Szerintetek milyen ez a bölcsöde? A nyílt napon kicsit elcsodálkoztam a körülményeken.
Figyelt kérdés
Egy 25 négyzetméteres szobában lesznek 8 an, egy gondozónővel. Van udvar, de oda csak az ovodások mehetnek, szóval egész nap ebben a szobában vannak, amin van 2 ablak. Itt van az evés, és az alvás is. A mosdót még másik 20 gyerek használja rajtuk kívül. Hogy bírjék ennyien ekkora helyen egész nap bezárva? Egy gondozónő elég ennyi gyerekre, a csoportban mindenki kb. 1,5 éves lesz. vagy örüljek, hogy felvették, és ne foglalkozzak mással?2010. aug. 6. 09:25
1/11 anonim 

válasza:

1 gnőre 6 max 7 gyerek juthat.
szerintem máshová irasd be, bár örülhetsz h felvették. hová valósi vagy?
2/11 anonim 

válasza:

Az udvarra miért nem mehetnek ki?! Nem kérdezted? Esetleg felváltva az ovisokkal.
3/11 A kérdező kommentje:
Az udavrra 10 ig lehet kimenni a bölcsiseknek, utána az ovisoké. Ez önkormányzati rendelet, ott lehet reklamálni. 9 ig reggeli van, mire mind a 8 gyereket felöltözteti, és leviszi az elsőről az az egy gondozónő, addigra jöhetnek is vissza. Gondolom inkább neki se kezd egy ilyen öltöztetős feladatnak. Budapesten, ebben a kerületben más bölcsödének még udvara sincs. Mikor a kérvényt beadtam azt mondták 10 en lesznek egy csoportba, és két gondozónő lesz rájuk, és minden reggeli után mennek az udvarra. Más nem lakhelyhez tartozó bölcsibe bekerülni erre az évre mostmár esélytelen lenne, hisz mindenhl nagy a túljelentkezés.
2010. aug. 6. 10:04
4/11 anonim 

válasza:

Én úgy tudom, de talán olvassa majd óvónő is a kérdésed, hogy kötelező a levegőztetés, akárhogy is oldják meg. Attól, hogy ők bölcsisek, még rájuk szerintem ugyanúgy vonatkozik. Vagy csak az ablakot fogják kinyitni? Az nem ugyanaz, mint a kinti szabad mozgás, még ha a levegő ott kint sem a legjobb, de mégsem hiszem, hogy egész délelőtt olyan jó bezárva játszani...
5/11 A kérdező kommentje:
Eddig 4 csoport volt, de a túljelentkezés miatt inditottak egy ötödik csoportot is. Az eddigi benti tornázós játékokkal felszerelt plusz szobát, amit felváltva használtak a csoportok, átalakítják szobának az ötödik csoportnak. Emiatt nem túl nagy a szoba, a nyílt nap ideje alatt belefájdult a fejem míg ott voltunk, annyira levegőtlen.
2010. aug. 6. 10:08
6/11 A kérdező kommentje:
Nem csak egész délelőtt, de egész nap ott vannak bezárva abba az egy szobába. Hivatalosan persze az a szöveg, hogy 9 és 10 között udvarra mehetnek, de szerintem tuti nem mennek, és a gondozónő is azt mondta, hogy nem tudja megoldani, de majd igyekezni fog.
2010. aug. 6. 10:11
7/11 anonim 

válasza:

Nem értem, hogy miért tart 9-ig a reggeli. Nálunk 6-tól 18-ig van nyitva a bölcsi,3/4 8-ig be kell annak érnie, aki reggeliztetni szertné a gyerekét, mert 8-tól 1/2 9-ig van reggeli, ebben az időszakban nem vesznek be gyereket. Nálunk 1 gondozónő van délelőtt a másik délután, ebédeltetésnél vannak ketten, egyébként 12 gyerek van egy csoportban. Nem hiszem el, hogy 1/2 óra alatt nem lehet 8 gyereket felöltöztetni.
8/11 A kérdező kommentje:
Itt is be kell érni 8 előtt, de itt 9-ig tart a reggeli. Nem tudom melyik gyerek milyen gyorsan eszik majd, és pontosan mikor ér véget, de 8-9 között nincs gyerekátvétel itt sem. Gondolom a gondozónő jóindulatán múlik, hogy viszi e őket az udvarra. Elég idős volt már, és az elsőről le is kell őket cipelnie a lépcsőn.
2010. aug. 6. 11:40
9/11 anonim 

válasza:

Utolsó válaszoló vagyok
Akkor is, levegőzni kell a gyerekeknek, meg nagyokat mozogni. Én szóvá tenném, ha nem vinnék ki őket, persze ha az idő engedi.
10/11 anonim 

válasza:

Én is szóvá tenném, csak az öltözködéssel járó kényelmetlenség miatt nehogy ne vigyék ki őket!!! Az intézményvezetővel beszélj, hogy kezeljék rugalmasan az ügyet, és legalább egy órát vigyék ki a gyerekeket!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!