű vajúdás, és nagyon nehéz. Aki önként vállal egy potenciálisan rengeteg veszélyt hordozó hasi műtétet, és ezzel feláldoz egy minden bizonnyal komplikácómentes természetes vajúdást, az nem hiszem, hogy tudja, mit vállal.
Engem pl nem zavar... Én személy szerint simán szültem, pedig féltem a fájdalomtól én is. ;) Éltem is az EDA-val... Viszont bazi nagy gátsebem volt, amivel járni és ülni nem tudtam 2 hétig legalább... Én akkor irigykedtem a császárosokra, hogy még ők is jobban tudnak mozogni, mint én...
Amúgy sose jutott eszembe, hogy lenézzek valakit, mert császárral szült. Nekem ez olyan természetes dolog már! Most megint szülés előtt vagyok és ha valami miatt császárom lenne, akkor az lenne és kész! Ha valaki meg bemerne szólni emiatt, akkor "szépen elmagyaráznám" neki, hogy én mit gondolok azokról, akik így gondolkodnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!