A vajúdás, hol, , történik"? Úgy értem, az a kórteremben van, vagy már lent a szülőszobán?
Vagy nem otthon.
Én a kórházban vajúdtam, mert 37. héten beutaltak az osztályra. Vajúdtam 1 órát, a kórteremben, majd megvizsgált az ügyeletes doki, mondta, hogy szedjem a cuccom megyünk fel a szülőszobára. Ott is megvizsgáltak, kicsit ott is vajúdtam, 2 óra múlva megszületett a lányunk. Rövid, de nagyon fájdalmas spontán szülésem volt.
Ez teljesen kórházfüggő!
Van ahol van külön vajúdó, ahol többen is lehetnek egyszerre, van olyan barátnőm, aki jött ment a folyosón közben.
Én a János kórházban szültem, itt mindenkinek külön szülőszobája van, beöntés után egyből oda vittek, ott szépen berendezkedtünk a férjemmel, és végig ott voltunk, még a szülés utáni 2 óra megfigyelés is ott zajlott...
Hol fogsz szülni? Érdemes ott utána kérdezni...
Változó. Az első gyerekemmel, mikor bementem, rögtön szülőszobára tettek, annyira ki voltam tágulva, ott vajúdtam kb. 1 órát.
Második gyerekemmel vajúdószobába tettek (nálunk külön van a szülőszobák mellett egy vajúdószoba, hogy akik még nincsenek megfelelően kitágulva, ott vajúdjanak). Kb. 2 órát voltam ott, mikor elfolyt a magzatvíz, akkor vittek át szülőszobára.
Tanácsként, szerintem is 5 perces fájásokkal indulj kórházba, mert nem mindegy milyen messze vagy a kórháztól és nagyon gyorsan beindulhat a szülés, akár első terhességnél is. De ha úgy gondolod, hogy megnyugtat téged és messze laksz a kórháztól, nyugodtan hívd ki a mentőket.
Köszi a sok-sok választ lányok! :D Utána érdeklődöm akkor a kórházba (Vác) ahol fogok szülni!
Köszi a tanácsokat, véleményeket! Ment a zöld kéz!!! :DDD
Jó babázást NEKTEK!
Én is Vácon fogok szülni! A szülőszobán történik a vajúdás, nincs külön vajúdószoba. Zuhanyozni viszont el lehet menni. Szépek egyébként a szülőszobák, és van egy alternatív is!
Ha gondolod, minden hónap első szerdáján van szülésfelkészítő, és fel is lehet menni a szülőszobát megnézni! Érdemes szerintem, így nem tűnik majd olyan idegennek a hely :)
Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!