Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akik az elsőt epivel szültétek...

Akik az elsőt epivel szültétek, a második babát sikerült anélkül megszülni?

Figyelt kérdés
Én megbántam az epit, mert tizenhét órát vajudtam, plusz két óra kitolási szakasz és a végén már azért sírtam, hogy hadd üljek fel. A másodikat szeretném epi nélkül végigcsinálni. Nektek sikerült? Nagyon fájt? Jobb volt, mint az első?
2013. máj. 8. 21:21
 1/2 anonim ***** válasza:
Igen, sikerült és fényévekkel volt jobb a 2. szülésem. Az első 12 óra szenvedés volt. Hiába kaptam epi-t, valamiért csak a jobb oldalamon hatott, így a másik oldalon mindent ugyanúgy éreztem. A 2. is 11 órás volt, viszont szinte végig járkáltam és a bordásfal mellett álltam, mikor jöttek a fájások. Nem is volt annyira szörnyű így. Sőt!!! Én mindenkinek azt javaslom, hogy ha teheti NE feküdjön, csak ha nagyon muszáj. Az utolsó két óra volt csak elég húzós. Gázt kértem és kaptam. Nem tudom az mennyire hatásos, mindenesetre elterelte a figyelmemet a fájásokról, mert annyira kellett szívni, hogy jöjjön valami, hogy nem is tudtam a fájásokra figyelni. Ha minden szülés ilyen lenne, én szülnék még akár 10 gyereket is!!! Szerintem próbáld meg nélküle, én nem bántam meg, bár embere válogatja és minden szülés más.
2013. máj. 9. 09:24
 2/2 gabszem ***** válasza:
én epidurál nélkül szültem meg a több mint 4 kilós babát. én megbolondultam volna ha feküdnöm kellett volna, végig labdán ültem, és mikor le kellett feküdni CTG miatt az nagyon rossz volt és alig vártam, hogy felkelhessek. Borzalmasan fáj, de ki lehet bírni, főleg ha az embernek ott van a párja akinek lehet a kezét szorongatni. Nekem ő volt a legjobb fájdalomcsillapító.
2013. máj. 19. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!