Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire kell félnem a szülést...

Mennyire kell félnem a szüléstől, főleg így elég fiatalon? Szeretnék választ kapni egy. Két kérdésre.

Figyelt kérdés

Elég fiatal vagyok és teljesen váratlanul ért a terhességem.36 hetes vagyok eddig se tudom hogy bírtam ki..a baba a "korához" képest elég nagy, főleg a feje:)

A kérdésem az hogy ha nem fér ki rendesen akkor úgytudom szétvágják a gátat és utána összevarják.Mennyi idő mire begyógyul és mennyi ideig fáj majd?A szülés alatt mennyi vért veszít az anya és a fájdalomcsillapítók nincsenek befolyással a babára??A szülés után még mennyi ideig kell bent maradni a kórházban?És az hogy elég fiatal vagyok(17 éves) az nem gond?Mármint úgy értem hogy bírni fogom a fájdalmat és a szervezetem is?Kihordani is nehezen bírom...bár ez csak részletkérdés a lényeg hogy egészséges legyen a pici, de azért félek hogy valami bajom lesz.Lehet, hogy hülyeségeket kérdeztem és rosszul fogalmaztam, bocsánat.De rettenetesen félek.Kérlek válaszoljatok.Köszönöm.

2009. okt. 28. 22:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szia

Bár még nagyon fiatal vagy, de ahogyan írsz nem érezlek egy felelőtlen fruskának, bár megjegyzem újra, hogy nagyon fiatal vagy és remélem később nem fogod megbánni, azokat a dolgokat amiket ki kell hagynod az életedből! Én Miskolc környéki vagyok és azt ajánlom, hogy a szülésnél anyud vagy valaki akiben megbízol legyen bent veled ha a párod is ilyen fiatal akkor nem ő legyen! Én 31 éves vagyok amikor én szültem voltak mellette ilyen fiatalok, mint te és nagyon csúnyán bántak velük a fiatalságuk miatt és ha még ehhez párosult némi "primitivitás" akkor aztán nem volt fáklyás menet!

2009. okt. 29. 08:11
 12/15 anonim ***** válasza:

Tényleg, bemegy Veled valaki? Szerintem sem biztos, hogy a párodnak kellene... Inkább anyukádnak, ha jóban vagytok! Én Azt hiszem, őt kérem meg :)

Teljesen természetes, hogy félsz! Én a harmadikkal vagyok várandós, de most is félek :) A fájdalom nekem már nem lesz új. Általában kibírjuk, de lehet kérni fájdalomcsillapítót is, nyugi :) A fájdalomcsillapítók: van, amelyik a babához is eljut, de pl. a gerincközeli (epidurális) tudtommal nem.

Vérveszteség? Nem tudom. De manapság nem szoktak már belehalni a szülésbe a nők szerencsére :) Szülés után 2 órát feküdni kell, biztos ilyesmi oka lehet, nem tudom.

Nekem nem volt gátsebem, de a legtöbb szülő nőnek van, és túlélik :) Pár napig kellemetlen, de az legyen a legnagyobb baj!

A kórházban bent lenni általában 3-5 napig kell szülés után.

Otthon viszont tartsd be a gyermekágyas időszakot, hogy regenerálódhasson a szervezeted, visszaálljon minden! Fiatal vagy, de akkor sem szabad elvagánykodni!

Ne félj :) Minden rendben lesz! És hamarosan TE leszel a világ legboldogabb 17 évese!

Könnyű sszülést kívánok Neked, aztán jó babázást :)

2009. okt. 29. 11:20
 13/15 anonim ***** válasza:

Én 26 évesen szültem először, természetes úton. Sajnos nagyon nehéz volt, de megérte. Gátmetszést csináltak, mert nem tágultam eléggé. Kb. 5 cm-es vágásom van, de ennek ellenére nekem nem fájt csak első éjszaka( nem azt mondtom, hogy nem is érezte, de nem hagytam el magam egyáltalán), akkor még fájdalom csillapítót is kértem. Aztán már ülve szoptattam (szoptatót párna nélkül ).A varratokat 3 nap múlva szedték ki. Én az 5. napon mehettem haza, mert besárgult a pici és sokat fogyott. Az hogy mennyit veszít valaki a szülés során szerintem változó. Nekem sokan mondták, hogy szülés után napokig erős vérzésem lesz, ehhez képest szinte "egy simma havivérzésem" volt, ami nem tartott 2 hétnél tovább.

9 hós ayuka

2009. okt. 29. 12:47
 14/15 A kérdező kommentje:
Anyukám jön be velem mivel a barátom elég fiatal és nem igazán szeretném ha végignézné...nem tenne jót neki szerintem.Köszi szépen a válaszokat:)
2009. okt. 29. 22:23
 15/15 A kérdező kommentje:

8:11

Engem is lenéznek rengetegen amiért ilyen fiatal vagyok..de minden csoda 3 napig tart:)Ha már így történt pozítívan kell felfognom a dolgokat és természetes hogy ezentúl nem tehetem majd meg azokat a dolgokat amit a velem egykorúak...De tudod mit nem bánom:)

2009. okt. 29. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!