Második szülésnél ha fájásokkal kezdődik akkor hány perceseknél érdemes elindulni a kórházba?
Hasonlóképpen vagyok, mert tőlünk is kb. 10 perc a kórház, és császárom volt.
Nekem azt javasolta a védőnőm, hogy akár 10-20 perces fájásokkal is el lehet indulni, hogy legyen idő mindenre, így nyugodtan megvizsgálhatják, milyen állapotban van a császáros seb, csinálhatnak még egy szívhangfigyelést, vérnyomásmérést, beérhet az orvosom, és eldöntheti, összejöhet-e a sima szülés, vagy megint felvág.
Na, én az elsővel 6 percesekkel indultam, 20 perc volt a kórház, 3 percesek lettek mire odaértem, ez volt reggel 7-kor. Délután negyed 3-ra lett meg, mert az oxira rosszul reagáltam. Beálmosodtam, nem volt erőm, gáz volt, de végül kijött.
A másodikkal mondták, hogy na, én aznap ugyan nem fogok megszülni, de azért figyelgessem, hogy van-e fájás. Háát, mondtam, hogy még olyan sem volt, mint egy menstruációs fájás. Inkább csak keményedéseket éreztem. Na, azért mérjem. Gondoltam magamban, mit? Mindegy, kimentem a parkba sétálni, mert akkor már bent kellett lennem, és 4 perces "fájásaim" voltak. Visszamentem, szóltam, nevettek, hogy akkor nem lennék ilyen virgonc. Feltettek nst-re, és tényleg. :) De nem fájt. Fél 8-kor jött a doki, burokrepi, 21:21-re kint is volt a kisfiam.
Köszönöm szépen a válaszokat. Hát a lányomnál jól megszenvedtem mert nem akart a medencémen keresztül jönni.
Bár reménykedem még, hogy spontán fog születni a pici.
Szerintem ha olyan közel a kórház, ráérsz :)
A második szülésemnél 1 órán keresztül voltak 5 perces fájásaim, közben az elsőszülöttel homokoztam, hintáztunk, elmentünk ebédelni, lefektettem, megvolt a délutáni alvás... Hiába melegvizeztünk 3x (közös fürdés, majd amikor megjött a felmentő sereg, egyedül), csak nem akart begyorsulni. Én 3 perceseknél hívtam mentőt (tőlünk is olyan távra van a kh, csak épp árvíz miatt le volt zárva az út oda), viszont mire kiértek és kimentem a lépcsőházba, beindultak a tolófájások. Szerencse volt, h a mentőben leálltak, mert 5 ujjnyival vettek fel a szülőszobára, és 20 perc alatt megszültem utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!