Ha megszületik a baba és minden rendben, mennyi idő múlva lehet akár saját felelősségre hazamenni?
Ezeket a vizsgálatokat MIND elintézik benn, mielőtt hazaengednek, ha bármi gond fennáll, nem fogják elengedni a babát, hidd el. Van, amikor nem lehet megszervezni - és van, amikor az ember nem csak önzésblő nem marad ott. A kórház, ahol kétszer szültem, katasztrofális gyermekágyas részleggel rendelkezik (ezen terhességemnél 2 hónapot benn feküdtem, így testközeli élményim voltak a szülés előtt és már cska ezért is haza akartam menni), idegbeteg, túlterhelt csecsemősök cseppet sem türelmesen "dobálják" az újszülötteket, itatják, tápoztatják, hát ezt nem kívántam a gyermekemnek, ezért jöttünk haza. A háziorvosunk elérhető közelségben volt és a kórház is 10 perc autóval (bent nem volt egész nap orvosi ügyelet, így kb ugyanott voltunk, ha visszamentünk volna).
És ha már van egy pici gyereked (nekem is 1,5 éves volt), rá is ugyanúgy kell gondolnod, nem csak az újszülöttre.
Köszönöm neked is az "építő" hsz-t...
Csak annyi váratlan eseményt kívánok neked is egy akár terhesség nélküli 9 hónapra is, mint amit meg kellett oldanom mostanában.
Tudod miről szólt az a 4 nap az előző gyerekemmel a kórházban? Az orvosok egyszer sem vizsgáltak meg engem sem, meg őt sem normálisan. A vizit annyi volt, hogy bejöttek, megkérdezték, hogy ki hogy van, azt mondott mindenki, amit akart le se... a papírok szerint egy halom vizsgálat elvégezve, minden tökéletes. A babám lefogyott, besárgult, mert b.@.sztak tápszert vagy legalább vizet adni, mert "anyuka olyan nincs hogy nincs teje". Vagy mégis? Na mindegy is. Az meg szintén itthon derült ki, hogy letapadt nyelve akadályozta (azt is én vettem észre...) A gyerekorvosunk az utca másik oldalán rendel amúgy, a mobilszáma megvan. Gyerekkórház kocsival 10 perc se. Itthon meg legalább nem marad éhes a pici, és nekem is van tiszta(!) fürdőszobám, hogy a varratokkal, ha esetleg kellene, legalább most ne legyen gond.
Na most ezekért a kórházi körülményekért plusz az alap problémáért, úgy mint 4/3 nagyszülő a föld alatt, a 4. jó, ha saját magában nem tesz kárt... Mint írtam fentebb mindenki más dolgozik és nem várom el, hogy kirúgassa magát emiatt vagy szimplán nem 20 éves és nem ülhet utazás címén egy helyben órákig.
Most akkor még légyszi találd ki, hogy miért kellett nekem egyáltalán gyerek. :)
Szerintem menjél máshova gonoszkodni, ha segíteni nem szeretnél.
Nem magyarázkodok, minek is tenném, egy ilyen "vadidegen senkinek", akiből csöpög a rosszindulat?
Kösz mégegyszer.
A többieknek pedig főleg, akik tényleg jó szándékkal és ötletekkel válaszoltak!
Mi volt a gond, ha megkérdezhetem ezek után még?
Amikor a kisfiam született, a szomszéd szülőszobában egy baba meg is halt... Nem szeretek az ilyen dolgokból kiindulni.
Meg hát attól sem vagyok boldog elhiheted, hogy egyáltalán ilyeneken KELL gondolkodnom. Az egyik említett váratlan esemény éppen pont az, hogy az apjával nagyon-nagyon megromlott a kapcsolat ez idő alatt. Nem szívesen hagynám vele, nem érezném azt, hogy jó kezekben van. Az én apám kb saját magát is képes kinyírni egy rossz mozdulatával. A többiek meg mind nagyon messze olyan remek munkakörben a megélhetésért, hogy még betegszabira sem mernek elmenni. A fogadott nagyink nem ülhet egy helyben, mert neki olyan gerincbaja van. Arról meg nem is beszélve, hogy a nagylegény üvölt mint a sakál, ha nem vagyok a közelében... Soroljam még? Valahogy meg kell oldanom, és ennyi.
Kedves Kérdező! Saját felelősségre hazamehetsz aznap. Nálunk mondjuk a babát nem adják ki, csak 3 naposan, mivel nagyjából arra végeznek el minden vizsgálatot, és az is kiderül, hogy besárgul-e vagy sem.
Azt megkérdezhetem, hogy a szülést hogy oldod meg? Mi van, ha elhúzódik a vajúdás, netalán császározni kell? Ezeket is átgondoltad? Szerintem legyen azért valaki, akinek végszükség esetén szólni tudsz, hogy vigyázzon a nagyobbra.
Problémamentes szülést kívánok!
Akkor mész haza saját felelősségre, amikor akarsz a GYEREKKEL EGYÜTT. A kórház nem hatóság, nem tarhatják bent a babát a Te akaratod ellenére. Ha esetleg ezzel akarnak zsarolni majd, nem dölj be nekik.
Annak idején én is hazajöttem előbb, nem vártam ki a három napot.
Gyors és könnyű szülést!
Ez talán érdekes lehet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!