Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha megszületik a baba és...

Ha megszületik a baba és minden rendben, mennyi idő múlva lehet akár saját felelősségre hazamenni?

Figyelt kérdés
Az a gond, hogy nem igazán tudom kire a hagyni a 1,5 éves "nagyot" :(
2013. szept. 4. 08:50
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Nem értem.És ha egyik vizsgálat után közölték volna,hogy szülésig heteket kórházban kell feküdnöd?Bár ehhez még terhesnek sem kell lenni,bármi történhet,és akkor még haza sem mehetsz másnap.Nem véletlenül "saját felelősség" hazavinni egy olyan pici babát,hiszen felelősséget vállalsz,ha valami történik vele.Elég ijesztően is hangzik,nem véletlenül.Amúgy ha más nincs az ember felfogad babysittert,elég drága,de ha nincs más..
2013. szept. 4. 12:22
 22/30 anonim ***** válasza:
A legnagyobb baj az, hogy a kórházak erre az időre kapnak pénzt......nekem indításom volt és a protokoll miatt papíron bent kellett előtte feküdnöm....pffff, persze sétálgattunk utolsó este a férjemmel, beültünk vacsizni, néztünk egy jó filmet otthon. Császárral szültem, ha terveznénk és lenne második babó, akkor a lehető leghamarabb mennék haza. A magyar kórházi körülményekre való tekintettel már rég be kellett volna vezetni az ambuláns szülés lehetőségét, főleg 2. gyerektől, amikor már van egy alaprutin. Mondjuk hagyjuk, hogy az a 3 nap mire jó a kórházban. Semmire, csak rontja a baba-mama kapcsolatot. A gyerekorvosnak kötelessége és a védőnőnek is kijönni, max kell picit dugni a zsebébe, hogy az első 4-5 napban minden nap jöjjön. Én így csinálnám, legközelebb, nem törvényszerű, hogy besárguljon, a fiam sem volt sárga és mentőszolgálat is van a világon.....ha el tudod intézni, bátran menj haza, csak jobb és tisztább lehet otthon, mint a kórházban.
2013. szept. 4. 13:17
 23/30 anonim ***** válasza:

Én nem gonoszkodni akarok, de pl. az én gyerekem másnap kezdett el apnoézni. Egyből át is vitték vizsgálni a koraszülöttre. Szerencsére nem lett baja, "csak" egy kisebb fertőzést szedett össze. De ez nem volt egyből észrevehető!

Én nem mernék két napig legalább hazavinni egy újszülöttet!

2013. szept. 4. 13:23
 24/30 anonim ***** válasza:
Megmondom őszintén, hogy nem igazán szoktam egyetérteni "gyilokcicával", de ebben az esetben bizony igaza van. Én nem mernék ilyen picit hazavinni saját felelősségre. A fiam is úgy besárgult a 3. napon, hogy ráhúztunk még 3 napot (gyakorlatilag nonstop kék fény alatt). Mi van, ha valamiért vissza kell vinni a picit? Nem viszed, mert nem tudod hová tenni a nagyot? Vagy akkor meg tudnád oldani? Sajnállak, hogy ilyen helyzetben vagy, de ne veszélyeztess egy újszülöttet.
2013. szept. 4. 13:35
 25/30 A kérdező kommentje:

Sok igazság van abban, amiket írtok, és tényleg nagyon szépen köszönöm mindenkinek.

Szerencsére fel sem merült, hogy be kelljen feküdnöm bármi miatt, de ha ez lett volna, akkor valahogy haza szállíttatom a nagyobbat a fogadott nagyinak. Neki ott van segítség, ha nem is folyamatosan, de pl munkaidő után, vagy a váltott műszakok miatt vki általában ráér néhány órára. Ha több hétről lett volna szó, akkor ennek lenne értelme. Néhány napért nem.

Egyébként ennyi erővel a fejemre eshet egy tégla is vagy nem is tudom, elüthet a villamos. Nem szeretnék egyáltalán hülye kifogásokat gyártani, de most a helyzetemtől függetlenül sem vagyok / voltam elragadtatva a kórházi körülményektől sajnos.

Hiába, hogy nagyon jók az orvosok, a nővérekről már ugyanez nem mondható el. Plusz a két legmocskosabb kerület van odarendelve, hát jobb érzésű ember nem szívesen használ azokkal közös vizesblokkot. Volt szerencsém anno a "takarítást" is végignézni... hagyjuk inkább.

A bébim meg már írtam miért sárgult be, az is a 2-3 nap éjszakájára vált egyértelművé. De most már tudom, hogy mi az oka, és hogy lehet megelőzni... (Ha nem indul be a tejem, akkor tetszik vagy sem, víz és / vagy tápszer, amit aztán vagy el tudunk hagyni vagy az lesz és kész). De a legnagyobb horror az volt, hogy nővérke a méteres műkörmeivel (nem is értem, hogy engedhetik így dolgozni...) levegősen (!!!!) kötötte be az infúziót a kicsinek, amit szintén én vettem észre és szóltam gyorsan a másiknak, hogy szerintem ez nem oké. Ő meg pánikszerűen szedte ki és kötötte újra.

Na ezek után én nem merném annyira egyértelműen kijelenteni, hogy biztosan jobb nekünk ott 3-4 napig. És közben még azon is járjon az agyam, hogy a lökött apja képes a másfél évest otthagyni egy kád vízben, mert ő addig elmegy cigizni. Vagy ha éjjel felébred, meg se hallja, de ha mégis, akkor már nem biztos, hogy eljut odáig, hogy meg kéne nézni a pelenkáját is nem csak belenyomni a cumit a szájába vagy kiültetni a pihenőszékbe, hogy majd elalszik újra.

2013. szept. 4. 14:22
 26/30 anonim ***** válasza:
Nyugati országokban simán működik az ambuláns szülés, persze ott minden nap ránéznek az újszülöttre és a mamára, még sincs magasabb csecsemőhalandóság. Légzésfigyelőt lehet bérelni, de ennél sokkal jobb a hordozás, amikor a baba hallja a szívdobogást és légvételt és nem a pólyában kell 9 hónap magzatpóz után kiterítve "pihennie". Szerintem beszélj gyerekorvossal és védőnővel, hogy az első hétben minden nap menjen valamelyik hozzád, esetleg a kórházban a csecsemősök közül is lehet lelkiismeretest találni, aki minimális összegért figyel rátok, pár napig.
2013. szept. 4. 14:26
 27/30 anonim ***** válasza:
1,5 éves mellett amúgy is jobb, ha magadra kötöd, mert marad 2 szabad kezed és a pindúrnak rajtad a legjobb :)
2013. szept. 4. 14:28
 28/30 anonim ***** válasza:

Én is kötekednék picit...

Most arra apellálsz, hogy minden rendben. Mi lesz, ha mégsem? Komplikáció minden szülésnél akadhat!

Mi lesz a nagyoddal, ha miattad kell kórházban maradni? Vérveszteség, császármetszés... Császárnál nincs is lehetőség az ambuláns szülésre. Az ambuláns szülés csak akkor lehet, ha a baba és te is tökéletesen rendben vagytok, akkor hazamehettek.

Arra van forgatókönyved, ha esetleg valamelyikőtöknek vissza kell mennie a kórházba és ott kell maradnia? Akkor ki vigyáz a nagyobbra?

Vagy kérj meg valakit, vagy fizess meg egy szomszédot, bébiszittert, legyen valaki, aki készenlétben áll, mert tényleg bármi történhet.

2013. szept. 4. 15:14
 29/30 anonim ***** válasza:
A védőnő tud a problémádról? Ha rendes, biztosan tud segíteni.
2013. szept. 4. 21:13
 30/30 anonim ***** válasza:
Azert en elgondolkodtam, hogy egy ennyire életképtelen férfinek miért kell masodik gyereket is szülni.....
2013. szept. 5. 06:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!