Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Most már végképp tanácstalan...

Most már végképp tanácstalan vagyok, mindenfélét hallok! Apás szülés, vagy ne? Jó ha bentvan a férj, vagy nem? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
2009. okt. 20. 08:35
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Én vagyok a 8.válaszadó:)

Nálunk is ugyanez van, egyszer azt mondja nem akar bejönni, másszor meg talán, majd meglátjuk....Lehet, hogy titokban azért az ő fejükben is megfordul, mi lesz ha undorítót látnak...Ezért nem hozom fel többet neki a témát, majd ha ott lesz, hogy szülni fogunk, had döntsön ő.Titokban vágyom, hogy bejöjjön, de ezt nem tudja, nem akarom, hogy az én akaratom segítségével döntsön.

Nagyon rossz érzés, mert beszélgetnék vele erről a témáról, de nem mutat hajlandóságot, én meg vívódok magamban...Ezek szerint nem csak bennem van ez az érzés?

2009. okt. 20. 10:59
 12/25 anonim ***** válasza:

Mi úgy egyeztünk meg, hogy a vajúdás alatt bent lesz, a kitolásnál már nem. Én nem szerettem volna, ha a véres résznél bent van. Végül a 20 órás vajúdásom utolsó 4 órájára ért oda. Mire a kitoláshoz értünk volna belázasodtam, a gyerek meg magas egyenes állásban volt, úgyhogy elvittek császározni.

A következőnél sem szeretném, ha végig bent lenne.

Nekem egy szülész orvos mondta a szülésre felkészítőn, hogy nem szabad erőltetni az apás szülést, mert ő látott emiatt kapcsolatokat tönkre menni. Ugyanitt megkérdezte a jelen lévő kismamákat, hogy miért szeretnék, hogy a párjuk bemenjen? A legtöbb válasz az volt, hogy az apuka lássa és átélje, mennyit kell szenvedni. Na ezt nagyon önző álláspontnak tartom. Volt aki azt mondta, hogy azért, hogy segítsen. Törölgesse a homlokát, masszírozza a hátát. Azt senki nem válaszolta, hogy csak azért, hogy részese legyen a gyermeke születésének.

2009. okt. 20. 11:02
 13/25 A kérdező kommentje:

Igen, nálunk is nagyjából ez a helyzet (mint a 8. válaszolónál)Csak még annyi ,hogy itt van egy 2X 1 órás tanfolyam, amin ott kell lenni és akkor kapod meg a tuti együttszülős szobát. Ha nem végzed el akkor is biztosítanak helyiséget, nem olyan modern és tuti, mint az. Szóval nekünk vasárnap már menni kell erre a tanfolyamra. De én úgy döntöttem ma szóba hozom és megmondom neki, hogy csináljuk meg a tanfolyamot és ha oda kerül a sor, akkor majd meglátjuk és eldönti, hogy bent lesz-e.

A 8. válaszolótól kérdezem, hogy hol fog szülni és hányadik hétben van.

Én 32 és Debrecen.

2009. okt. 20. 11:42
 14/25 anonim ***** válasza:
Ó én még csak 19.hétben, és Székesfehérvár:) (8.)
2009. okt. 20. 11:53
 15/25 anonim ***** válasza:
Nekem mindhárom erddigi szülésemnél bent volt a férjem, és a puszta jelenlétével rengeteget segített, nagy biztonságot jelentett nekem. Alapvetően ő sem bírja a véres dolgokat, de a szülés az teljesen más! Mindháromnál buzgón fotózott, amikor bújtak ki, és többször elmondta, hogy óriási élmény volt ezt látnia. És nem hogy összementem volna a szemeiben, vagy kevésbé találna emiatt nőiesnek, hogy látott szülni, hanem ellenkezőleg, becsül miatta. Most is közös szülésre készülünk a negyedik babánál, már el sem tudnám képzelni a férjem nélkül, és szerintem ő se hagyná ki... De ez csak az én személyes tapasztalatom, nálad lehet, hogy más jön be. Sok sikert hozzá!
2009. okt. 20. 12:02
 16/25 anonim ***** válasza:

Szia! Én megkérdeztem anno a férjem azt mondta nem szeretne bent lenni kint ült a folyosón 12 órán keresztül. Ő volt a második aki látta a fiunkat!

Azt mondta a következő szülésnél sem lesz bent elfogadtam a döntését.

9 hós kisfiú anyukája

2009. okt. 20. 13:37
 17/25 anonim ***** válasza:

Az egész 9 hónap alatt azt állítottam, hogy ez az én dolgom, nekem kell megcsinálni, és különben is ne lásson engem, olyan kiszolgáltatott helyzetben, meg hogy látja hogy honnan és hogy jön ki a baba, elmegy tőlem a kedve a későbbi együttlétek tekintetében... stb...

ahogy közeledett az idő mondom ha akar hát jöjjön csak be, amúgy mikor látja előszőr a bébit, meg majd ahogy jön a helyzet, a vajúdásnál legyen benn és ha ott marad akkor legyen úgy.

utólag pedig egyedül végig sem tudtam volna csinálni, eddigi életünk legnagyobb élménye volt hogy ott volt végig, én újra halálosan szerelmes lettem belé. Soha nem beszéltünk róla mit kell ott csinálni, el sem olvasott a terhességről és a stülésről semmit, de olyan profi volt, minden t szuperül csinált, vizezte a törcsit, orogatott, igazgatta az inúziót, biztatott, nyugtatott, símogatott és hagyta hogy szorítsam a kezét, puszilgatott és tiszta ideg volt ,hogy nem tud többet segíteni, IMÁDOM...

tána ő ment a szülésznővel babát fürdetni, és hozta nekem a kis angyalákát miután tiszta lett...

én csak ajánlani tudom, hogy menjenek be az apukák, bár mindenki maga dönti el...

2009. okt. 20. 14:02
 18/25 anonim ***** válasza:

Nagyon függ TŐLED és TŐLE hogy jó-e az ha bent van.De tényleg. Én szivesen leírom nálunk hgy volt,és miért,de attól még nem bizts hogy közelebb leszel a "jó" megoldáshoz.

Egy dolgot bizton állíthatok: ne olyasmiken gondolkodjatok, hyg pl párod bírja-e a vért stb...mert ezek akkor ott nem számítanak. (Én párom nem bírja,nálunk vérfürdő volt és mégis hősiesen kitartott).

2009. okt. 20. 20:25
 19/25 anonim ***** válasza:

Az én páromnál ez úgy történne,hogy az orvos nem érne rá velem foglalkozni,az emberemet kéne újraélesztenie.

Akkor is el akar ájulni,mikor az állatorvos oltást ad a kutyának,hát még egy szülésnél :)

2009. okt. 20. 22:03
 20/25 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én férjem bennt volt, de csak míg a babám feje ki nem bújt. Aztán kiment, de nem a látvány miatt, hanem mert a doki teljes erővel beletenyerelt a hasamba, hogy felgyorsítsa a kitolást, mert a babám szíve kezdett gyengülni. Nekem nagyon fel sem tűnt, hogy a doki hova tenyerelt, vagy mit csinált, de a férjemet nagyon felzaklatta. Aztán már amikor stoppoltak össze, akkor már végig velem volt, nem zavarta a vér meg ilyesmi dolgok. De azt nagyon sajnálja, hogy nem vághatta el a köldökzsinórt.

2hetes baba anyucija

2009. okt. 21. 08:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!