Mennyire kell félnem a szüléstől, főleg így elég fiatalon? Szeretnék választ kapni egy. Két kérdésre.
Elég fiatal vagyok és teljesen váratlanul ért a terhességem.36 hetes vagyok eddig se tudom hogy bírtam ki..a baba a "korához" képest elég nagy, főleg a feje:)
A kérdésem az hogy ha nem fér ki rendesen akkor úgytudom szétvágják a gátat és utána összevarják.Mennyi idő mire begyógyul és mennyi ideig fáj majd?A szülés alatt mennyi vért veszít az anya és a fájdalomcsillapítók nincsenek befolyással a babára??A szülés után még mennyi ideig kell bent maradni a kórházban?És az hogy elég fiatal vagyok(17 éves) az nem gond?Mármint úgy értem hogy bírni fogom a fájdalmat és a szervezetem is?Kihordani is nehezen bírom...bár ez csak részletkérdés a lényeg hogy egészséges legyen a pici, de azért félek hogy valami bajom lesz.Lehet, hogy hülyeségeket kérdeztem és rosszul fogalmaztam, bocsánat.De rettenetesen félek.Kérlek válaszoljatok.Köszönöm.
Szinte mindenkit vágnak,de nem kell félni,mert fájás közben fogják észre sem vezsed(a hallottak alapján:D),ha nagyon nagyon nagy a feje és te kicsi vagy akkor viszont császároznak,szóval nyugalom.
Gond nem testileg inkább lelkileg van,bár nem ismerlek de ha be merted vállalni,akkor csak nem:)
Mindenki kibírja,ne foss:D(mondom én aki majd össze csinálja magát:D)
A kórházba attól függ, 3-5 nap:))
Ada és Abigél:9
Nem kell félned, pláne a korod miatt. A fiatal szervezet sokkal rugalmasabb, sokkal könnyebben, gyorsabban regenerálódik. Az, hogy mennyire fog fájni, az a te szervezetedtől függ, hogy mennyire bírod a fájdalmat. Kérhetsz érzéstelenítést vagy egyéb fájdalom csillapítást, nem lesz hatással a babára. A baba méretétől függetlenül is végeznek legtöbb helyen gátmetszést. Fájás közben vágnak nem érzed. Utólag pedig kapsz érzéstelenítést, amíg összevarrnak. Jobb mintha szakadnál. De nem kell félni, ne izgulj előre, lazulj el, mert bár fájdalmas de csodálatos dolog a szülés. :)
A kórházban általában 3 napot, 72 órát kell bent tölteni, ha nincs komplikáció.
Nem lesz semmit baj, sokkal többet árt, ha előtte ennyire izgulsz és idegeskedsz. Túl leszel rajta és utólag szép emlék :)Kitartás, könnyű szülést!
szerintem ugyanannyi ideig kell kórházban maradni, mint az idősebb kismamáknak. max. 1-2 nappal tovább.
a vérveszteséggel kapcsolatban nincs tippem. de nem hinném, hogy azért lenne több, csak mert fiatal vagy.
gátmetszés? hát... sokan mellette vannak, sokan ellene.
de ha nem fér ki úgymond, akkor inkább császározni szoktak a dokik.
Igen:)De nem baj,legalább duplán erősítünk:DD
Amúgy én is fiatal vagyok,mondjuk 4 évvel idősebb mint te:9
Ha van bent veled valaki az sokat fog segíteni,hid el,akár anya akár tesó,akár az apa..szóval érted:)
Első voltam:)
Szia, mindenki fél egy kicsit a szüléstől, hiszen akármennyit is készülsz rá és olvasol róla, akkor sem tudod, hogy veled mi fog történni pontosan.
Első szülésnél legtöbbször gátat metszenek, igen. Ezt ott akkor rögtön összevarrják majd, miután kibújt a babád és megszülted a méhlepényt. Ha nincs semmi gond se veled, se a babával, akkor négy nap után szokták hazaengedni az embert. Ezután vissza kell majd menni egyszer varratszedésre, amikor kiveszik a gátadból a varratot, megnézik, hogy rendben van-e, megkérdezik, minden oké-e. Aztán vissza kell menni még hat hét múlva is, hogy újra megvizsgáljanak, összehúzódott rendesen a méhed, van-e kérdésed.
Nekem a gátmetszés nem tűnt fel, szülés után sem volt olyan vészes, de sokáig nem tudtam ülni. Talán egy-két hétig fáj.
Hogy ki mennyi vért veszít, változó, de általában nem túl sokat. Én rengeteget vesztettem, kaptam is vérátömlesztést, de erre figyelnek majd. A fájdalomcsillapító hatással van a babára és a szülésre is, ennek olvass utána, ha érdekel, sok véleményt fogsz találni mellette és ellene, de döntsd el inkább te. Semmi gondot nem fog okozni, ha kérsz fájdalomcsillapítást.
Ha bármi történik, ami miatt nem tudod megszülni, akkor császármetszést fognak alkalmazni. Ne aggódj, bízz az orvosokban. Merj kérdezni tőlük.
Lehet, hogy jó lenne, ha személyesen is tudnál beszélni valakivel arról, hogy nagyon félsz. Ha a családodban nincs valaki, talán a védőnő segíthet. Mondhatom, hogy felesleges aggódnod, nehéz lesz, fájdalmas lesz, de gyönyörű és nem lesz semmi baj. Úgyis csak akkor fogsz megnyugodni, ha túlleszel rajta. De szorítok :)
17 évesen már nem vagy (bilógiailag) túl fiatal a szüléshez. Ha a szülésnél gátmetszést végeznek, az nem annyit jelemz hogy szétvágják, csak bemetszik kicsit, és ha megvan a baba, akkor rögtön össze is varrják. Ez általában pár nap/egy hét alatt begyógyul annyira, hogy nem tud magától kinyilni ujra. Legtöbbször hat hét után már teljesen összeforr a seb, de elöfodul, hogy szex közben még ézékeny - a nögyógyász tud adni olyan kenöcsöt, ami segit.
A szülés nem könnyü, de ki lehet birni, ha valamiért nem menne, akkor az orvosok ugyis tesznek valamit, ami segit (esetleg császármetszést csinálnak, de az is eléggé rutinnak számit, nem kell félned akkor se). valamennyi vért veszit minden anyuka, de csak nagyon ritkán van, hogy sokat, akkor meg kapsz vért, tehát nem veszélyes. Fájdalomcsillapitókat csak olyat kap(hat)sz, ami nem árt a babának.
A kórházban 2 - 5 nap között szokták benn tartani a kismamákat, nem mindenhol egyforma, kérdezd meg ott, ahol szülni fogsz.
Próbálj meg a szülésznövel, az orvosoddal (vagy valaki más hozzáértö emmberrel) beszélni a erdéseidröl.
Hidd el, nem igazán veszélyes a szülés, ne félj töle.
Egyébként nem kérdeztél hülyeségeket, sajnálom, hogy ennyire félsz, remélem, kicsit tudtam segiteni.
Fogalmatok sincs róla, hogy mennyit segítettetek.Semmi nem esett még ennyire jól, főleg most hogy kétségbe vagyok esve.Hála Istennek az apa aki szintén annyi idős mint én nem menekült el hanem mellettem maradt.Vannak akikkel megtudnám beszélni ezeket a dolgokat de "idegenekkel" valahogy nekem könnyebb:)Amúgy a baba nem volt tervezve és későn derült ki..így utólag nem bánom:)
Köszi szépen a válaszokat!
15,5 évesen szültem, hát könnyebb volt, mint 23 évesen a másodikat!
Miért kéne tovább a kórházban maradni?
Ha minden rendben van 3-4 nap.
ÉS NE FÉLJ!!!
Ez természetes dolog!
A nők erre vannak kitalálva! :D
Utolsó vagyok, általában már felszívódó varratokat tesznek, tehát nem biztos a varratszedés.
Én mondtam a dokimnak, csak hozzám ne nyúljon, kiesett 2 hét múlva magától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!