Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés előtti szőrtelenítés?...

Szülés előtti szőrtelenítés? Alább sorolom a kérdéseket.

Figyelt kérdés

A szülésznő azt kérte, hogy legyen meg, mire a kórházba érünk. Mindent szőrözzek le? Mennyivel előtte érdemes? (Egyébként nem szoktam, és bármelyik nap indulhat a szülés...) Mivel oldottátok meg? A sima borotvával félek, hogy megvágom magam / férjem vág meg, ha ő csinálja. Eszembe jutott a hajnyíró gép, illetve valahol olvastam, hogy az illető szőrtelenítő krémmel csinálta. Ezt az utóbbit lehet vajon nyitott méhszájjal is?

Előre is köszönöm. :)

2013. jún. 19. 13:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
A szőrtelenítő krém nem ajánlatos, mert vegyi anyagot tartalmaz, azt inkább lábra szokták használni, a borotva jobb megoldás, és annyira nem vészes, ha odafigyelsz, nem vágod meg magad, de ha mégis, akkor is max picit, észre sem lehet venni, szóval nyugi. :)
2013. jún. 19. 13:48
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Én rendszeresen szőrtelenítek, borotvával és borotva habbal vagy géllel. Ha nagy a szőrzet, előtte ollóval nyírd picire, utána le tudod borotválni. Női borotvával csinálom, ugyanollyal, mint amivel a lábam is, de létezik kisebb borotva, direkt az intim területre. Válassz márkás borotvát, én most X-epilt használok, isteni, az olcsó csak húzta a szőrt. Amúgy nekem a krém nem vált be. Ja igen, mindenhol, le kell, és alul én nem a habbal, hanem intim mosakodóval szőrtelenítek. AMúgy nálunk ezt megcsinálták volna a kórházban is, ott is borotva zselével, a szülésznő. Nekem indított volt, így előző nap csináltam. Amúgy borostásodni elég hamar el fog kezdeni:(
2013. jún. 19. 13:49
 3/13 anonim ***** válasza:
68%
Igen mindent szőrözz le! Kellemtlen,ha a kórházban csinálják! Sima borotvával lelehet szépen kapani! Szólj a párodnak én is neki szóltam és ůgyes volt,nem vágott meg! :)
2013. jún. 19. 13:53
 4/13 A kérdező kommentje:

Igen, pont a borosta miatt húztam az időt, de gyanítom, hogy két fájás közt, vagy már elfolyt magzatvízzel sem lesz egyszerűbb a helyzet. Valószínűleg idegbajosak leszünk. :)

Akkor a krémet elvetettem (pedig olyan kíméletesnek tűnt). Egyelőre marad a borotva és a hajnyíró. Még meggyőzhető vagyok. :)

2013. jún. 19. 13:55
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a hajnyìròt hagyd, volt hogy megcsìptem vele magam.A borotva a legjobb vàlasztàs.
2013. jún. 19. 15:11
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, férjem megoldotta sima borotvával. Kifejezetten ügyes volt. :) Már csak azt remélem, hogy nem kell szülésig ismételni.
2013. jún. 19. 21:39
 7/13 anonim ***** válasza:
A borosta is zavaró a szülésnél??? Mármint épp ha csak egy pici van, azt le sem tudják még szedni, én legalábbis heti egyszer tudom szedni, mert máskülönben kipattogzik és nagyon fáj. Én azt hittem elég, ha nem hatalmas bozont van alul, de nem gondoltam h a borosta is zavaró lehet. Nem lehet ugye kiszámítani, h kire mikor jön rá a szülés :)
2013. jún. 20. 07:21
 8/13 anonim ***** válasza:
A borosta nem gond szerintem. Kérdező: örülök, hogy sikerült:) Amúgy a hajnyíró azért sem lett volna jól, mert azzal alul nem tudod megcsinálni.
2013. jún. 20. 10:15
 9/13 anonim ***** válasza:

Én borotvával csináltam a kiírt időpont előtt már 2-3 naponta leszedtem.Így ott nem borotvváltak pedig már borostás volt...

Mivel végül császár lett a vágás helyét viszont megborotválta a szülésznő

2013. jún. 20. 13:37
 10/13 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy zavaró lenne a borosta. Ha nem tetszik nekik, majd korrigálják. Gondolom, a gátvarrás miatt fontos lehet, hogy legalább ott rendesen le legyen szedve.

Amúgy szerintem azért kérte a szülésznő, mert beöntést nem adnak. Gondolom, a gyerekkel jönni fog minden más is, és nem mindegy, hogy csak törölni kell, vagy a szőrrel is bajlódni. Nem tűnik túl higiénikusnak...

2013. jún. 20. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!