Hogyan választottatok babanevet, mi lett az és miért? Kinek tetszett jobban a név s kinek nem?
Figyelt kérdés
2009. okt. 23. 17:45
21/25 anonim 

válasza:

Nekem régóta tetszett egy lánynév(Vanda).Amikor mondtam a páromnak,hogy gyerekünk lesz,kérdeztem,hogy tetszik -e neki?Összemondta a saját nevével és nagyon tetszett neki.Amúgy is lányt a szeretett volna és azunk is lett.Anyukának nem tetszett/tetszik ,de már megszokta.Szerinte túl "kemény" pláne a vezetéknevével.A fiú névvel bajban voltunk.Neki nem tetszett egyik sem igazán,nekem a Vajk nagyon aztán mondtam,a Soltot és abba belement,de nem kellett végül használni:-)Amúgy Sárik a vezetéknév.
22/25 anonim 

válasza:

Anyukámnak...bocsinem anyukának.
23/25 anonim 

válasza:

én Benjámint akartam, a párom Vandát. Mindkettő el lett vetve különböző okok miatt. Így ha lány lett volna, Eszter lett volna. MIvel azonban kisfiúnak készül, elővettünk egy ezelőtt 5 évvel használt utónévlistát, és a párom felfedezte, hogy bizonyos neveket (amik nekem szimpatikusak voltak) filctollal kiemeltem. Abból választott, így lett Sebestyén. Neki különben nem volt konkrét elképzelése, de bármit mondtam, az neki nem volt jó.
A név- és születésnap közelségével nem tudtunk mit tenni, mert bármilyen nevet választottunk, mindegyiknek januárban van a napja. És a baba is akkor fog jönni. Szóval ezt megszívtuk.
24/25 anonim válasza:
Én Démient szerettem volna,de mivel nem keresztelik letettem róla.Néztem a tv-t és meghatoltam a Dorián nevet.Egyből meg tetszett és így lett a kisfiam Dorián.
25/25 anonim 

válasza:

igaz már régi kérdés,de azért válaszolok:)amikor kislányommal terhes voltam összeírtam egy listát a nevekről,rengeteg volt ami tetszett,de nem tudtunk dönteni.Emma-Lara-Lili-Mirjam-Zóra között vaciláltunk,de amikor megszületett és megláttam mondtam hogy ő Maja:)olyan Majásan nézett ki.ezért végül Maja lett.most vagyok a másodikkal terhes,kislány,nem is gondolkodunk neveken hanem ha megszületik és meglátom fog nevet kapni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!