Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen érzés a toló fájás?

Milyen érzés a toló fájás?

Figyelt kérdés
Milyen a fájdalom jellege és hol kezdődik(Pl:fentről halad lefelé)és hol fáj?
2013. szept. 23. 13:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
mintha kakilnod kéne.
2013. szept. 23. 13:53
 2/11 anonim ***** válasza:
A tolófájás, az igazából nem fáj, ott már csak nyomni kell, tényleg mintha kakálnod kéne..:)
2013. szept. 23. 13:55
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát most vicceset írok, én hármat szültem (hüvelyi úton) és nem igazán tudom hogy milyen a toló fájás, mert nem érzek olyat.

Az első szülésemnél érintett ez a legrosszabbul, mert nagyon arra készültem, hogy majd fogom érezni, aztán s szülésznő egyszer csak utasított, hogy toljak, nem ment túl jól, közel 2 órás lett így a kitolási szakasz.

A másodiknál már ügyesebb voltam, egy idő után amikor jött a fájás, ami már nagyon-nagyon erős volt, akkor megpróbáltam gyengén nyomni közben. Onnan tudtam, hogy elérkezett a kitolás ideje, hogy nyomásra a fájdalom csökkent. Tehát épp hogy toláskor már nem fáj, csak jó nagy munka a nyomás maga.

Harmadik szülésnél meg csak annyit éreztem a labdán ülve, hogy fel kell pattannom, mert jön kifelé a gyerek.

A szülésznőm azt mondta akkor, hogy a nők 10%-a nem érez tolófájást.

ezt csak azért írtam le, hogy ha véletlenül Te is abba tartoznál, akkor ne lepődj meg legalább.

2013. szept. 23. 13:58
 4/11 anonim ***** válasza:
van akinek fáj, barátnőm most szült nyáron és mondta neki az jobban fájt mint a tágulás. Hallottam már mástól is ezt de ez a ritkább, általában a legtöbben tényleg azt mondják az már nem fáj.
2013. szept. 23. 13:58
 5/11 anonim ***** válasza:
Nekem is rosszabb volt mint a vajúdás, nagyon fájt.
2013. szept. 23. 14:01
 6/11 anonim ***** válasza:
Nekem nem fájt. 23 órát vajúdtam rettentő kínok között és megváltás volt, mire végre éreztem, hogy nyomni kell. Olyan érzés, hogy hirtelen a semmiből nagyon kell kakilnod. Lesz egy ilyen nyomó ingered is. Valahogy nem tudsz nem nyomni. Ilyenkor ha beleadsz mindent, pillanatokon belül meglehet a baba. Nekem a második nyomásra ki is bújt:)Ez a része már "kellemes":)
2013. szept. 23. 15:21
 7/11 anonim ***** válasza:
Hát a toló fájás mint elöttem is írták már olyan mintha kakilni kéne, nekem a szülésznőm fél óránként jött be ellenőrizni épp bent volt azt mondta hogy fél óra és jön mert kb addigra lesz már toló fájásom, erre 10 percre rá szoltam a férjemnek hogy azonnal menjen a szülésznőért mert jön a baba kakilnom kell, a férjem nem akarta elhinni hogy ezt tudom mert még is első babánál miből is tudnám de végül ment és hívta a szülésznőt, aki jött is és fél órán belül meg lett a lányom :)
2013. szept. 23. 16:23
 8/11 anonim ***** válasza:

Anyumat a minap pont erről kérdeztem.

Ahogy írták. Mintha székrekedésed lenne, de folyamatosan nyomnod kell, tehát mikor nagy wc-el. :-) de szerintem, ezek az érzések tuti nem összetéveszthetőek:-)))

39+4hkm első baba

2013. szept. 23. 23:16
 9/11 anonim ***** válasza:
Sokáig vajúdtem, a tolófájás jó volt,nem fájt csak éreztem,hogy nyomnom kell,olyan mintha kakilni kéne!
2013. szept. 24. 16:08
 10/11 anonim ***** válasza:
Amikor bent voltam éppen vajúdott egy nő, kérdezte,hogy mikor szülhet már, mondták neki,hogy majd érzi,nem akarják elmondani,hogy mit kell éreznie. Egyszer csak megszólalt,hogy mindjárt bekakil, na akkor mondta a szülésznő,hogy hogy most szülünk, ezt várták,hogy mikor mondja!
2013. szept. 24. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!