egyszer szültem,érzéstelenítés nélkül,oxival,plusz valami tágulást segítő injekcióval. A vajúdás összesen 6 óra volt,ebből 4 volt nagyon durva,kb.1-másfél perces fájásokkal. Akkor megfogadtam,hogy soha többet,de már tervezzük a tesót :) túl lehetett élni,egész tűrhetően viseltem,párszor nyögtem fel hangosabban,amikor kézzel tágítottak;az egészben ez volt a legrosszabb. A következőnél is pont jó lenne így,de az oxit kihagynám,ha lehetne. Nem tudom,hogy milyen érzéstelenítővel szülni,így nem tudok hasonlítgatni,de nem volt olyan borzasztó,hogy elrettentsen a másodiktól. Persze,szülés után jó pár napig nem így vélekedtem,de hamar átvészeltem,szerencsére.
2013. júl. 14. 20:55
12/23 anonim válasza:
Érzéstelenítő nélkül!
Ugyan ezt választanám!
1. - 2 órán belül
2. - 4 órán belül
3. - 4 órán belül
4. - 2 órán belül
2013. júl. 14. 22:16
13/23 anonim válasza:
Elso szulesem volt, 20 orat vajudtam erzestelenites nelkul. Baromira fajt, foleg az utolso orakban, de eszembe sem jutott, h barmit is kerjek. Ha lesz mèg babam, akkor sem szeretnek kerni semmit.
2013. júl. 14. 23:12
14/23 anonim válasza:
Oxitocinnal szültem első babámat(indítottak), nagyon fájt, főleg a vége. Ha mégegyszer (v. többször)szülnék, és tudom, h pl. indítanak, v kapnék oxit, akkor az EDA-t is kérném egyből.
2013. júl. 14. 23:16
15/23 anonim válasza:
jah és 7.5 ótán át vajúdtam
utolsó voltam
2013. júl. 14. 23:17
16/23 anonim válasza:
2,5 óra volt az első fájástól a kibújásig. Első baba. Fájdalomcsillapítást nem kaptam, nem is kértem, mire kértem volna, nem tudtak volna semmit adni. Kb befektetés után 1 órával repesztettek burkot. (Oxyt nem kellett bekötni, csak méhszájlazítót adtak, mert a baba már jött volna nagyon, de a méhszáj nem akart elsimulni) A kitolási szak előtti kb. 1 óra volt nagyon rossz. Annyit csinálnék talán máshogy, hogy kipróbálnám a vízben vajúdást, és a kitolási szakaszban nem teljesen fekvő pozicióban lennék, hanem kicsit félig-ülő helyzetben. Vagy szülőszéken.
2013. júl. 15. 09:34
17/23 anonim válasza:
Nálunk nincs lehetőség fájdalomcsillapításra,de ha lehetett volna, kértem volna! Majdnem 3 napot vajúdtam,hulla fáradt voltam a végére,mivel nem ettem,nem aludtam,és inni sem nagyon ihattam!
2013. júl. 15. 11:20
18/23 anonim válasza:
Egyszer szültem, érzéstelenítés nélkül. 9 órát tartott.
Ahol én szültem nem adnak érzéstelenítőt, tehát ezen az alternatíván nem is gondolkodtam. Ki lehetett bírni. A következőnél ha lehetne kérni, kérnék-e... Hát nem tudom. Lehet hogy igen. Valószínűleg ott dőlne el. :)
2013. júl. 15. 12:13
19/23 anonim válasza:
1. babám EDA-val, oxival 17 óra alatt, a kitolási szakasz 1,5 óra volt, pokoli fájdalmas az egész
2. babám 26 óra alatt, mindenféle beavatkozás nélkül 24 óra alatt, a kitolás sikeres gátvédelemmel együtt 20 perc volt, 7 perces fájásokkal még mérleghintáztam a játstón, szóval annyira nem volt vészes :)
2013. júl. 15. 16:36
20/23 anonim válasza:
1. elejétől a végéig EDA-val 11 óra. A kitolás 1,5 óra volt és szétrepedtem ahogy csak lehetett. a fájdalmas része csak 2-2,5 óra lehetett.
2. elejétől 5 óra szülésig. EDA nélkül pár perc alatt kitóltam. Itt a fájdalmas rész max. 30 perc amit az oxitocin okozott.
Az EDA megnyújtja a szülési időt az orvos nem ajánlotta akitől kérdeztem.....aki utána jött be az pedig nagyon ajánlotta. Neked kell eldönteni. Könnyű szülést.
4,5 éves és 1 éves fiúk Anyuja és valszínű újra kismama
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!