Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a véleményetek az apás...

Mi a véleményetek az apás szülésről?

Figyelt kérdés
Mi a jó benne? Elvégre a férfi nem tudja a nő helyett megszülni a gyereket. Szerintetek nem képmutatás ez egy férfi részéről?
2013. okt. 30. 15:24
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
78%
Nyilván nem azért megy be, hogy megszülje a gyereket, hanem azért, hogy ott legyen amikor megszületik a közös gyerekük. Ha férfi lennék én is szeretnék ott lenni.
2013. okt. 30. 15:26
 2/15 anonim ***** válasza:
78%
Nem azért megy,hogy megszülje,hanem hogy a párja mellett legyen a nehéz helyzetben.
2013. okt. 30. 15:29
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
hát minden csak nem képmutatás
2013. okt. 30. 15:34
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Párom ott volt az elsőnél és hidd el nagyon jó volt,hogy nem voltam egyedül ő meg szenvedett mert nem tudott segíteni a fájdalmamon mikor már nagyon erős volt és mikor meglátta a kislányunk fejét sírt a boldogságtól majd mikor megszületett elment a kicsivel nem hagyta egyedül amíg el nem küldték haza,most a 2. babát várjuk és mondtam neki ő marad majd itthon a lányunkal én meg megyek szülni már tudom mi vár rám,hát úgy felháborodott,hogy csak na mert ott szeretne lenni :D és várni,hogy láthassa az első pillanattól mint a lányunkat :)
2013. okt. 30. 15:36
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Megszülni nyilván nem tudja, de lelkileg sokat segíthet a nőn, és neki is örök élmény, hogy látta a gyermekét megszületni. (persze, ha nem lesz rosszul az ilyesmitől, de ezt embere válogatja).
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ezek szerint senki másnak nem kellene a szülőszobán lennie, hiszen nem ők szülik a gyereket...
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el, sokkal jobb, ha ott van, és nem a kocsmában iszik a haverokkal a gyermek érkezére.
2013. okt. 30. 15:37
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Én férfiként sosem vágytam arra hogy lássak szülést. Elismerem a világ egyik legcsodálatosabb eseménye, de annyira nem bírom sem a vér látványát, sem azt hogy másokat szenvedni lássak, így a férfiak többsége velem együtt nem vágyik a szülőszobába..

A feleségem kedvéért nehezen, de vállalnám, hogy végig ott legyek mellette. De csak azért, hogy érezze vele vagyok..

Hál istenek a feleségem sem díjazta az apás szülést, így elég érdekes szitu alakult ki nem sokkal a szülés napja előtt.

Én úriemberként már az elején felajánlottam, hogy végig támogatom, a szülőszobában is szoríthatja a kezem ha ez a vágya. (megígértem azt is hogy csendben fogok elájulni)

A feleségem azt hitte, nekem ez fontos, az a vágyam hogy lássam a lányunk születését, így egészen az utolsó hétig tetetett lelkesedéssel örült annak hogy vele leszek. De a végén csak kibökte, hogy nem igazán szeretné ha szülés ideje alatt mellette legyek..Mindig is szégyenlős volt, így úgy érezné, hogy teljesen kiszolgáltatott helyzetben lenne.. Megkért, hogy ne haragudjak rá, de tartsam tiszteletben a kérését, hogy egymaga akar bent lenni.

Örömmel szobroztam a szülőszoba előtt..

Ma a kislányom 4 éves, de hálát adok a feleségemnek, hogy nem kellett átélnem azt ami a szülőszobában zajlik..Nem férfiaknak való..

34/F

2013. okt. 30. 15:40
 9/15 anonim ***** válasza:
Kapcsolata válogatja. Az, ami a férjem és köztem van, nem képmutatás, és nem várom, hogy helyettem szülje meg a gyereket. Teljességgel kizártnak tartom, hogy ne akarna ott lenni, és a szíve szakadna meg, ha nem láthatná a kisfia megszületését, ha nem foghatná kézbe, és puszilhatná meg. Pont nem érdekli a testi változás, ami ilyenkor lezajlik, és úgy gondolom egy érzelmileg stabil kapcsolatban ez így normális. Lehetne ő is akármilyen rosszul, (ahogy sjanos volt is), pisiből-kakiból is "kimosdatjuk egymást", ha szükséges. Ezek részletkérdések. Az viszont, amikor családdá válunk, már nem részletkérdés, különösen érzelmileg. Nálunk alap, hogy apás szülés lesz (nemsokára, néhány nap).
2013. okt. 30. 15:54
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Az 1-nél bent volt, szorítottam a kezét, meg se szólalt. Jó volt hogy ott volt.

2-nél szörnyû volt. Az ablakon bámult ki és jajjgatott hogy ô ezt nem bírja. Kértem hogy menjen ki de nem ment.

Amikor végre kiment innivalót venni el is kezdtem tágulni , addig órákig semmi nem volt.

Ha lenne 3. baba tuti nem engedném be. Neki ez nem való.

De barátnõm férje pl büszkén mesélte hogy bent volt.

2013. okt. 30. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!