Hogyan választottatok babanevet, mi lett az és miért? Kinek tetszett jobban a név s kinek nem?

Én elmondtam, mire vágytam kislány korom óta, és az lett az első gyermek neve, mert a páromnak is tetszett. A második ötletet ő mondta, nekem is tetszett, így az lett a második gyerek neve. :)
A harmadikkal bajban vagyunk, mert nincs olyan név, ami mind a négyünknek tetszene.

Lánynévvel nem lett volna gond, mert ami nekem a kedvenc nevem (Nóra), az a páromnak is nagyon tetszik.
Viszont fiúnk lett, snehéz is volt dönteni.Párom 2 verziót mondott: vagy Koppány vagy Hunor. Nekem egyik sem tetszett, így naptár elő, s kiírtam a nekem tetszőket, hogy váalsszon azokból, s így kompromisszumot kötök. A 3/4-ét kizárta, mert vagy valamelyik barátját, vagy annak gyerekét hívják így, vagy egy hülye régi osztálytársát. Eyg név maradt a papíron, a Botond. De ahogy mondogattam a vezetéknévvel együtt, egyre kevéssé tetszett. A hunor viszont annál jobban csengett. Így szülés előtt már 2 hónappal tuti volt a név.
Ha a 2.baba lány lesz, sima ügy lesz, de ha fiú, újabb köröket futunk párommal. A Koppányt tényleg nem szeretném...

Én mindenképp ritka revet szeerttem volna, azért is mert egyszerű a családnév meg nem akartam tömegnevet.
Megfogtuk a utónév könyvet és a férjem olvasta a neveket és amelyik tetszett azt leírtuk.Végülis a Szamira nevet kapta a kislány.
Ha a következő is kislány lesz Miranda lesz ha fiú akkor Alexander.

Mi még akkor eldöntöttük a fiunk nevét,amikor ő még sehol nem volt.ismerve magunkat,természetünket,és belevettük hogy ő csak a "jókat" örökli majd....Bendegúz mellett határoztunk.Persze megkapta 2.apa keresztnevét is.
Most újra babás vagyok,és ha lány akkor nagy gondban vagyok.Ugyanis neki én szeretném a nevét kiválasztani,viszont apának eddig egyik sem tetszik.Viszont amit mond,az szerintem is jó(Szonja) de ne megint az legyen amit ő akar!?Különben nagyon tetszik az Abigél,Auróra,Regina,Lejla.....
ha fiú,akkor Alexander lesz.ez fix.(Alexander Luthor után-a kedvenc sorozatom a smallville)
Bendi októberben született,akkor is van névnapja,de úgy gondoltuk,hogy jobb ha a májusit tartjuk,pont emiatt hogy ne egyszerre ünnepelje.Így viszont egy nappal a házassági évfordulónk előtt van-de legalább nem felejtjük el egyiket se :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!