Ha megszületik a baba és minden rendben, mennyi idő múlva lehet akár saját felelősségre hazamenni?
Én nem gonoszkodni akarok, de pl. az én gyerekem másnap kezdett el apnoézni. Egyből át is vitték vizsgálni a koraszülöttre. Szerencsére nem lett baja, "csak" egy kisebb fertőzést szedett össze. De ez nem volt egyből észrevehető!
Én nem mernék két napig legalább hazavinni egy újszülöttet!
Sok igazság van abban, amiket írtok, és tényleg nagyon szépen köszönöm mindenkinek.
Szerencsére fel sem merült, hogy be kelljen feküdnöm bármi miatt, de ha ez lett volna, akkor valahogy haza szállíttatom a nagyobbat a fogadott nagyinak. Neki ott van segítség, ha nem is folyamatosan, de pl munkaidő után, vagy a váltott műszakok miatt vki általában ráér néhány órára. Ha több hétről lett volna szó, akkor ennek lenne értelme. Néhány napért nem.
Egyébként ennyi erővel a fejemre eshet egy tégla is vagy nem is tudom, elüthet a villamos. Nem szeretnék egyáltalán hülye kifogásokat gyártani, de most a helyzetemtől függetlenül sem vagyok / voltam elragadtatva a kórházi körülményektől sajnos.
Hiába, hogy nagyon jók az orvosok, a nővérekről már ugyanez nem mondható el. Plusz a két legmocskosabb kerület van odarendelve, hát jobb érzésű ember nem szívesen használ azokkal közös vizesblokkot. Volt szerencsém anno a "takarítást" is végignézni... hagyjuk inkább.
A bébim meg már írtam miért sárgult be, az is a 2-3 nap éjszakájára vált egyértelművé. De most már tudom, hogy mi az oka, és hogy lehet megelőzni... (Ha nem indul be a tejem, akkor tetszik vagy sem, víz és / vagy tápszer, amit aztán vagy el tudunk hagyni vagy az lesz és kész). De a legnagyobb horror az volt, hogy nővérke a méteres műkörmeivel (nem is értem, hogy engedhetik így dolgozni...) levegősen (!!!!) kötötte be az infúziót a kicsinek, amit szintén én vettem észre és szóltam gyorsan a másiknak, hogy szerintem ez nem oké. Ő meg pánikszerűen szedte ki és kötötte újra.
Na ezek után én nem merném annyira egyértelműen kijelenteni, hogy biztosan jobb nekünk ott 3-4 napig. És közben még azon is járjon az agyam, hogy a lökött apja képes a másfél évest otthagyni egy kád vízben, mert ő addig elmegy cigizni. Vagy ha éjjel felébred, meg se hallja, de ha mégis, akkor már nem biztos, hogy eljut odáig, hogy meg kéne nézni a pelenkáját is nem csak belenyomni a cumit a szájába vagy kiültetni a pihenőszékbe, hogy majd elalszik újra.
Én is kötekednék picit...
Most arra apellálsz, hogy minden rendben. Mi lesz, ha mégsem? Komplikáció minden szülésnél akadhat!
Mi lesz a nagyoddal, ha miattad kell kórházban maradni? Vérveszteség, császármetszés... Császárnál nincs is lehetőség az ambuláns szülésre. Az ambuláns szülés csak akkor lehet, ha a baba és te is tökéletesen rendben vagytok, akkor hazamehettek.
Arra van forgatókönyved, ha esetleg valamelyikőtöknek vissza kell mennie a kórházba és ott kell maradnia? Akkor ki vigyáz a nagyobbra?
Vagy kérj meg valakit, vagy fizess meg egy szomszédot, bébiszittert, legyen valaki, aki készenlétben áll, mert tényleg bármi történhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!