Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Több gyerekes anyukák! A...

Több gyerekes anyukák! A második babát tényleg nehezebb megszülni, mint az elsőt?

Figyelt kérdés

Én azt hallottam,hogy az elsőt és a harmadikat lehet könnyen megszülni,de a második baba az nehéz,és sokkal jobban fáj mint az első és a harmadik.Ez valóban így van?

Az elsővel 24 órát vajúdtam,és utolsó 3 óra volt nagyon kemény,annál már szívtam a gázt,úgy valamivel jobb volt,de fájt.Ha a második baba még az elsőtől is jobban fáj,akkor félek,hogy nem lesz hatásos a gáz újra..epidurálban nem gondolkodom,az elsőnél sem mertem bevállalni.Attól nagyon félek,szóval nálam csak gáz jöhet szóba vagy semmi.Tényleg nagyon fáj a második baba szülése?Nektek hatott a másodiknál is a gáz(már aki amellett döntött)??Nem most szeretnénk következő babát(az első is még csak 3 hónapos),csak már is foglalkoztat ez a gondolat.Ja és hány óra alatt volt meg az első és hány óra alatt a második gyerkőc?

2013. aug. 1. 21:05
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Nekem is kisfiam született kedves utolsó :D Persze nekem gondtalan volt a terhességem is vele,meg indítani sem kellett,40+3 hetesen,kiírt nap után 1 nappal spontán indult m.víz elfolyással,+ rendszertelen erős fájásokkal.

Reméljük a férjemmel,hogy a következő gyerkőc lány lesz :)

2013. aug. 1. 22:19
 12/18 anonim ***** válasza:
87%
Az első lányom 21 óra alatt ebből 5 óra volt nagyon fájdalmas, a második 9 óra ebből 1,5 óra volt a "falkaparós" fájdalom:) Fájdalmasabb de gyorsabb általában.
2013. aug. 1. 22:48
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
6. vagyok. Nekem minkettő fiú lett. Az elsővel nehéz volt a terhességem. Sokat voltam rosszul, sokat híztam és azért volt bennem kis félsz is az ismeretlentől. Egyébként az első fiam 3500 g a második 3850 g lett. 162 cm vagyok és 50 ill. 55 kg-al kezdtem a terhességeket. 21 és 12 kg hízással. 4,5 éves és 13 hós és most 54 kg vagyok és 7 hetes kismama. Gratulálok mindenkinek a babájához.
2013. aug. 1. 23:15
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 3kisfiam van- és mindháromszor könnyen szültem. Az első volt a legnehezebb, a második a legkönnyebb, legrövidebb a harmadik pedig csak egy hajszállal volt hosszabb mint a második.

A 2-nál szülőszobára úgy kerültem, hogy bő 2ujjnyi volt a méhszáj- majd 3ujjyni. Ekkor repesztettek burkot és fél óra mulva jött vissza a doki, ekkor még egy fájást kellett megvárni és már mondta, hogy 4ujjnyi a méhszáj és kisimult- azaz nincs pereme sem- lehetett is nyomni - 4nyomásra megvolt- így mindössze 45perc alatt kintvolt a kicsi.

A 3. szülés is hasonlóan könnyen ment.

Hasonlókat kivánok neked is!!!

2013. aug. 1. 23:26
 15/18 anonim ***** válasza:
Én mindenkitől azt hallottam, hogy a másodikat sokkal könnyebb megszülni. Nekem néhány hát múlva esedékes a második szülés, én is nagyon kíváncsi leszek, most hogy lesz. Első babámmal indított szülésem volt idő előtt, de 4 óra alatt meglett, és könnyűnek mondanám. Ha a második még ennél is könnyebb lesz, egy szavam sem lesz! :)
2013. aug. 2. 00:13
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

A harmadikat nem tudom, még pocakban :) De megcáfolom, nekem a 2. babám álomszülés volt! Alig vajúdtam, szinte csak gyenge fájásaim voltak, azt mondták, ettől nem tágulok úgyse, hát bealudtam. Egyszer csak jött egy fájás, üvöltöttem, beszaladt a szülésznő, úristen, jön a baba! Rohant egy orvosért, alig volt idő bármire is, és már kint is volt a fiam, kb 3 nyomásból. Hihetetlen jó szülés volt!

38+6 h km

2013. aug. 2. 07:37
 17/18 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat :) Úgy látom,hogy a végére még is csak több lett azok a válaszolók száma,akiknek könnyebb volt a második szülés :) Remélem nálam is így lesz.

Nagyon sok boldogságot kívánok minden anyukának a gyermekeihez,és a pocakban lévő babákhoz is :) Jó egészséget mindenkinek! :D

2013. aug. 2. 10:51
 18/18 anonim ***** válasza:
Bocsi de a 40+3, az a kiírt napra +3 nap, nem +1, nem? :)
2013. aug. 2. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!