Milyen a szulesi fajdalom? Osztonbol felismerjuk?
Felek tole,hogy majd nem fogom tudni,hogy beindult valami,ezert remelem,hogy magzatviz elfolyassal fog kezdodni,mert az legalabb egyertelmu...
Nekem ilyen joslok szerintem nem nagyon voltak,vagy legalabbis nem tudtam,hogy az az.Neha ereztem olyat,mintha mindjart megjonne,illetve kemenyedeseim voltak,de ennyi.
Kerlek segitsetek,elso baba es rettegek,hogy mire eszreveszem majd,hogy ez mar a szules,addigra mar esetleg reg be kellett volna indulni a korhazba...
Elore is koszi!

Én is ettől félek :) 38+1 vagyok.
De nekem pont azt mesélték, hogy a magzatvíz elfolyás sem olyan egyértelmű, főleg ha apró mennyiségekben távozik. :)) Szóval csak reménykedni tudok benne, hogy felismerem, ha menni kell. De úgy vagyok vele, hogy azért ha máskor nem, 5 perces fájásoknál csak leesik, hogy mi történik. A CTG mutatott jóslókat, de én nem éreztem semmit, ezért is tartok tőle, hogy csak a keményeket fogom megérezni, a kicsiket nem. :))) Írjatok majd, hogy nálatok hogy volt, ha megtörtént, had tanuljak belőle :)

nyilván tudunk olyan eseteket, hogy valaki későn indul el, és nem ér be a kórházba, de ezek azért is vannak benne a híradóban, mert annyira ritkák. :)
Akkor már annyira fog fájni, hogy vágyni fogsz egy orvosra, és egy kórházi ágyra. :) Most is tudod, mi az a fájdalom, amivel otthon maradsz, vagy megnézeted magad, akkor is majd bemész, és azt meg majd az orvos látja, hogy abból mikor lesz szülés.

Az elsőnél nem volt semmi keményedésem, az utolsó napokban pár azért igen.
Mikor jöttek az összehúzódások, akkor viszont rögtön tudtam, hogy ez már más, menet van.
A másodiknál végig keményedtem, de mikor idő volt, rögtön tudtam, hogy már nem kell aludni készülődni.
És egyik sem vízelfolyással indult.
Ne izgulj, tudni fogod, ha idő van! :)
Koszonom a valaszokat,bizom benne,hogy fel fogom ismerni a jeleket :-)
Amugy megnyugtat,hogy nem egyedul jarok ebben a cipoben,ezek szerint normalis ez a bizonytalansag :-)

A fájások igazából nem összekeverhetők semmi mással. Szóval érezni fogod, hogy mikor fáj igazán. Az már más kérdés, hogy a jóslók is lehetnek olyan kemények, hogy elindul vele az ember a szülészetre. Aztán vagy bennfogják, vagy nem.
A saját ismeretségi körömben, magamon kívül még legalább 2 anyukát ismerek, akik nem célzottan szülni mentek, hanem orvosi vizsgálatra, és onnan már nem mentek haza, csak később babával.
Amúgy egy árva keményedésem, meg jóslóm nem volt, viszont az 5 perces fájásoknál azért már tudtam, hogy ezt magam is felismertem volna.
Legrosszabb esetben elmarad az előkészítés, vagy később íratják meg veled a papírokat.

Nyugi, az első szülés az esetek legnagyobb részében nem megy olyan gyorsan, hogy ne érnétek be, ha csak nem másik városba kell utazni.
Én első babánál két percesekkel indultam be, és még 4,5 óra volt bent is, amit eltöltöttünk.
És ne aggódj, én minél többedik babát vártam, annál bizonytalanabb voltam a sok jósló miatt, hogy most beindul vagy nem, de amikor belém hasított az első "rendes fájás", akkor mindig tudtam, hogy indulás van.
Észre fogod venni, csak pihengess addig, kell majd az energia!
Amúgy hogy milyen? Nekem a menstruációs görcsre hasonlít, csak minimum 10x olyan erős, össze nem téveszthető semmivel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!