Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Most már végképp tanácstalan...

Most már végképp tanácstalan vagyok, mindenfélét hallok! Apás szülés, vagy ne? Jó ha bentvan a férj, vagy nem? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
2009. okt. 20. 08:35
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
nagyon nehéz lett volna apa nélkül...nagyon sokat segített, bíztatott, simogatott, masszírozott, szorította a kezem, hívta a dokit, szülésznőt első nyikkanásra :) én csak javasolni tudom, hogy bent legyen. DE: van olyan pasi, akit ez az egész sokkol és nem a jó értelemben. Ha nem tud megbarátkozni a gondolattal, a vérrel, egyébb trutyik látványával és a nője szenvedésével, akiért úgy érzi, nem sokat tehet, nem erőltetném. Meg kell beszélni és nem megértődni, ha nem akarja. Szerencsére nálunk fel se merült, hogy ne jöjjön be :)
2009. okt. 21. 08:36
 22/25 anonim ***** válasza:

Szia!

Engem még jobban imád a párom mióta szültem neki egy szépséges gyereket. A vajúdás ideje alatt velem volt. (2 napig, csak éjszakára jött haza aludni) De végül a 3. napon császár lett belőle és a műtőbe nem jöhetett be, de gondolom nem is akart. :D Nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen bátran viselkedett annak ellenére, hogy mindentől fél és undorodik, még egy injekciós tű látványától is. Amikor bekötötték nekem az infúziót annyira sápadt volt szegény, hogy féltem, hogy össze ne essen. :) Nem bánta meg, hogy velem volt. Nekem is nagyon jó volt, sokat segített a jelenléte. Egyedül nem bírtam volna ki. Ő is büszke magára. Na meg az az élmény, hogy ő előbb látta a gyereket mint én... Teljesen oda van. Imádja a fiát. :)) Én meg őket! :)) Szerintem ez egy nagy élmény az apák számára is és nem szabad kihagyni. Persze ha végképp nem akar ott lenni, erőltetni nem szabad, de én még nem láttam olyat aki megbánta volna, hogy bement a szülére.

3 hós királyfi anyukája

2009. okt. 21. 09:01
 23/25 anonim ***** válasza:
Szia! Én ezt nem értem. Eddigi összes babás ismerősünk közül senki nem bánta meg hogy bent volt. Velem is ott volt a férjem elejétől a végéig, és azért nem értem a dolgot mert nem lát semmi véreset és csúnyát. A fejednél áll, fogja kezed, bátorít, erőt ad, nem a lábadnál áll. Az az orvos és a szülésznő dolga. Semmi olyat nem lát amitől megundorodhat. A baba puszta látványa meg annyira felemelő érzés neki is hogy esze ágában sincs arra gondolni hogy az ronda vagy ilyesmi :)
2009. okt. 21. 09:41
 24/25 anonim ***** válasza:

utolsónak:

hát azért van amitől undorodhat! Nekem folyott állandóan a magzatvíz, meconiumostól, 10 percenként cseréltem a betétet magam alatt, izzadtam, hánytam, csak úgy magam elé, mert hirtelen jött rám. Apa a fejemnél volt ugyan, mikor toltam, de hidd el azért onnan is mindent látott. A véres baba, ahogy sok véres nyákkal és a kék köldökzsinórral kibújik... :) őt nem zavarta, fotózott és én mondom utólag a képek alapján, hogy akinek ehhez nincs gyomra, idegzete, azt ne kényszerítsük be :) a születés egy csoda, a maga módján gyönyörű, de van, akinek alacsony az ingerküszöbe...:)

2009. okt. 21. 13:26
 25/25 anonim ***** válasza:
előttem szóló:) : persze én ezt értem is amiket leírtál, de a férjem is a fejemnél állt és mondja hogy semmit nem látott. Mondjuk én magára a kitolásra gondoltam.
2009. okt. 21. 14:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!