Attól félek, hogy a szülés után nem tudok majd pihenni a többi anyukától/babától és a személyzettől a kórterembe? Ti tudtatok? Nem voltatok hullák, mikorra haza mentettek?
Vidéki kórházban szültem, de megyeszékhelyen, VIP-es, egyágyas szobát kaptam. Azt gondoltam, hogy de jó lesz, tudok majd pihenni, mert nagyon nehéz és hosszú volt a szülés. Első éjjel rettegtem, mert a "saját" WC-re kimenet is gyenge voltam, féltem minden lépésnél,hogy elájulok - senki nem "akart" zavarni, így nem is néztek rám.
A baba végig ott volt velem, szinte zuhanyozni sem tudtam elmenni, mert nem volt kire bízni. Reggel 5-től jöttek a nővérek aztán sorban a vizitek. Látogatókhoz ki kellett menni babástól. Hát nekem egy perc nyugalmam sem volt, nem volt előny az egyágyas szoba - én tényleg megúsztam a horkolást a szobatárstól.
Szintén 4 ágyas szobába kerültem, egy 3 gyermekes anyukával, aki úgy gondolta, ha sír a gyerek, majd abbahagyja, ja és ő nem tud szoptatni. ( nem is próbálta, a tápszer egyszerűbb volt) egy 18 éves tündéri lánykával, aki azt sem tudta, hogy a gyereknek kell pelenkát vinni, neki mindig mindent magyarázni kellett, ezt hol mi csináltuk, hol a nővérek. A harmadik egy kissebbségi lány volt, akinek a rokonai mindig bejöttek a szobába, vagy bedugták a fejüket ( miután összevesztek velük, hogy nem kéne bejárkàlni ) és bekiabáltak, hogy " na, szopik már" ? Úgyhogy én teljesen kimerülve jöttem haza a kórházból. ( előtte 3 hétig bent voltam ) De ma már jókat nevetünk ezen is :)
Ki lehet bírni, ki fogod bírni. Otthon meg alszol egy nagyot, apa úgysem tudja majd a szemét sem levenni a babáról.
További szép áldott állapotot, könnyű szülést, és nagyon boldog babázást kívánok!
Mi ketten voltunk egy szobában. A babák mindig felkeltették egymást, így semmit nem tudtunk aludni, néha már kimentünk éjjel a folyosóra, hogy addig a másikunk tudjon aludni, ha éppen a babája is aludt.
Viszont a látogatók sokkal idegesítőbbek voltak, hozzám is sokan jöttek (kérésem ellenére) és hozzá is. Így lehetetlenség volt szoptatni is, nem hogy aludni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!