Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Világosítsatok fel, légyszi!?...

Világosítsatok fel, légyszi!? Most egy picit elcsodálkoztam.

Figyelt kérdés

29. hétben vagyok, elkezdtem összeállítani a kórházi csomagom. Anyumnak meséltem, hogy mi mindent kell még vennem. Ő azt mondta, hogy ő anno nem húzhatott bugyit, és egyebeket szülés után, hogy lássák, mennyi vér távozik. Na jól van, mondom, az volt 25 éve, most biztos nem így van..... ma megkérdeztem a védőnőt, és b@sszus, tényleg csak akkor húzhatok bugyit+betétet, ha felkelek mondjuk sétálni egy picit. Hmmmm...ez mindenhol így van? Mert itt olyan sok kérdés volt már azzal kapcsolatban, hogy milyen betét, mennyi betét?????? Azt hittem, folyamatosan lehet használni.

Én nem akarok vérben "tocsogva" feküdni a kórházi ágyban :) De tényleg..... Ja, és azt is mondta, hogy hálóinget se vigyek, mert azt is adnak, teljesen újat, elöl gombolósat.

Előre is köszi a segítséget!

2009. nov. 2. 09:43
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Hát nem tudom miért mondták neked ezt, de igenis lehet bugyit használni, mégpedig hatalmas Tena betéttel. Nem is értem, ha nem használnál, húznád magad után a csíkot? Vagy vérben tocsogva feküdnél az ágyon?
2009. nov. 2. 09:45
 2/26 anonim ***** válasza:
95%
Engem amikor szülés után felkeltettek, hogy menjünk tusolni, én is kotorásztam a cuccaim közt, kerestem a bugyit és a betétet. Az ápolónő mondta hogy bugyit nem lehet, csak a betétet rakjam majd a lábam közé. Mindenkinél ez volt, viszont mi húztunk fel bugyit, szinte mindenki a szobában. Hálóinget tényleg adnak, én nagyon utáltam, kényelmetlen volt, ezért a sajátomat vettem fel. Viszont első nap amikor még nagyon vérzel és nagyon tudsz felkelni, akkor elég praktikus, mert nem a sajátodat vérezed össze!
2009. nov. 2. 09:47
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Én 10 hónapja szültem. Hordhattam bugyit betéttel, csak amikor jött az ügyeletes orvos vizitre, akkor kérte hogy húzzam le és mutassam meg a betétem hogy mennyire vérzek. Ilyet még nem is hallottam hogy nem lehet bugyit venni.
2009. nov. 2. 09:49
 4/26 anonim ***** válasza:
100%
Én 11 hónapja szültem. Sote I-en. Volt rajtam bugyi is és óriási Tena betét is. Nálunk senkitől sem kérte az ügyeletes orvos, hogy mutassuk meg.... Érdekes.
2009. nov. 2. 09:51
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
Rajtunk volt bugyi is és betét is. Hálóinget csak a szüléshez adtak, aztán sajátban voltunk. Nem is hallottam ilyenről, amit te írsz, de elég undorító :(
2009. nov. 2. 09:55
 6/26 anonim ***** válasza:
93%

Hálóinget vigyél.

Nálunk is tiltották a bugyit, de mindenki húzott fel és a vizit előtt levettük és úgy feküdtünk, vártuk a dokit. Aki nagyon ritkán nézett a paplan alá...

2009. nov. 2. 09:56
 7/26 anonim ***** válasza:
91%
4. vagyok. Ugyanitt, a Sote I-en volt két éve egy abortuszom is (elhalt magzatt miatt), és akkor a műtét után úgy raktak vissza az ágyba, hogy bugyi nem volt rajtam, csak egy óriási vattapamacs a lábam között. Elég fura volt, de gondolom, álmomban nem húzták rám a bugyit. Viszont mire felébredtem minden csupa vér volt. El sem tudom képzelni, hogy ezt ébren (mondjuk szülés után) magamtól megtegyem, hogy nem veszek bugyit fel.
2009. nov. 2. 09:58
 8/26 anonim ***** válasza:
93%

Az én anyukám is ugyanezt mesélte!!

Állítólag amikor felvette a bugyit s észre vette a doki, úgy ordított rá, hogy ő rögtön sírva fakadt :(

De szerintem a védőnőd már csak tudja, hogy mi a mostani helyzet!+ ő még tudja a miértekre is a választ.

2009. nov. 2. 10:01
 9/26 A kérdező kommentje:

Huhhh...sokféle válasz.... Ez is kórház-függő lenne?

természetesen viszek magammal mindent és próbálom is majd használni :) Max. rám szólnak. Csak ez tényleg elég furcsa, de hát a válaszokból az derül ki, máshol is van ilyen.....

Ráadásul azért is idegenkedek tőle, mert én csak tampont használtam eddig is, a betétet sem igazán csípem, de hát hogy még azt se....

Köszönöm az eddigi válaszokat, de ha valaki tud még/van kedve mesélni, szívesen olvasom a tapasztalatokat!!!!!

2009. nov. 2. 10:12
 10/26 anonim ***** válasza:

A szülőszobából úgy jöttem ki, h a combommal tartottam a papírvattába csomagolt vattát, de a szobában felvettem a Tena egyszer használatos bugyit.Betétet akartam hordani, de a doki veszekedett, h csak apapírvattásat szabad. Neked kell csomagolni, jobb ha itthon csinálsz párat...Amikor nem volt bent a dokim, a Tenát használtam a bugyival, amikor tudtam jön be, akkor meg a papírvattát, azt is a bugyival.

Vegyél ilyen bugyit, nem drága, kettő van benne, én 2 csomagot vettem, és azóta is azt használom menstruációkor. Kellemes, hálós anyagból van, és rendesen a helyén tarja a betétet.

2009. nov. 2. 10:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!