Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Csak engem zavar, hogy pár...

Csak engem zavar, hogy pár idióta kismama és sztárocska miatt a császár kényelmes, egyszerű szülési módnak van kikiáltva?

Figyelt kérdés
Engem úgy tud dühíteni, mikor azt mondják egyes nők, hogy ők félnek a szüléstől és a "könnyebbik" utat választják a császárt. Ti nem érzitek úgy, hogy ez elég lebecsmérlő dolog? Én úgy gondolom (bár sajnos csak császárom volt), hogy az sem éppen gyerekjáték és én úgy érzem egyáltalán nem jártam jobban. DE nem azért mert így nem fájt vagy ilyesmi, hanem mert nem éltem meg a szülést úgy, ahogyan szerettem volna. Csak én érzem igazságtalannak ezt a dolgot? Tudom ezen nem tudok változtatni, de kíváncsi vagyok más nők véleményére. És sajnos ezek miatt a nők miatt (akik "kényelmi" szempontból választják a császárt) alakult ki ez a kép a császármetszésről. Engem nagyon bánt, hogy ha valaki azt mondja nekem: ja császárod volt, hát akkor jól jártál. DE MIÉRT IS?
2012. jún. 9. 18:20
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is császárom volt, zavaros víz miatt! Rühellem, amikor emiatt lenéznek, vagy úgy gondolják,hogy könnyebb dolgom volt. Igen, baromi jó érzés egy 10cm-es vágással a hasamon, 2 hétig szenvedni, amiből 5-6 nap brutál fájdalom... Míg a szülés közbeni fájdalom nyilván valóan rövidebb ideig tart adott esetben. (Itt most nem vettem figyelembe az extrám gát-sebeket, amik hetekig fájnak) Mellesleg a vágás helyén érzéketlen maradt a hasam, és egész életemben fájni fog, amikor frontok jönnek, mennek... A babámat megmutatták kb 2 percre, majd 6 óra múlva láthattam megint ellentétben a simán szültekkel akik utána 3-asban apával együtt meghitt pillanatokat töltenek az őrzőben! Szóval nekem senki ne mondja, hogy a császár a könnyebbik verzió, mert NEM! És azért azt se felejtsük el, hogy itt egy nagyon komoly hasi műtétről van szó! A celebsztárok is biztosan megtapasztalták, (legalábbis remélem) hogy mégsem olyan jó a császár...
2012. jún. 11. 22:23
 12/25 anonim ***** válasza:
0%

Én simán szültem.És igen úgy érzem Én, szültem, a császárosokat pedig műtik.Ez tény,nem vita kérdés. Úgy gondolom szükséges rossz és senki ne érezze magát ezért kevesebbnek. Vajúdni pedig kemény dió , és még keményebb megszülni ,majd a gátsebbel kínlódni. Császárral meg a műtéti seb ami szintén nem leány álom,de sehol nincs attól ami természetes szülésnél végig él egy nő. Igen könnyebb dolog a császár azt gondolom. Én már másnap fitten szaladgáltam ,biztos vacak császár után feküdni.

A szülési fájdalomnak van értelme a fogászati meg csak fáj... Igen büszke vagyok hogy megszültem természetes úton.

2012. jún. 16. 08:08
 13/25 A kérdező kommentje:
Igen büszke vagyok, hogy MEGSZÜLTEM császárral. Mert reggel fél 9-től éjjel nagyed 12-ig vajúdtam. Nem a doki vajúdott! Én!!! Szültem és büszke vagyok! És Te meg ugyan honnan a francól tudod, hogy mi fáj jobban???? Itt senki sem azt firtatja, hogy a császár nehezebb, de semmivel sem jobb, könnyebb! Legyél hát büszke, mert igazad van. De ne bánts mindennal szavaddal meg másokat!!!
2012. jún. 16. 11:24
 14/25 anonim ***** válasza:
60%

Mondom nem célom bántani senkit és le sem nézem. De úgy gondolom igen , a császár a könnyebb megoldás. A necces része amíg egyben vagy hogy utána kinek mije fáj ....

Ha valaki rosszul érzi magát ettől akkor önmaga nem békült ki a dologgal. Ha Én tudom hogy márpedig igazam van pont leszar.m ki mit gondol. Ha van benne igazság , akkor nyilván rosszul esik .

2012. jún. 16. 13:19
 15/25 A kérdező kommentje:

"Császárral meg a műtéti seb ami szintén nem leány álom,de sehol nincs attól ami természetes szülésnél végig él egy nő. Igen könnyebb dolog a császár azt gondolom."

Ezzel a mondatoddal becsmérelsz és megbántasz másokat. Lekezelően beszélsz. De ha jobban elolvasod a kérdést nem arra vonatkozik a válaszod. Keress egy olyan topikot aminek ez a címe: a büszke anyukák akik a fájdalommentes, könnyű császár helyett hősiesen, simán szültek!

Ott dicsekedhetsz és fényezheted magad!

2012. jún. 16. 15:41
 16/25 anonim ***** válasza:
0%

Nem nem becsmérlem,nagy tévedésben élsz.Semmi rosszat nem írtam és nem gondolok ettől nem kevésbé jó anyák vagy bármit amit beleképzelsz.

Egyszerűen biztonságosabb és könnyebb megoldás. Ennek van hátul ütője ,amíg gyógyul a seb. Ezt el kell fogadni és nem itt nyígni hogy lenéznek.

Az nem lenézés ha tényszerűen számba veszi az ember a +/- dolgokat.

2012. jún. 16. 16:55
 17/25 anonim ***** válasza:
58%

Utolsó válaszoló.

Ne haragudj de te h.ülye vagy.Olvasd már el amit írtál!Kitűnik belőle,hogy lenézed a császárt mert az csak egy hasi műtét.Meg hogy nem tudják a császárosok milyen vajúdni?képzeld nagyon sokan vannak akik vajúdtak órákat/napokat mielőtt megműtötték őket.Szerinted biztonságosabb a császár?ez egy komoly hasi műtét,abban mi a biztonságos?

2012. jún. 16. 20:40
 18/25 anonim ***** válasza:
58%

Kimaradt:

Másnap vígan szaladgáltál!A császárosok meg feküdtek.Akkor kinek könnyebb?

2012. jún. 16. 20:41
 19/25 A kérdező kommentje:

Itt van olvasd végig mielőtt azt mondod, hogy a császár könnyű. Nem az és a sima szülés sem az! De nézd meg milyen veszélyei vannak mielőtt írsz itt bármit!

Kockázatok és komplikációk az anyára nézve:

Fertőzés: A fertőzés megtörténhet a hasi vágáson, a méhben vagy más medencetáji szervekben.

Vérzés, vérveszteség: Egy császármetszés során az anyuka több vért veszít, mint egy hagyományos szülésnél. Ez anémiához (vérveszteséghez) vagy vérátömlesztéshez vezethet.

Szervek sérülése: Belső szervek lehetséges sérülése (Például: hólyag, belek)

Letapadás: Kialakulhatnak hegszövetek a medencetájékon, amelyek elzáródást és fájdalmat okozhatnak. Ez olyan jövőbeli terhességi komplikációkhoz is vezethet, mint a placenta previa vagy a méhlepény leválás.

Meghosszabbított kórházban tartózkodás: Egy császármetszés után, általában a szülés után 3-5 napig tartanak a kórházban, ha nem léptek fel komplikációk.

Hosszabb gyógyulási idő: A felépüléshez szükséges idő néhány héttől pár hónapig terjed egy császármetszés után, mely hatással lehet a babáddal való kapcsolatodra.

Gyógyszerek által kiváltott reakciók: A tested negatívan reagálhat az érzéstelenítőre vagy a műtét után bevett gyógyszerekre.

További műtétek veszélye: Például: méheltávolítás, hólyag műtét vagy egy újabb császármetszés

Gyermekágyi halálozás: A császármetszések esetében magasabb a gyermekágyi halálozások aránya, mint a hagyományos szüléseknél.

Érzelmi reakciók: A császározott nők negatív élményként élhetik meg a szülést és gondok adódhatnak az anya és a baba közti kapcsolatban.

Kockázatok és komplikációk a babára nézve:

Koraszülés: Ha a fogamzási dátumot rosszul számolták ki, a császármetszéssel világra segített baba még fejletlen lehet és alacsony súllyal születhet.

Légzési problémák: A császármetszéssel világra jött babáknál gyakrabban fordulnak elő légzési és légzőszervi problémák. Néhány kutatás eredményei szerint gyakrabban van szükség segítségre a császármetszések során, mint hüvelyi szülésnél.

Alacsony APGAR értékek: Alacsony APGAR értékeket eredményezhet az érzéstelenítő, a szülés előtti magzati problémák és a szülés közbeni stimuláció hiánya (a hüvelyi szülés természetes stimulációt biztosít a baba számára a szülőcsatornában).

Magzati sérülés: Nagyon ritkán előfordul, hogy a babát megkarcolják vagy megvágják a metszés közben (100 esetből 1-2-szer fordul elő ilyen).

2012. jún. 16. 21:12
 20/25 anonim ***** válasza:
0%

Nem nézem le :) csupán egyszerűbb útnak tartom. És igen,veszélytelenebbnek. Irányítottabb a dolog, a baba is kevésbé gyötrődik ,nincs hirtelen leeső szívhang rendszeresen ,mert kikapják...

3-5 nap?

én toxémiával voltam bent ennek a dupláját

a császár igen is egyszerűbb lett volna ,akkor nem kerülünk ilyen helyzetbe

de büszke vagyok hogy természetes úton szültem

következőt szerintem nem vállalom be természetessel,

ha lenézném a császárt nem ezt mondanám .

Nagyon nagy gond lehet a fejekben ha mindent támadásnak vesznek az emberek.

2012. jún. 16. 22:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!