Mit gondoltok az apás szülésről?
Korábbi hozzászóló vagyok. Az utolsó írta az intim jelzőt. Igen, ez egy olyan intim dolog, mint amikor elkészült a gyerkőc. Kicsit mi is zavarban voltunk, hogy rajtunk kívül még 2 szülésznő és egy orvos is ott volt.
Szerintem a másik intim dolog a kórházból való hazajövetel, amikor először visszük át a küszöbön az otthonunkba az új családtagot, főleg az első gyermekünket. Mire hazaértünk a nagymamák ott topogtak az ajtóban, elrontva ezzel a feeling-et, inkább bosszúsak voltunk hogy hagyjanak már élni minket egy kicsit.
Ti döntésetek,de anyós,anyukám kizáró ok lenne,nem engedném be őket sima szülésre.Senki sem kell,hogy asszisztáljon a fájdalmakhoz nálam.A férjem se :-) Ezt megbeszéltük.
Császárra készülünk,azt még meg is nézném,vagy örülnék,ha levideóznák nekem.Ott bárki ott lehetne,a másik túl gyötrelmes ahhoz,hogy megosszam akár a férjemmel is.
(most nem azt akarom írni,hogy a császár könnyebb,mert az meg utána fáj,hanem azt írtam le,amit én érzek)
Nálunk a császárra nem jöhet be senki,de hátha(mivel oktató kórház)lenne,aki lefilmezi (szakmai ártalom)
Hát nem tudom hol szeretnél szülni, de nem sok kórházban engedik,hogy egész kompánia bent legyen a szülésnél! Ezt nyugodtan meg lehet mondani az anyukáknak!
Mi anyuval megbeszéltük, hogy ha férjem nem akarna bejönni, akkor jön ő. De egyedül és kizárólag,ha kérem!
Bocsi, de nem tudom kihagyni: Amikor készült a baba, akkor is ott tartották a gyertyát a mamák? :)
Az én férjem mind a 3* bent volt, viccesen azt szoktam mondani, hogy még most sem szültem volna meg, ha ő nincs ott. Tényleg nagyon jó volt, hogy ott van, mást el sem tudtam volna képzelni, sem anyát, sem anyóst, sem testvért, sem barátnőt.
Egy jotanacs: ragaszkodj hozza, hogy az legyen veled, akit te szeretnel, hogy ott legyen. Ez egy olyan helyzet, ami egyszerre nagyon intim es vagy kiszolgaltatott es esetleg magadon kivul. Hidd el, hogy minden komforterzesre szukseged lesz es ezt csak olyantol fogod megkapni, aki mellett teljesen eltudsz lazulni. Olyat semmikepp ne engedj be, akit nem akarsz.
Ha anyudek azzal ervelnek, hogy ok tudjak, mert mar vegigcsinaltak, razd le oket azzal, hogy minden szules mas, a tuedet ugysem fogjak tudni. Amit tudni kell segiteni, azt a ferjed boven tudni fogja.
De nagyon fontos, hogy a ferjed tenyleg akarjon bemenni, mert ez egy iszonyat kemeny helyzet lesz neki is. Szivbol kell csinalnia!
Jo, konnyu szulest nektek!
Az én férjem egyelőre azt mondja, hogy nem akar bejönni, annyira amúgy én nem bánom. Ha akarna bejöhetne, de más nem. SENKI.
Abban az esetben, ha császár, akkor jobban örülnék, ha bejönne, de ha nem akar, akkor oda jöhetne vagy anyukám vagy esetleg a 25éve testvéremként szeretett rokonom, a leendő keresztanyuka. (Ahol én szülök, ott egy valaki bent lehet császárnál is.) De csak és kizárólag azért, hogy legyen kinek a kezébe adni.
Anyósom eszembe sem jutna. Most nem az, hogy nem szeretem, meg jó, hogy ő is a gyerek nagyszülője lesz, de akkor is, nekem ő "csak" egy távoli ismerős, aki kötelezően rokon, felnőttként kerültem kapcsolatba vele és egyáltalán nincs bensőséges viszonyunk. Már pedig az én (bármilyen) szülésem környékére olyan jöjjön, akivel a viszonyom minimum bensőséges, mert ennyi erővel beülhetne a régi osztályfőnököm is például.
Imádom anyukámat, nagyon jó a kapcsolatunk. Max akkor jönne ő be, ha a férjem nem tudna ott lenni. De nála ez fel sem merült. Így a végén folyamatosan azt mondja, hogy minden úgy lesz ahogy én szeretném. Ha szeretném eljön majd minden nap hozzánk segíteni, ha nem akkor nem ön. Szóval ő nagyon jól áll a dolgokhoz.
Anyósom sajnos már nincs közöttünk, na de ő lehet h benn akart volna lenni :D Nagyon szerettem őt is, de tuti ne engedtem volna be.
A férjem benn szeretne lenni, ezt a döntést rábíztam. Eleinte nem akart ott lenni, de ahogy látta, hogy nő a poci és mocorog a baba nagyon kíváncsi lett rá :) Már várja, hogy a karjaiban tarthassa
40+1 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!