Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Megosztanátok velem az élménye...

Megosztanátok velem az élményeiteket?

Figyelt kérdés
Most már bármelyik nap szülhetek és érdekelne, hogy ti hogyan éltétek át ezt a csodát. Kezdve a vajúdástól egészen a pici megszületéséig. Mik voltak a vajúdás első jelei? Megijedtetek? Nyugodtak maradtatok? Mindenre kiváncsi vagyok :)

2013. jún. 28. 05:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Engem a válaszok érdekelnek...
2013. jún. 28. 06:13
 2/13 A kérdező kommentje:
Remélem lesz aki szívesen mesél nekünk :)
2013. jún. 28. 07:05
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Én háromszor szültem, és mindegyik életem egyik legszebb emléke marad... :o))))Az első kettőnél úgy indult meg, hogy elfolyt a magzatvíz. Az elsőnél még a pukkanást is hallottam. :o) Ahogy elindult a víz, szépen beimdultak a fájások, egyre sűrűsödtek. A fájás fáj... mindenkinek... szerintem a lényeg az, hogy nem szabad a fájdalom ellen küzdeni, tudni kell, hogy ez most jó barát, és minden egyes fájással közelebb kerülsz a babádhoz. Én a fájások közben odaképzeltem, hogy fogom a kezemben... :o)))) Amikor teljesen kitágultál, kicsit más érzés lesz a fájás, nyomást érzel, mint székelésnél, és ilyenkor eljön a kitolás ideje. Az elsőnél viszonylag több nyomásra sikerült megszületni a babócámnak. Kellett jobb oldalamra meg balra fordulnom és úgy nyomni... gondolom így tágítottak vagy illesztették be a baba fejét. Az elsőnél volt kötelezően gátmetszés, és szerintem ezzel kevésbé kellemetlen a kitolás, csak utólag kellemetlen, míg gyógyul a seb. A másik kettő szülésnél gátvédelemmel szültem, így sokkal kellemetlenebb a kitolási rész (az elsőnél úgy emlékeztem, hogy nem is fáj...), furcsa volt a feszítő érzés lent, viszont szülés után csak lepattansz az ágyról és elmész zuhanyozni... :o)))) Ha a fejét sikerül kitolni, akkor elvileg már egy nyomásra kicsúszik az egész teste, és ez egy hihetetlenül jó érzés, mert elmúlik minden fájdalom!!! :o)A harmadik szülésemnél fájás nélkül kitágultam 3,5 ujjra (5 ujjnyi/10 cm amire ki kell tágulni), de a burok nem repedt meg, én az orvost kértem, hogy repessze meg, így egy óra múlva meg is született a 3. gyönyörűségem... A folyamat ugyanaz volt, csak sokkal gyorsabban és intenzívebb fájásokkal. Az első szülés a magzatvíz elfolyástól a végéig 6 óra volt, de ebből csak 4 óra telt fájással. A második 2,5 vagy 3 óra volt az utolsó meg 1 óra. Szerencsés vagyok. :o) Szóval mindenki más, nem lehet összehasonltani a szüléseket, de a szakaszok azonosak... A lényeg, hogy ne félj a fájdalomtól, mert az jó barát, még akkor is, ha úgy érzed, hogy az a vég... :o) Drukkolok, hogy jó szúlésélményed legyen, és minden úgy alakuljon, ahogy elképzelted!!!! :o)
2013. jún. 28. 08:01
 4/13 anonim ***** válasza:
Szia! Szívesen megosztom mert nekem pozitív élményként maradt meg. Reggel háromnegyed nyolckor éreztem az első összehúzódásokat de nem foglalkoztam vele mert már hetek óta többször volt, hogy jóslóztam így akár két órán keresztül is és mindig elmúlt. 11 órakor már erősebbek voltak a görcsök és már 8-10 percenként jöttek. Itt már gondoltam lehet, hogy baba lesz ezért felhívtam a szülésznőt aki mondta, hogy még simán abbamaradhat. Mivel 12:30-ra amúgy is kellett mennem orvoshoz Flow-ra biztos volt, hogy megnéznek. Mire elmentem az orvoshoz már 5 percenként jöttek a fájások és már szépen érezhetőek voltak. Megvizsgált a doki és mondta, hogy 2 ujjnyira nyitva vagyok, szülni fogunk. Ott maradtam ( persze vittem magammal a kórházi csomagot mert akkor már éreztem én, hogy jönni fog a baba ).A dokim azt mondta, hogy ebből csak estére lesz gyerkőc, el kell mennie még a magánrendelőjébe de jön vissza. Háromnegyed kettőkor megérkezett a szülésznő, átöltöztem és közben elfolyt a magzatvíz. Ekkor már 2 percenként jöttek a fájások. Na itt már azért fájt rendesen. Megvizsgált és közölte, hogy majdnem teljesen kitágult a méhszáj.Beöntést sem kaptam, egyből a szülőszobába vittek. Fel kellett hívni a dokit, hogy most jöjjön vissza mert mindjárt szülünk. Fél háromkor az összehúzódások már egymást érték és iszonyatosan fájtak. Már kezdtem magam felkészíteni fejben, hogy még sokáig bírjam amikor egyszer csak jöttek a toló fájások. A legrosszabb komolyan mondom az volt amikor azt mondták, hogy tartsam még vissza. Na azt visszatartani kegyetlenebb volt mint előtte a görcsök. Kb 4 visszatartott toló után szóltak, hogy na most már lehet nyomni. És három nyomásból meg is volt a kisfiam. Tulajdonképpen annyira gyorsan szültem meg, hogy éppen beért a doki és ott állt még három orvos, hogy jesszus de gyorsan jön pedig első baba. A varrást éreztem hiába adtak érzéstelenítőt de akkor már nem foglalkoztam vele. Örültem , hogy ilyen gyorsan túl vagyok rajta. És persze gyönyörködtem a kisfiamban amikor a mellkasomra rakták egy kis időre. Azt az érzést le sem tudom írni. Amikor ott van veled az a kis csoda akit már hónapok óta éreztél a pocakodban. Hát ez az én rövid történetem, és kívánom Neked is, hogy hasonló kellemes élményként éld meg azt amikor életet adsz a gyermekednek:-)
2013. jún. 28. 08:09
 5/13 anonim ***** válasza:
4-es vagyok még annyi, hogy egyáltalán nem kell megijedni. Szerintem ha nyugodtan hagyod magad sodródni az árral és nem arra összpontosítasz, hogy basszus de fáj akkor könnyebben át lehet vészelni. A légzésre figyelj majd, főleg a végén sokat segített a nagyon erős fájásoknál.:-)
2013. jún. 28. 08:15
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nekem is pozitív élmény mindkét szülésem. Nem nagyon gondotam bele, hogy milyen lesz, inkább kíváncsian vártam. 5 perces fájásokkal indultam, de ezek kibírhatóak voltak. Kb. 10 óra volt az egész vajúdás. A burokrepesztés utáni 1-1.5 óra volt brutál, de mivel a doki délre tippelte a szülést, ezért látva a végét, elviselhetó volt a fájdalom. A kitolás az csak pár perc volt, aztán már nagy boldogság, hogy egészséges a baba. A gátvarrás az fájt, de az már tényleg nem osztott szorzott.

A 2. Szülésem ugyanezzel a forgatókönyvvel zajlott, csak fele ennyi ideig tartott. A burokrepesztés után 20 perccel két nyomásra kint volt a baba.

A baba utáni legjobb dolog az volt, amikor összevarrtak, és megettem egy nagy szendvicset, utána már semmi bajom nem volt!

Szerintem ne parázz nagyon,,fogd fel egy kalandként. Lehet, hogy hülyén hangzik, de én úgy voltam vele, mint az iskolában felelésnél: nem tanultam rá, de kíváncsi voltam, hogy mit hozok ki belőle.

2013. jún. 28. 08:47
 7/13 anonim ***** válasza:

Teljesen pozitív volt a szülésem! Felkészültem az eget rengető fájdalmakra, és szerencsére egyáltalán nem volt vészes.

Keddi nap volt, kettős fronthatás, 37. hét. Egész nap keményedett a hasam, de nem szabályosan, össze-vissza. Este mentem vizsgálatra az orvosomhoz, mondta, h ezek biztos csak jósló fájások, és a front hozza ki őket. Megvizsgált, teljesen zárt voltam. Elmentünk még a párommal vásárolni, nézelődtünk még, és jobb is volt így sétálva, kevésbé volt kellemetlen a sok "jósló". Ahogy haladt az este, egyre jobban éreztem ezeket a fájás szerű valamiket. Nem is aludtam semmit, inkább sétálgattam itthon, állva tvztem, míg a párom már aludt. Éjjel 1kor viszont már felkeltettem, hogy jobb lenne bemenni, ki tudja mi ez.. Addigra már 5 perces fájásokká rendeződtek, de nem percre pontosan jöttek, és nem is fájtak, csak éreztem őket. Biztos ami biztos, menjünk be! Letusoltam, és fél óra múlva bent voltunk. Megvizsgált az ügyeletes orvos, teljesen zárt voltam. A "fájásaimat" az nst gép egyáltalán nem mutatta ki, jó formán kiröhögtek, hogy mit akarok én szülni! :) mivel a főorvos "betege" voltam, nem mertek hazaküldeni, mondván várjuk meg reggelig a doktor urat, addig legalább megfigyelnek, ez volt 3kor. Fél 5-kor újra rám néztek, akkor már egyáltalán nem is ültem, mondtam a páromnak, hogy ha ezeket a "fájásokat" még ki se mutatja a gép, milyen durva lesz, ha szülök?? Mert ekkora már kezdett eléggé kellemetlen lenni.. Megvizsgált megint az orvos, és láss csodát, két ujjnyira nyitva voltam. Na akkor gyors telefon a főorvos úrnak, mégis lesz szülés! :) Innentől olyan gyorsan mentek a dolgok, h már nem engedték meg, h felkeljek az ágyból, ez volt a legrosszabb. Hánytam is, olyan gyorsan tágultam. Végig arra vártam, mikor lesz az a kibírhatatlan fájdalom, amiről annyi film és "óda" szól! Talán ezért bírtam olyan jól! :) A vajúdás és a szülés alatt hihetetlen nagy támaszt nyújtott nekem a párom, sokat jelentett, h mellettem volt! Közvetlen a kitolási szakasz előtt volt a legrosszabb, akkor fájt a legjobban, amikor jött a fájás, egyre lejjebb csúszott a baba feje, és olyan érzés volt, mint amikor valami feszítene szét, úgy éreztem szétszakadok. És ilyenkor tartsd vissza, nem volt szabad nyomni.. ez tényleg kemény volt!

Ha jól emlékszem az 5. nyomásra kint volt a babám, nagyon furcsa érzés volt, amikor kicsúszott! :) Rögtön a hasamra tették, és csak sírtunk sírtunk sírtunk! Életem legszebb napja volt! Sosem felejtem el! :)

Visszagondolva sok mindent elfelejtettem, ezért is volt jó, h ott volt a párom, ő mindenre emlékszik. Túléltem, és nem volt annyira durva! Pedig nem kaptam érzéstelenítőt!

Könnyű szülést kívánok neked kedves kérdező!

2013. jún. 28. 12:08
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
1 héttel túlhordtam a babát, 40+4 nél kellett befeküdnöm, 40+5 nél spontán beindult a szülés délután 3 körül. Anyukámék voltak bent látogatóba, beszélgettünk az ebédlőbe amikor egyszercsak jött az a fájásnak mondott valami. Jött a következő is... Egyből 5-7 perces fájásokkal indítottam. Este 9kor már brutálisak voltak, szóltam az ügyeletes orvosnak, hogy vizsgáljon meg. Méhszáj totál zárt. Sokkot kaptam. Ilyen erős fájásoknál hogy lehetne már zárt? Nem értettem. Aludni nem tudtam, nagyon fájt. Hajnali 2kor elkezdtem vérezni. Lezuhanyoztam, bugyicsere stb., mentem a nővérkéhez, aki elvitt az éjszakás orvoshoz. Megtörtént a csoda: méhszáj bő 2 ujjnyi. Juhééé! Fél 4 körül bekísértek a szülőszobára, teltház volt. Hívtam anyut és a párom h indulhatnak. Anyu jött be velem. 3 különálló szülőszoba, mind foglalt, mentem a vajúdóba, ami szerencsére 1 ágyas volt. Közben beöntés, megérkezett anyu, azt a megkönnyebbülést mikor megláttam el sem tudom mondani. Mikorra ott végeztünk, felszabadult az egyik szülőszoba. Én csendben vajúdtam, a szomszéd szobákból csak úgy jöttek a kiabálások, jajgatások. Mikorra bekerültem a szülőszobába, már 3 ujjnyira voltam nyitva. Ez volt reggel fél 6kor. Azt mondta a szülésznő ha továbbra is ilyen jól haladunk reggel 8ra babázunk. Befeküdtem a hatalmas sarokkádba, azt éreztem h be kell feküdnöm egy kád meleg vízbe, az talán jobb lesz. Sokáig nem volt jó, talán 2 fájásig ha jól esett... mondta a szülésznő, h ha kakilós érzésem van, szóljak. Hát nekem sem kellett több, minden fájásnál olyat éreztem, pedig nem is az volt még :D Jobbnak láttam ha kijövök a vízből. Burokrepesztés következett. (reggel 8 óra) Anyu öltöztetett, vetkőztetett, sírtam a fájdalomtól, semmi erőm nem volt, a fájások között elaludtam. Próbanyomásokat kellett csinálnom, nagyon fájt már. Sírtam h nem tudom megcsinálni, császározzanak meg, de én itt fogok meghalni a szülőágyon. Közben a fájások nem erősödtek ill. sűrűsödtek, folyamatosan 5-7 percenként jöttek. ezért kaptam oxis infúziót délelőtt 10 után, és 3/4 11kor lett meg a fiam. A gátmetszéstől egész terhesség alatt féltem, a kitolásnál is azt figyeltem h mikor veszi a kezébe a doki a szerszámot, éreztem is és hallottam a nyisszantást. Nehéz volt a kitolás, mert nem volt tolófájásom, akkor nyomtam amikor a szülésznő mondta. És kb fél óra szenvedés után megérkezett az én kicsikém :) El sem hittem h megcsináltam, kinyomtam, és ő az enyém. Fantasztikus érzés, egyből elfelejtette velem a fájdalmat, a 19 órás vajúdást :) Ezután 40 perces varrás következett, repedtem mindenhol. Pozitív élményként maradt meg bennem, bár akkor nem ezt mondtam, sőt megvoltam győződve arról h soha a büdös életbe nem szülök többet :D Mára már másképp látom ezt :)
2013. jún. 28. 14:19
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezeket a csodálatos és pozitív történeteket! :) Külön örülök, hogy nem a negatívumokat vettétek előtérbe... kicsit unom már, hogy ismerőseim körében mindenki csak a rémségeket meséli meg ijesztgetnek.
2013. jún. 28. 18:37
 10/13 Stavros Blofeld válasza:
100%
Lányok minden tiszteletem a tiétek, csodálatos történetek voltak, de azért végigolvasva őket hálás vagyok hogy férfinak születtem. :D
2013. jún. 29. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!