Megosztanátok velem az élményeiteket?
Szia!
Az én szülésem nem volt ilyen pozitiv:)
LE sem irom,mert mindenki máshogy látja....és mindenkinek a saját fájdalma a legnagyobb:)
DE!!!!!!!!
Ma már 3 hónapos az én kis hercegnőm és ha vissza gondolok a szülésre csak vigyorgok rajta:)
Persze most hogy irok neke dés átélem ujra,ráz a hideg is,tiszta libabőr a kezem,de nem azért mert rossz érzés fog el:)
A végeredményt nézd,az a lényeg:)
Mikor már 11 napja hordtam tul a babámat és ha valaki ezt mondta volna nekem,lehet hogy elküldtem volna máshova....de ma már igy gondolom:)))
Sok sikert és könnyű szülést kivánok neked:)))
Túlhordtam egy héttel és aznap indították volna, ha nem indul be, de megijedt a hölgy és útnak indult. :D
Reggel fájásokra ébdertem, de nem volt durva.. Tusolás, készülődés, úgyis mentem volna aznap be, go, induljunk... Egész délelőtt, délután fájt, hol így, hol úgy, hol meg sem tudtam szólalni, hol nevettem, alatta. :)
Fél 5-kor kaptam OXIT és akkor beindultak ám, de erős vagyok, mondtam, h nyugi, kibírom és jól is ment. Nem voltam az az ordítós, káromkodós, és sírós fajta, pedig a rengeteg ilyen sztorit hallottam, hogy ők sem hitték magukról kifordultak önmagukból.. :(
De gyorsan beindultak az események, mert kádban is vajúdtam, meg beöntést kaptam, és folyamatosan fájás közben vizsgált a szülésznőm ujjal, hááát az nagyon nagyon kellemetlen, h pont fájás közben, de kell.
Közben fotóztak és beszélgettünk és a kádban a fájások között el akartam aludni, de hidd el, szar egy új fájásra "ébredni"... Na 7 felé bementünk a szülőszobába és burokrepesztés jött, semmit nem éreztem. Férjem végig velem volt és mondta, hogy kell a levegőt venni, mert NAGYON fontos!!! Soha nem hittem volna, hogy ennyire!! Egyszer kétszer nem úgy vettem, ahogy kellene és jujjj, sokkal rosszabb volt%!!
Egyszer csak a szülésznőm kezdte átalakítani a szülőágyat,azaz jött a kitolás, de én nem éreztem kakilást... DE nyomtam.. :) és Az első két fájás nem sikerült jól, de utána a következő 1-2-t kihagyva, már két fájással meg is lett! El sem hittem!! Azt daráltam, hogy el sem hiszem, nem hiszem el, hogy ittvan, azt, hogy onnan jött ki, és hogy ezt megcsináltam!! Úgy, ahogy terveztem, és minden fájdalomcsillapító nálkül! Nagyon nem akartam sem császárt, sem vákumot, és fájdalomcsillapítást sem!! :) Boldog voltam és elégedett!! A férjem is büszke volt ránk, mondta, hogy szeret, és pityergett is, de én csak el voltam varázsolva! :) Odafektették rám, mondták, húzzam fel a hálóinget. Rám tették és nem is volt olyan magzatmázas, meg véres, csak épp kicsit lila, :) De nagyon jó volt, hogy rajtam volt! Majd elvitték méregetni, megvizsgálni, mondtam a Férjemnek, menj Vele, menj Vele. A szülésznőm meg vicelt, hogy elcserélni nem fogják, mert csak én szültem aznap este. :) A férjem fotózott és utána visszahozták hozzám. :) Mikor eltelt a megfigyelési időszakból egy óra a szülésznőm rájött, hogy valami nem ok... Beletenyerelt a hasamba szó szerint és rengeteg vér jött/spriccelt ki... :( Nah akkor kiment a Férjem és szóltak gyorsan az ügyeletes dokinak... Hát inkább mégegyszer megszültem volna, mert az a két óra, amit túrkáltak még bennem... Nagyon szar volt, de ezen is túlvagyunk.. (a méhem gyorsan összehúzódott és ahólyagom is tele volt, így nem tudott kifolyni az összes vér...) Sajna a vérzés miatt a szülőszobán töltöttem az éjszakát és nem aludtam semmit, alig mertem moccanni, mert éreztem, hogy jön még vér olyankor... Hajnalban kikísért a szülésznőm, a szobába és megkaptam a kislányomat, akit 2és fél órán keresztül csak nézegettem, míg jött a Férjem. Egyedül voltam a kórteremben így nyugi volt és ennek örültem. :) Onnantól mindig volt velem valaki és összességében az egész kórházi időszakom jó emlék! Hétfőtől péntekig voltam bent! :)
Jah és ha tehetitek tegyetek egy kamerát olyan helyre, ahonnan minden látszik, amit szeretnétek, h látszódjon... Én mit nem adnék ha visszanézhetném, a szülést.. Sok sok mindenre emlékszem, de olyan jó lenne... Fotók készültek, azóta is áldom a dokim nevét ezért us, mert ahoy kibújta lányom, cenzúra nélkül kattintgatni kezdett és fotózta Apát, ahogy elvágja a köldökzsinórt, stb. :) Szóval emlékek kellenek, így fotózzatok, videózzatok, aha valami nem tetszik utólag, megvágod, letörlöd, vagy meg sem nézed, de megvan!! :))
Sok erőt, kitartást, pihenést a szülésig, és egészséget szeretetet kívánok Nektek és könnyű szülést!!
Üdv, egy 13 hónapos tündérke anyukája! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!