Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hányan szoktak bent lenni a...

Hányan szoktak bent lenni a szülőszobán? Nem bírom a tömeget.

Figyelt kérdés
2013. jún. 3. 21:18
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
79%

Nálam a végefelé lettünk egy páran.

Kezdésnek benn volt a férjem, a szülésznő, ő nagyrészt benn volt, dokim fél óránként jött megkínozni, kézzel tágítgatott :(

Már a kitolásnál tartottunk, amikor egyszer megjelent mellettem egy 2 ajtós szekrénnyi pasi, és az egyik nyomásnál belekönyökölt a hasamba...nem zártam a szívembe :)

Majd később, mikor látszott, hogy nemsoká megérkezik a kislányom, akkor lett elég nagy tömeg, tényleg mindenki jött-ment, fogalmam sem volt ki kicsoda, gondolom csecsemősök voltak, egy biztos, egy fővel viszont kevesebben lettünk, mert a férjem ahogy keményedett a helyzet, kirohant :))

2013. jún. 3. 22:59
 12/24 anonim ***** válasza:
70%
Én nem számítottam tömegre, de tervezett csásázorm volt ikrekkel és már nagyon vártuk az anesztest, de katétert csak a végén akarta a szülésznő betenni, na ennek lett az a következménye, hogy a nagy siettségben nem sikerült elsőre. 2 nővér fogta a lábam, egy próbálozott, 2 csecsemőst is várt, a mütős férfi+a dokim is ott toporgott, szóval mindent összevetve 7 ember volt. Akkor fel sem tünt , hogy mennyien vannak, már nem érdekelt semmi, csak az hogy minél hamarabb a műtőben legyek
2013. jún. 3. 23:18
 13/24 anonim ***** válasza:
Ha oktató kórház, akkor előfordulhat hogy lesznek benn tanulók. Ilyenkor viszont adnak szülés előtt egy beleegyező nyilatkozatot, amit alá kell írni, de talán visszautasíthatod. Az is lehet, hogy 5 perces fájásoknál dugják az orrod alá, akkor meg el sem olvasod valószínűleg, hogy mit írsz alá. Sima szülésnél lesz benn szülésznő, orvos, te, meg a kísérőd. Komplikáltnál, vákuumnál, császárnál értelem szerűen egy egész orvosi csapat, de fogd fel úgy, hogy ők segíteni mennek. Amúgy meg valószínűleg olyankor már csak az fog érdekelni, hogy kinn legyen a baba.
2013. jún. 4. 10:39
 14/24 anonim ***** válasza:
Én egyedül voltam, néha bejött a szülésznő,meg párszor az orvos.De nálunk ugy van,hogy az nst-t is ott csinálják,tehát más kismama is ott van, de kitolás előtt őket mindig kiküldik!
2013. jún. 4. 11:11
 15/24 anonim ***** válasza:
a SZOTE nőiklinika ugyebár oktató kórház, azt hiszem a nyilatkozatok között ott van, hogy ha aláírod, akkor azzal hozzájárulsz hogy nézhetnek, de nálam bejött két fiatal rezidens pasi és megkérdezték, hogy jöhetnek-e. Mondtam igen, akkor már nemigen érdekelt, meg hát oké, nekik is tanulniuk kell vhogy, pedig alapból nem vagyok egy magamutogató típus, sőt. Aztán a végén tényleg nem érdekel ki van ott, akár egy komplett rezesbanda is húzhatná, a lényeg hogy vége legyen :) De benn volt a férjem, a doki, szülésznő, a csecsemős, a két kisdoki, meg talán még vmi nővér. Végül a kisdokik csinálták a fotókat rólunk, mert a férjem az elfelejtette volna a nagy izgalomban :) így most van képünk hármunkról, én, a férjem meg a kis mazsola a hasamon :)
2013. jún. 4. 11:14
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
bocsánat az OFF-hozzászólásért, De: nem tudom miért lett ennyire leszavazva az, aki kizavarná a tanulókat, bevallom őszintén, én sem repesnék az örömtől, ha 4-5-6 kis zöldfülű lesné a szenvedésemet (annak ellenére, hogy tisztában vagyok azzal, hogy valamikor nekik is meg kell ezt tanulniuk). A szülésemnél szeretnék "önző" lenni és ilyen szempontból a saját érdekeimet szem előtt tartani.
2013. jún. 4. 11:14
 17/24 anonim ***** válasza:
15%

Hát neharagudjatok de muszáj írnom.

Elöszőr is, az Én szülésemnél a dokim, a szülésznőm, egy csecsemős és 4 tanuló CSAJ volt bent. Ott álltak a lábamnál mikor a doki a gátvarrást csinálta és magyarázott nekik. Engem sem kérdeztek meg.

Elöször is:

- ha nem mehetnek be akkor ugyan mégis hogyan fogják megtanulni, kitapasztalni a dolgokat? És a Te gyerekednél majd hogyan fognak helytállni amikor szülni fog?! Szerintem jobb ha személyesen , élesben tapasztalják ki a dolgokat. Vannak olyan dolgok amiket NEM LEHET KÖNYVBŐL MEGTANULNI!!!!

-a másik: jobb dolgom is volt annál a szüléskor mint hogy azzal foglalkozzak ki áll a lábamnál, és nem tudom ki-hogy van vele de energiám nem lett volna vitatkozni velük ,hogy húzzanak ki. Na meg, a szülés nem a szégyenlősségről szól. Mire kijössz a kórházból azt se fogják tudni ki vagy.....

Hihetetlen......

2013. jún. 4. 12:10
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

látod, erről van szó: míg vannak olyanok, akik ezt nem szívesen engedik, addig akadnak olyan kismamák is, mint Te, akik sokkal rugalmasabban kezelik a dolgot és nem bánják, ha valaki nézi őket, ők azok, akik ezeknek a szülésznőnek/szülésznek tanulóknak tudnak segíteni az együttműködésükkel.

Pont ezért lenne minimum elvárás, hogy kérdezzenek rá a kismamánál, hogy beleegyezik-e a tanulók jelenlétébe, és nem kellene lehurrogni azokat, akik valamilyen okból kifolyólag inkább nem kívánnak résztvenni ebben az oktatási folyamatban.

a toleranciának oda-vissza kellene működnie..

2013. jún. 4. 12:33
 19/24 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó!

17-es vagyok. Köszi a korrekt és normális megnyilvánulásodat, igazad van!

Ment a zöld kéz Tőlem!

2013. jún. 4. 13:01
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyunk egyformák. Ha valakit nem zavar, oda menjenek tanulók. Viszont ha valakit annyira zavar, hogy ezen nekiáll görcsölni, és esetleg emiatt nem úgy haladna a szülés ahogy kell, akkor húzzanak már ki a tanulók, ha meg vannak kérve rá...Ahogy nézem, egy csomó olyan anyuka van, akit nem zavar, szóval van hely nézelődni. Amúgy ha tőlem illedelmesen megkérdezik, max 2 plusz embert meleg szívvel beengednék. De nem úgy, hogy 2 perces fájásoknál az orrom alá tolnak vmi papírt hogy vakarjam alá, azt sem tudom mi van rajta,nemhogy elolvassam, írni is alig tudok, aztán becsődülnek 10-en, akkor már reklamálhatok, mert majd szépen megmondják, hogy "te hülye, aláírtad, ne pampogj". Van különbség.
2013. jún. 4. 13:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!