Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kismamik! Megosztanátok...

Kismamik! Megosztanátok élményeiteket? Csak pár kérdés! :-)

Figyelt kérdés

Amikor eldöntöttétek, hogy babát szeretnétek hányadik (védekezés mentes) hónapban fogant meg?

Mikor teszteltetek pozitívat?

Hogy mondtátok el a párotoknak, hogy babátok lesz? A család többi tagjával mikor osztottátok meg az örömhírt?

Mikor voltatok először az orvosnál?

Mikor jelentkeztek a terhességi tünetek (ha voltak)?

Köszönöm előre is, ha megírjátok...!:-)

Olyan sokszor elképzeltem már, hogy hogyan fogom megélni ezeket, bár biztos nem minden úgy lesz ahogy gondolom...!

Kíváncsi lennék mások hogyan élték meg ezeket a pillanatokat!:-) Biztos nagyon jó érzés lehet, várom, hogy megtapasztalhassam!!:-)

2012. jan. 21. 21:27
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

1. terhesség:

A legelső védekezés nélküli hónapban megfogant a kisfiunk. 6 hetesen teszteltem pozitívat, a párom már aznap megtudta, semmi különleges körítés nem volt ,egyszerűen csak közöltem vele a tényt, hogy apa lesz. Orvoshoz 2 hét múlva mentem, családnak csak a 12. hét után mondtuk el. Terhességi tünetem nem volt.

2. terhességem vetéléssel végződött. Itt a vérzés helyett barnáztam, egyből mentem orvoshoz, de nem maradt meg a baba. Párom ezt is ugyanúgy tudta meg, a család csak a műtét előtt 2 nappal értesült a dologról.

3. terhesség: Szintén az első hónapban fogant, Őt már a vérzés kimaradásának napján leteszteltem, és másnap mentem is orvoshoz. Párom nem volt itthon, vidéken dolgozott, telefonon pedig nem akartam vele közölni a hírt, így jó pár nap múlva tudta csak meg. Terhességi tüneteim nem voltak itt sem, a család a 14. hét után tudta meg.

2012. jan. 21. 21:38
 2/21 anonim ***** válasza:

1. A lányunk az első hónapban megfogant(2 éves), a kis tesó 6 hónapja nem, de remélem ez a hónap sikerült. :-)

2. Az elmaradt menses után kb. 2-3 nappal volt pozitív a teszt, pontosan nem emlékszem, de úgy izgultam, mert az elmaradt menses napján, még negatív lett!

3. Együtt néztük meg a tesztet a férjemmel, így ő tudta meg elsőnek. A (nagy)szülőkkel 6. héten közöltük, mert meg akartam várni amíg az orvos is bizonyítja, itt baba van, és az uh is. A család többi tagja is megtudta a szülőktől, a munkahelyemen a 7. héten szóltam, mert nem voltam jól, táppénzre mentem.

4. 6. héten, és már szívhang is volt.

5. A 6. héttől egészen a 14. hétig volt hányingerem is és hánytam is. :-(

A baba még elméleti tervben van nálatok vagy már megfogant, kedves kérdező?

2012. jan. 21. 21:38
 3/21 anonim ***** válasza:

Első hónapban megfogant!

Elég hamar mensi előtt 6 nappal csak úgy teszteltem egyet. Természetesen negatív lett. Este, amikor hazaértünk pisilés közben még egyszer szemügyre vettem. :) Halvány második csík volt rajta. Annyira megijedtem, hogy szóltam férjemnek,hogy nézze már meg, csak én látom-e. Mondta,hogy nem, az ott van. Viszont nem tudtam,hogy mennyi idő múlva jött ki. Még akkor este elszaladt két tesztért. Az egyiket meg is csináltam, az is negatív lett. Másnap reggel is csináltam, azon volt valami, de azt hittem szellemcsík. Másnap barátnőm unszolására csináltam egy ovutesztet. Az övé volt, sok volt neki és csak úgy poénból csináltatott velem egyet. Nagyon erős lett, erre elszaladt két terhességi tesztért. Mindkettő 3 percen belül délutáni pisiből pozi lett. Felhívtam a férjem és mondtam,hogy úgy néz ki több lesz a rezsink nemsokára!:) Alig tudott megszólalni.

Anyuhoz még aznap elmentem, de még nem akartam elmondani. Ahogy beléptem az ajtón rám nézett és megkérdezte,hogy babát vársz?:)

Az eredmény jelenleg 6 hetes és nemsokára ébred enni!:))

2012. jan. 21. 21:45
 4/21 anonim ***** válasza:

1. terhesség 3.-ra, 2. terhesség másodikra (de előtte kezeletlen PCOS beteg voltam és évekig vártam....)

poz: 40. nap környékén teszteltem (36 napos a ciklusom)

Az elsőnél a melóhely Wc-jén csináltam és remegő kézzel hívtam a klotyón bezárkozva a párom, remegett mindenem nagyon izgultam, suttogva, hogy meg ne hallja vmi kolléga. :DDD

A másodiknál otthon voltunk mindhárman. Kijöttem a WC-ről és vigyorogtam, akkor már tudta a férjem.

A család mindkétszer úgy tudta meg hogy becsomagoltunk egy apró kis tutyit. A pár egyik darabját az egyik nagyszülőnek, a másikat a másik oldali n.szülők kapták.

6. héten voltunk mindkét babával UH-n, szikhólyag volt, rá két hétre lett szívhang kb.

Tünetek: mindkettőnél az rettentő ingerlékenység, mellfeszülés és mensiszerű megakarjönni érzés, de vérzés nélkül persze, na és az ólmos semmihez sem hasonlítható fáradtság... (émelygésem, hányásom, tipikus terhestünetem sosem volt)

múgy mensi előtt mindig beképzeltem régen 100.000 tünetet, aztán mikor tényleg terhes voltam sokkal enyhébb volt , a másodiknál pl. csak a rettentő álmosság lett gyanús, aztán pár napra rá marhára erőteljesen látszottak az ereim a mellkasomon, meg elkezdett feszülni a mellem., de teszt előtt csak az álmosság volt jel...

Most várjuk ,hogy kopogtasson a harmadik!

2012. jan. 21. 21:46
 5/21 A kérdező kommentje:

Akkor drukkolok nektek kedves 2. válaszoló, hogy sikerüljön a kistesó!!:-)

Nekünk ez az első hónapunk és megfogadtam, hogy nem élem bele magam nagyon a dolgokba, ami eddig sikerült is, de elég nehéz, mert már egyre izgatottabb vagyok!:-)

Volt már 1-2 alkalom olyan amikor nem védekeztünk, de abból nem lett semmi, viszont ez már tudatos, ezért is izgalmas, hogy vajon sikerül-e elsőre!?:-)

Köszi, hogy megírtátok, sok boldogságot Nektek!!:-)

2012. jan. 21. 21:53
 6/21 A kérdező kommentje:
Ja, és nálunk az első baba lesz!:-)
2012. jan. 21. 21:54
 7/21 anonim ***** válasza:

1.baba

Összeházasodtunk, és megbeszéltük, hogy mostantól nem védekezünk - rögtön sikerült is teherbe esni, a nem várt mensi után 3 nappal teszteltem pozitívat. A férjemet felkeltettem reggel, hogy pozi a teszt! :) Ja mert nem bírtam aludni már hajnaltól, mert este megbeszéltem magammal, hogy reggel tesztelek :) A családnak egyből elmondtuk telefonon, meg néhány barátnak is. Orvoshoz 5 hetesen mentem, de minek, ezt nem tudom, nem látszott semmi, így visszamentem a 8.héten, ez a tuti időpont :) néha égett a gyomrom, más tünet nem volt

2.baba

Megbeszéltük, hogy 21-24 hó különbség legyen, első próbálkozásra sikerült is, végül is később jött meg, mert szoptattam, máshogy volt peteérésem, így 22,5 hó különbséggel. Itt ovutesztet használtam és hőmérőztem,mert a szopi miatt máshogy működtem.

Szintén nem várt mensi után 3 nappal teszteltem, de a hőgörbémből már szinte egyértelmű volt, hogy terhes vagyok. Teszteltem, és sms-t küldtem a férjemnek a másik szobába :) :) Itt a 8.héten mentem először orvoshoz. Szintén csak a gyomrom égett.

3.baba

Most tervezzük, múlt hónapban nem sikerült (beteg volt a férjem peteéréskor). Mostanában van megint peteérésem, úgyhogy drukkolok magunknak, hogy sikerüljön. Ha sikerül, akkor 2 év különbség lesz, a nagy pedig majdnem 4 lesz.

2012. jan. 21. 22:04
 8/21 anonim ***** válasza:

Amikor eldöntöttük, hogy babát szeretnénk akkor elkezdtem Elevitet szedni és csak rá 3hónapra próbálkoztunk először de nagy meglepetésünkre rögtön sikerült is. :)

A párom úgy tudta meg, hogy éppen dolgozott és telefonon beszéltünk, hogy már mindkettőnknek gyanúsak a tüneteim úgyhogy teszteljek! Mikor megcsináltam a tesztet elküldtem neki mms-ben. :) Nagy volt az öröm :D

Szinte a beágyazódás napjától furcsán éreztem magam, csak pépes vagy folyékony ennivalót bírtam enni. A nemvárt mensi előtt 9nappal már halvány pozit teszteltem és el is mentem a dokimhoz de még nem látott semmit. 1héttel később már petezsákot látott.

Úgy gondoltuk, hogy a 8. héten mondjuk el a szüleinknek és a 12. hét után az ismerősöknek de már az 5. héten kénytelenek voltunk elmondani mert nagyon rosszul voltam és a 6. hétre már kórházba is kerültem vészes hányás miatt. 6 hétig voltam bent és még 2hetet a későbbiekben.

7. héten láttak először szívhangot, akkor volt 3mm-es a most 71cm-es 5hónapos kisfiam. :)

2012. jan. 21. 22:10
 9/21 anonim ***** válasza:
Ja és én is hőmérőztem meg ovu mikroszkópot használtam...
2012. jan. 21. 22:12
 10/21 anonim ***** válasza:

1.Én már régóta szerettem volna, már egy ideje nem szedtem gyógyszert, de védekeztünk, aztán a párom egyik hónapban "meglepett".Nem beszéltük meg előre, hogy naa, akkor mostantól... Sajnos akkor nem jött össze, de a következő hónapban igen, szóval másodikra. :)

2.Elég későn lett pozitív a teszt, két negatív tesztet is csináltam, eltelt 11 nap onnantól, hogy meg kellett volna jönnie.

3.Együtt vettük és csináltuk a tesztet.

4.Anyósomnak és a legjobb barátnőmnek másnap megmutattuk a teszt fotóját.:) A család többi tagja, a barátaink karácsonykor, illetve annak környéken tudták meg. Akkortájt voltam 10-12 hetes. A család ultrahangképet (anyukámék, nagyszülők, após...) kapott karácsonyra.:)

5. A teszt után nem sokkal, kb.7 hetesen, de aztán 2 hétre rá újra, mert az első korai volt, akkor még nem volt szívhang.

6.Pontosan nem emlékszem, mikor kezdődtek rosszullétek, reggeli, de inkább esti hányinger formájában (hányás csak párszor volt). Kb. 8 hetesen, de azt tudom, hogy jóval tovább tartott a 12. hétnél. Mindenki azt mondta, addigra elmúlik, hát nekem nem múlt el! De végülis, így utólag, nem volt vészes... :D

Nagyon jó volt, minden pillanat! Imádtam a kismamaságot! És azóta is nagyon jó, anyukának lenni a világ legjobb dolga!!! Kívánom Neked, hogy mihamarabb átélhesd ezt az örömet,boldogságot!!!!

2012. jan. 21. 23:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!