Világosítsatok fel, légyszi!? Most egy picit elcsodálkoztam.
29. hétben vagyok, elkezdtem összeállítani a kórházi csomagom. Anyumnak meséltem, hogy mi mindent kell még vennem. Ő azt mondta, hogy ő anno nem húzhatott bugyit, és egyebeket szülés után, hogy lássák, mennyi vér távozik. Na jól van, mondom, az volt 25 éve, most biztos nem így van..... ma megkérdeztem a védőnőt, és b@sszus, tényleg csak akkor húzhatok bugyit+betétet, ha felkelek mondjuk sétálni egy picit. Hmmmm...ez mindenhol így van? Mert itt olyan sok kérdés volt már azzal kapcsolatban, hogy milyen betét, mennyi betét?????? Azt hittem, folyamatosan lehet használni.
Én nem akarok vérben "tocsogva" feküdni a kórházi ágyban :) De tényleg..... Ja, és azt is mondta, hogy hálóinget se vigyek, mert azt is adnak, teljesen újat, elöl gombolósat.
Előre is köszi a segítséget!
Nekem is azt mondták, hogy nem lehet bugyit venni. A saját érdeked, mert eléggé szoríthatja a sebet. De erre találták ki a Tena bugyit. Egy olyan mint egy férfi boxeralsó, csak hálós. Hát nem sokat tart, én utáltam. De ahol én szültem soha senki nem kérdezte, vagy nézte, hogy mi van rajtam. Még viziten sem.
Szülés után engem is úgy toltak be, hogy csak egy betét volt a lábam közt. Nem volt erőm felkelni bugyiért, így másnap persze minden csupa vér lett. De nem azért, mert nem engedték.
Hálóinget nálunk adtak, ha kértem. De elég utálatos, mert olyan megkötős, és már az összes madzag le volt róla szakadva. Így mindenem kint volt belőle. Viszont én 1. nap abban voltam, mert nagyon véreztem, a sajátomat sajnáltam volna.
Sürgősségi császárral altattak, és amikor felkeltem, tocsogtam a vérben. Egy betétet raktak a lábam közé, amit persze ember legyen a talpán, aki műtét után képes odaszorítani. Miután kivittek zuhanyozni, szintén csak a lábam között volt, bugyi nélkül.
Viszont másnap, amikor már felkelhettem, az első dolgom volt zuhany után előkeresni egy bugyit (Tena rögzítőnadrág) + egy betétet. És onnantól kezdve sokkal jobb volt nekem is,h. nem kell utánam mindig lepedőt cserélni és felmosni a vért...
Hálóinget a biztonság kedvéért vigyél, nekem pl. nem voltak hajlandóak adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!