Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Világosítsatok fel, légyszi!?...

Világosítsatok fel, légyszi!? Most egy picit elcsodálkoztam.

Figyelt kérdés

29. hétben vagyok, elkezdtem összeállítani a kórházi csomagom. Anyumnak meséltem, hogy mi mindent kell még vennem. Ő azt mondta, hogy ő anno nem húzhatott bugyit, és egyebeket szülés után, hogy lássák, mennyi vér távozik. Na jól van, mondom, az volt 25 éve, most biztos nem így van..... ma megkérdeztem a védőnőt, és b@sszus, tényleg csak akkor húzhatok bugyit+betétet, ha felkelek mondjuk sétálni egy picit. Hmmmm...ez mindenhol így van? Mert itt olyan sok kérdés volt már azzal kapcsolatban, hogy milyen betét, mennyi betét?????? Azt hittem, folyamatosan lehet használni.

Én nem akarok vérben "tocsogva" feküdni a kórházi ágyban :) De tényleg..... Ja, és azt is mondta, hogy hálóinget se vigyek, mert azt is adnak, teljesen újat, elöl gombolósat.

Előre is köszi a segítséget!

2009. nov. 2. 09:43
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Engem is ezzel ijesztett be anyu, én is rettegtem, de messze nem így volt. Engem császároztak, utána míg feküdnöm kellett valójában nem volt rajtam alul semmi, csak be voltam takarva, amennyire féltem tőle egyáltalán nem volt kellemetlen, teljesen mással voltam elfoglalva. Közben jött a dokim megnyomkodni a hasam és nézte hogy mennyi vér távozik. Aztán mikor felkelhettem onnantól végig bugyi volt rajtam. De egyszer sem vizsgáltak, a doki csak a sebemet nézte.

Hálóing az kórházanként változó, Győrben adnak is, de nem örülnek neki, viszont szülésnél kórházi kell, de utána jobb a saját.

2009. nov. 2. 10:42
 12/26 anonim ***** válasza:
én 9 hónapja szültem és minden alkalommal levetették a bugyit azt mondták nem kéne
2009. nov. 2. 10:44
 13/26 anonim ***** válasza:
Én 3 hónapja szültem a MÁV-ban. Ott semmi ilyet nem tapasztaltam. Szülés után a szülésznő felsegítette rám a bugyit, és adott direkt szülés utáni betétet. Így egyszer sem fordult elő, hogy ágyat kellett volna húzni. Tudom, hogy az sem lett volna ciki, hiszen a szülés vérzéssel jár, de akkor is jobb érzés volt, tudni, hogy tiszta alattam a lepedő. Ja, és soha senki nem kérte, hogy mutassuk meg a betétet. Az ügyeletes csak megkérdezte, hogy van-e panasz, akinek volt, ahhoz behívták a saját orvosát. Szerintem ez így nagyon kulturált volt.
2009. nov. 2. 11:04
 14/26 anonim ***** válasza:
Te melyik kórházban fogsz szülni? Esetleg van itt olyan, aki az ott tapasztaltakat le tudja írni.
2009. nov. 2. 11:15
 15/26 A kérdező kommentje:
Szigetváron.
2009. nov. 2. 11:34
 16/26 anonim ***** válasza:
Én is a MÁVban születem, császároztak. Amíg az érzéstelenítő nem múlt el, bizony csak gumilepedő volt alattam és betét a lábam között, de a nővékek kb óránként jöttek, lagyos vízzel végig mostak alul és cserélték a lepedőt ha kellett. Az esti fürdéshez már vettem a bugyim és a saját Tena betétem. Hálóing a sajátom volt rajtam fürdés után. Egy vizitnél sem piszkált ilyennel az orvos, hogy nem lehet bugyi és betét. Tőlünk kérdezték is, hogy mindenkinél van e elég betét, mert ha nincs szóljunk, s adnak.
2009. nov. 2. 11:46
 17/26 anonim ***** válasza:
Anyum is ezt mondta,mint a tiétek.Én pesten fogok szülni,azt mondta a szülésznő,hogy Tena betétet és bugyit vigyek magammal.De hallottam olyan kórházat,ahol még most sem lehet,csak a kórházi papírvattát használni.
2009. nov. 2. 12:10
 18/26 Bea24 ***** válasza:
Én 3 hónapja szültem Pécsett, vittem magammal eü. bugyit és vastag betétet, szó sem volt róla, hogy nem lehet használni, csak a szülés után nem szabadott 2-3 órán keresztül.Az ágyban raktak alánk négyzet alakú nedvszívó anyagot, ami öntapadós volt és sűrűn cserélték.Délután lábam között a betéttel mentem tusolni és utána már lehetett mindkettőt használni. Hálóinget én nem kaptam, a sajátomban voltam, a szülésre vittem nagyméretű pólót, amit utána kidobtam.
2009. nov. 2. 14:18
 19/26 anonim ***** válasza:

Semmi bajod nem lesz a betéttel.

Az orvos nézetétől függ.

Ha szeretnéd hordani, de ő nem igazán örül neki akkor is állj ki magadért, megteheted. Persze kedvesen kell neki erről realitást adni.

Nem károsít meg, ha fekve is van alattad betét.

2009. nov. 2. 14:19
 20/26 anonim ***** válasza:
Siófokon szültem augusztusban és a szülés után a másnap reggeli vizitig nem húzhattam bugyit, valóban azért, hogy ha jött megnézni a doki, lássa mennyire vérzek. Hálóinget is kaptunk, de nyugodtan lehettem a sajátomban is, mégis kényelmesebb...
2009. nov. 2. 14:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!