Hányan szoktak bent lenni a szülőszobán? Nem bírom a tömeget.
Nálam a végefelé lettünk egy páran.
Kezdésnek benn volt a férjem, a szülésznő, ő nagyrészt benn volt, dokim fél óránként jött megkínozni, kézzel tágítgatott :(
Már a kitolásnál tartottunk, amikor egyszer megjelent mellettem egy 2 ajtós szekrénnyi pasi, és az egyik nyomásnál belekönyökölt a hasamba...nem zártam a szívembe :)
Majd később, mikor látszott, hogy nemsoká megérkezik a kislányom, akkor lett elég nagy tömeg, tényleg mindenki jött-ment, fogalmam sem volt ki kicsoda, gondolom csecsemősök voltak, egy biztos, egy fővel viszont kevesebben lettünk, mert a férjem ahogy keményedett a helyzet, kirohant :))
Hát neharagudjatok de muszáj írnom.
Elöszőr is, az Én szülésemnél a dokim, a szülésznőm, egy csecsemős és 4 tanuló CSAJ volt bent. Ott álltak a lábamnál mikor a doki a gátvarrást csinálta és magyarázott nekik. Engem sem kérdeztek meg.
Elöször is:
- ha nem mehetnek be akkor ugyan mégis hogyan fogják megtanulni, kitapasztalni a dolgokat? És a Te gyerekednél majd hogyan fognak helytállni amikor szülni fog?! Szerintem jobb ha személyesen , élesben tapasztalják ki a dolgokat. Vannak olyan dolgok amiket NEM LEHET KÖNYVBŐL MEGTANULNI!!!!
-a másik: jobb dolgom is volt annál a szüléskor mint hogy azzal foglalkozzak ki áll a lábamnál, és nem tudom ki-hogy van vele de energiám nem lett volna vitatkozni velük ,hogy húzzanak ki. Na meg, a szülés nem a szégyenlősségről szól. Mire kijössz a kórházból azt se fogják tudni ki vagy.....
Hihetetlen......
látod, erről van szó: míg vannak olyanok, akik ezt nem szívesen engedik, addig akadnak olyan kismamák is, mint Te, akik sokkal rugalmasabban kezelik a dolgot és nem bánják, ha valaki nézi őket, ők azok, akik ezeknek a szülésznőnek/szülésznek tanulóknak tudnak segíteni az együttműködésükkel.
Pont ezért lenne minimum elvárás, hogy kérdezzenek rá a kismamánál, hogy beleegyezik-e a tanulók jelenlétébe, és nem kellene lehurrogni azokat, akik valamilyen okból kifolyólag inkább nem kívánnak résztvenni ebben az oktatási folyamatban.
a toleranciának oda-vissza kellene működnie..
Kedves Utolsó!
17-es vagyok. Köszi a korrekt és normális megnyilvánulásodat, igazad van!
Ment a zöld kéz Tőlem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!