Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Valaki magyarázza el nekem...

Valaki magyarázza el nekem légyszi, hogy miért kell KÉRNI császármetszést, ha van lehetőség a természetes szülésre is?

Figyelt kérdés
Ez az élet rendje, így szülnek a nők évmilliók óta. Miért kell kérni egy műtétet, ami veszélyesebb, mint a természetes szülés???
2013. nov. 6. 15:38
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
95%

Az egyik eset lehet az, amikor valaki félti a hüvelyét.

Vagy ha valakinek már volt egy császárral végződő, kínlódós, többnapos, vérengzős szülése, ahol nem figyeltek rá, esetleg majdnem ráment az anyuka, vagy a baba élete. Az ilyet meg tudom érteni, hogy mégegyszer nem kíván normál szülésre vállalkozni. Gondolom pszichésen olyan mély nyomot tud hagyni az emberben, hogy még a normál szülés gondolatától is irtózni fog egy életen át.

Vagy mert azt gondolják, hogy így könnyebb.

Az a baj, hogy évmilliókkal ezelőtt a nők (?) könnyebben szültek. Minden állat könnyebben szül, mint az ember. Gondolj bele, kerek koponya (nézz meg egy kutyát, milyen a feje), kisebb medence, a felegyenesedett járásnak azért vannak ám hátrányai is.

Összességében, ha indokolt a császár, én sem vagyok ellene. Lehet, hogy el is gondolkoztam volna rajta, ha nem félnék piszkosul a műtőtől. Egyszerűen a lehetőségét is elvetettem, hogy császárral szüljek. A másik tábor meg ugyanígy lehet a hüvelyi szüléssel. Nem érdekelnek a császár előnyei. Őket meg nem érdekli a hüvelyi szülés előnyei.

2013. nov. 6. 16:27
 12/43 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm a válaszaitokat!
2013. nov. 6. 16:28
 13/43 Julie S ***** válasza:
71%
Fiatalabb koromban úgy gondoltam, hogy én is császármetszést fogok majd választani természetes szülés helyett. Nem akartam "részt venni" a szülésben, csak vegyék ki a gyereket belőlem, az mindenkinek egyszerűbb és kevésbé fájdalmas (azóta láttam, hogy ez így nem állja meg a helyét). Aztán most évekkel később mégis természetes úton szültem. Eszemben sem volt császármetszést kérni, mert azóta helyreállt a testembe vetett bizalmam és biztos voltam benne, hogy tök normális természetes szülésem lesz. Így is volt. Mára már inkább a műtétektől félek, mert sosem jó, ha feleslegesen szétvagdossák az embert. Elég akkor, ha tényleg muszáj.
2013. nov. 6. 17:15
 14/43 anonim ***** válasza:
Előfordulhat, hogy valakinek nagyon rossz élmény volt az előző szülése, és nem akarja ugyanazt még egyszer átélni.
2013. nov. 6. 20:24
 15/43 anonim ***** válasza:
5. vagyok. Mégis mi rosszat írtam, amiért így le kellett pontozni?
2013. nov. 6. 20:43
 16/43 anonim ***** válasza:
27%
én válaszoltam, hogy ÉN jobban biztonságban érzem magam, miért lettem lepontozva?? Nem ti gyereketeket kötelezem császáros születésre! de hogy "igazságos legyen" én is nyomtam mindenkinek piros pacsit ;)
2013. nov. 6. 21:33
 17/43 anonim ***** válasza:
91%
Ha Te ettöl jobban érzed magad utolsó akkor örülök hogy örömet szerzett neked. Nem igazán értem mit kell törödni ezzel aa pontozgatással.... Ha te tudod hogy hasznos volt a váladsz a válaszolónak és igaz dolgot irtál akkor ez a lányeg nem az hogy ki mit pontoz. Mint tudjuk sok olyan van aki nem is szól hozzá csak belép egy topic-ba és mindenkit lepontoz olvasás nélkül csak ugy heccböl. De nem birom felfogni ezzel miért kell foglalkozni? Engem egyáltalán nem érdekel mivel tudom hogy olyan választ adtam amit bárhol bármikor felvállalnék és legjobb tudásom szerint adtam, ennyi a lényeg szerintem.
2013. nov. 6. 22:02
 18/43 anonim ***** válasza:
Pontozással foglalkozni tényleg gyerekes. Sokszor azt pontozzák le aki igazat ír egy válaszhoz nem a mézes madzagot.
2013. nov. 6. 22:06
 19/43 anonim ***** válasza:
24 hetes kismama vagyok. A lányomat 4 éve császárral hozták világra,miután 3 napot voltam a szülőszobán. Most nagy dilemmában vagyok. Nagyon szeretném,ha gyorsan és könnyen megszületne a babám,de bennem van a félelem is,hogy mi lesz ,ha ismét napokig elhúzódik. Persze előre meg kell mondanom ha császárt választok,de előre nem tudhatom mi lesz a folyamat menete. Valahogy biztonságosabbnak érezném a császárt,de a remény is bennem van,hogy minden simán menne a szüléssel. Várom az Isteni sugallatot...
2013. nov. 7. 07:24
 20/43 anonim ***** válasza:
71%

Én undorodtam a gondolattól is, hogy hüvelyi szülésem legyen. Nekem valahogy nem természetes az, hogy az ember reped, szakad, vágják, hasba könyöklik, a babát vákuumozzák, fogóval szedik ki, ha kell csontját törik, aztán vagy egészséges lesz, vagy nem. És akkor a két amivel érvelnek, hogy "de a fontos baktériumokat nem kapja meg", "nem jó neki, ha csak úgy kiveszik". Miért is? Származik belőle akárkinek orvosilag bizonyított kára, hogy császárral születik? NEM. Szóval én elsősorban a baba miatt szerettem volna császárt, de őszintén szólva magam miatt is. Rengetegszer hallottam a hüvelyi szülés utóhatásairól, csúnya vagina, fájdalmas szex, vizelet és széklettartási gondok, vadhús nőtt a metszésen, stb. Hát köszönöm, ebből nem kérek.

Végül nem kértem császárt, mert azért annyira nem vagyok fanatikus, de napokig tartó vajúdás után megcsászároztak, és azt kell mondjam nagyon is jó volt. Egyáltalán nem voltak fájdalmaim utána, pár nap alatt olyan voltam, mintha mi sem történt volna. Persze nem mindenki jár ilyen jól, de én úgy gondoltam, hogy inkább legyen egy egészséges gyerekem, és a hasamon egy seb, mint esetleg egy fogó használata által károsodott beteg gyerekem, hüvelyi gondokkal.

2013. nov. 7. 10:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!