Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy kell elképzelni a (közvet...

Hogy kell elképzelni a (közvetlen) szülés utáni pillanatokat? Megosztanátok élmenyeiteket?

Figyelt kérdés

Miután kibújt a baba és az azt követő pár órára gondolok!

Érzéseitek? Első szavatok? Sírtatok? Mellkasotokra tették a babát? Miután elvitték mikor lehettetek újra együtt? Párotok ott volt veletek? Fotók készültek? Hány órát töltöttetek a szülőszobán és ki volt ott abban az 1-2 órában? .....és bármi ami eszetekbe jut!!:)

2012. febr. 6. 16:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nálam így volt:

Vajúdás alatt végig velem volt a férjem, aztán sajnos komplikáció miatt császároztak, érzéstelenítésben végezték, de így legalább láthattam az első pillanatát a lányomnak.

Mikor kivették megmutatták nekem, és az első szavaim ezek voltak: Szia Ráncoskám! :)

Majd kivitték az apukájához, ott letisztogatták, megmérték, majd apa mellkasára tették. Erre férjem nagyon büszke. :) Utána behozták hozzám a babát. Amíg engem összevarrtak, addig odatették az arcomhoz, és együtt szuszogtunk. Ez nagyon furcsa élmény volt. Egy kis életke ott szuszogott a fejemnél. S ő az enyém. Hihetetlen.

1,5 órát voltam megőrzőben, velem volt a kislányom és a férjem is. Csak néztük egymást, pihegtünk. Visszagondolva, szép élmény volt. Először voltunk hármasban. Furcsa, de annál szebb volt.

Párom lefotózta a kicsit születése után, amikor kivitték hozzá, majd a megőrzőben is csinált rólunk közös képet.

Utána bevittek a kórterembe, kb. 2-3 óráig nem láttam a babámat, és ide már apát sem engedték be. Később viszont végig velem volt a lányom.

Engem 3 nap után kaptak el a hormonok. Addig úgy voltam vele, hogy jaj de jó, jaj de szép, aztán 3 nap múlva minden érzés elöntött. A félelem, az aggódás, az öröm, a boldogság. Hormonok a köbön. :)

De ez maga a csoda. Sajnálom, hogy császár lett, de a lányom érkezése isteni dolog.

2012. febr. 6. 16:26
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Én kétszer szültem simán és mindkétszer velem volt a férjem. Elvágta a köldökzsinórt, rám tették a picit,lefényképezte és igen,könnyeztünk örömünkben. Csodás élmény, csak átérezni lehet,elmondani nem!! (brr, most is bele borzongok,olyan jó) Aztán elvitték és megfürdették,közben engem összevarrt az orvosom, majd visszatolták a kis kocsiban,amibe olyankor vannak. Kb két órát voltam az őrzőben,majd még várnom kellet,mert egyik szülésnél se volt hely a szobákban,így később kerültem le a szobába. Várakozás közben már elment a férjem,a szülésznők,doki figyeltek. Közben zuhanyoztam,felkeltem,ettem. Most várom a harmadik babánkat és remélem megint ilyen szépen fognak alakulni a dolgok!
2012. febr. 6. 16:27
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szülöszobán apával 15 kerek órát voltunk,hamar eltelt,de már fáradtak voltun,aztán,műtő,és A NAGY CSEND merthogy ne hallottam sírni a babám,és nem is mondtak semmit.Már nagyjábol kapcsoztak össze amikor a csecsemős nővér behozta a fejem mellé és megnézhettem,szóltam pár szót neki,üdvözöltem a nagyvilágba és már el is vitték,nem puszilhattam meg:(.Aztán mikor megfigyelés alatt voltam a mütét után apa bejött hozzám és láttam könnyes a szeme,de nem örömkönnyek voltak azok hanem ő látta azt is mikor lélegeztették a kicsit és ki volt kékülve.Megijedt nagyon.

Pár órával késöbb mikor a gyermekágyas osztályon voltam akkor már kihozták mellém és puszilhattam gyönyörködhettem benne,érezhettem az illatát.Nem engedtem vissza vinni pedig győzködtek nővérek,de kell pihennem,meg ha elalszok akkor megnyomom.Akkor se adtam,nem tudtam pihenni csak gyönörködtem benne.És az az érzés amit akkor éreztem.....elmondhatatlan,nézed ahogy békésen alszik az a csep gyermek ott melleted,a tiéd,Ő az akire vártál,Ő növekedett a szíved alatt,Ő rugdosodott és irányította az életed az utobbi 40 hétben:).

Képeket készített apa,akkor mikor elöször találkozott A NAGY SZERELMÉVEL.Annyira drágák azona képen,apa nagy kezébe a kis KINCS,és pusziloznak,mármint apa puszilja a noziját a kicsinek,de úgy tartja a kisnoziját mitha odadugná.

Ezek az én élményeim,de mindenkinek más:)

2012. febr. 6. 16:36
 4/6 krisztivan ***** válasza:
100%
Nálunk is bent volt apa.Megszületett leszedték a köldökzsinórt a nyakáról ,felsírt(végre),rárakták a hasamra(mázasan,véresen).Aztán elvitték mosdatni,mérni(apa ment és nem tévesztette szem elöl)aztán neki adták.Vártunk hogy a méhlepényeim is kibújjanak de sajnos nem akartak.A doki kiszedte és utána összestoppolt.Infúziót kellett bekötni mert sok vért vesztettem.Sajna nem tudták a kezembe adni a fiam mert annyira remegtem.Kb.2 óra volt az infúzió(fiam végig apa kezében)már nagyon fájt a háta mert szép nagy babánk lett(4430gr).és végre megkaptam.Rácuppant a cicire és nem is akarta elengedni.Még 2 órát voltunk az örzőben mind a hárman.Jó élmény maradt attól függetlenül,hogy nem volt könnyű.Ja,és készült fotó amikor a hasamon van.:-))
2012. febr. 6. 16:37
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Én császárral szültem, bent volt apa is. A fejemhez ültették. Nagyon drága volt, végig fogta a fejemet, arcomat a két kezébe fogta, nagyon izgult. Amikor kiemelték a babát (ez a műtét kb. 5. percében történik meg), sírtunk mindketten, olyan felfoghatatlan érzés meglátni azt a kisembert, akire annyit vártál, akiről annyit álmodoztál. Akihez annyit beszéltél, és akivel olyan komoly kapcsolatban voltál 9 hónapig. Szinte nem is akartam elhinni, hogy ilyen életerős, szép gyermeket tudtam kihordani! Csodálatos, egyedülálló pillanat volt meglátni őt, sosem feledem az első képet róla. Sírtunk és nem létezett azokban a pillanatokban külvilág, az biztos.
2012. febr. 6. 17:05
 6/6 anonim ***** válasza:
77%
Nekem nagyon gyors szulesem volt. Bementem a korhazba, mert ugy ereztem, hogy folyik a magzatviz. Hirtelen volt par darab fajasom es ereztem, hogy nyomni kell. Persze senki nem hitte el aztan mikor mar vegre valaki megvizsgalt elkezdodott a panik es en utcai puloverben szultem meg a kisfiam mert meg atoltozni sem volt ido. Pedig en szoltam csak nem vettek komolyan. :) A ferjem vegig velem volt, elvagta a koldokzsinort en meg valahogy kibujtam a puloverembol es a melkasomra tettek a kisfiam. O szopizott is egybol (legalabbis probalt szegenykem de sajnos kesobb sem volt eleg tejem). En nem emlekszem, hogy szultem meg a mehlepenyt, megszunt korulottem a vilag, nem is hallottam mi zajlik korulottem. Picit vartak is mert gatmetszesem volt, alitolag erzestelenitot is kaptam de nem emlekeszem erre sem pedig rabolintottam allitolag. :) Kozben lemertek megvizsgaltak a kisfiam es feloltoztettek mejd visszaadtak es magunkra hagytak. Fel ora mulva jott egy szuleszno vissza es hozott nekunk szendvicset, piritost, sutit meg teat, kavet. Ezt megeszegettuk, megittuk a kavet mikozben gyonyorkodtunk a kisfiunkba aztan atoltak az ujszulott osztalyra a babaval. Nallam nem volt doki csak szulesznok. Angliaban szultem es itt csak ha gond van akkor jon a doki. Fenykepek akkor keszultek amikor mar feloltoztetve visszakaptuk a babat. Addig eszunkbe sem jutott a fenykepezogep. :) Kozos kep is keszult harmunkrol mert annyira aranyos volt a szuleszno, hogy keszitett rollunk par kozos kepet. Mikor attoltak az ujszulott osztalyra elmentem lezuhanyozni, addig apa volt ott a babaval az agyamnal. Felfrissultem egy kicsit aztan keszitettunk ismet par kepet a kisfiunkrol. Probaltam szopiztatni, jottek megmutattak, hogyan kell tisztaba tenni, hogyan kell a koldokzsinort kezeleni, jol mellere tenni stb. Ha meg elmentek akkor apaval gyonyorkodtunk. Hoztak nekunk vacsorat es utanna nem sokra ra a ferjemnek sajnos haza kellett menni. Nem maradhatott ott. A baba vegig velem volt. En nem sirtam de nagyon boldog voltam es csak annyit tudtam mondani a kisfiamnak, hogy "en vagyok az anyukad es ez meg a te vilagod". 2 hettel szuletett hamarabb a kisfiam a kiirt idopontnal igy igazan fel sem fogtuk. Csak egy vizsgalatra mentunk be este 7 ora elott, hogy megnezzek, nem-e a magzatviz folyik es 20:30-kor a kisfiam a kezembe volt. Ugyhogy a dobbenet, a gyorsasag es a hirtelen torteno dolgok utan helyre kelett billeni egy kicsit, szohoz sem jutottunk. :) Azota eltelet mar 2 ev.
2012. febr. 6. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!