Milyen érzés a toló fájás?
Hát most vicceset írok, én hármat szültem (hüvelyi úton) és nem igazán tudom hogy milyen a toló fájás, mert nem érzek olyat.
Az első szülésemnél érintett ez a legrosszabbul, mert nagyon arra készültem, hogy majd fogom érezni, aztán s szülésznő egyszer csak utasított, hogy toljak, nem ment túl jól, közel 2 órás lett így a kitolási szakasz.
A másodiknál már ügyesebb voltam, egy idő után amikor jött a fájás, ami már nagyon-nagyon erős volt, akkor megpróbáltam gyengén nyomni közben. Onnan tudtam, hogy elérkezett a kitolás ideje, hogy nyomásra a fájdalom csökkent. Tehát épp hogy toláskor már nem fáj, csak jó nagy munka a nyomás maga.
Harmadik szülésnél meg csak annyit éreztem a labdán ülve, hogy fel kell pattannom, mert jön kifelé a gyerek.
A szülésznőm azt mondta akkor, hogy a nők 10%-a nem érez tolófájást.
ezt csak azért írtam le, hogy ha véletlenül Te is abba tartoznál, akkor ne lepődj meg legalább.
Anyumat a minap pont erről kérdeztem.
Ahogy írták. Mintha székrekedésed lenne, de folyamatosan nyomnod kell, tehát mikor nagy wc-el. :-) de szerintem, ezek az érzések tuti nem összetéveszthetőek:-)))
39+4hkm első baba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!