Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lehet-e úgy szülni, hogy a...

Lehet-e úgy szülni, hogy a szülőszobán csak egy szülésznő és ápolónö legyen?

Figyelt kérdés
Unokatesóm terhes és nagyon szégyenlős. Női nőgyógyászhoz jár,és azt szeretné ha a szülőszobán csak 5 ember lenne: ő,férje,szülésző,ápolónő és gyerekorvosnö. Lehetséges? Esetleg tudtok ajánlani Debrecenben vagy Budapesten? Magánklinika is szóba jöhet. Köszönöm a válaszokat
2013. jan. 28. 21:56
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
77%

Így is rajta kívül 4 ember lenne, ő az alap, hogy ott van. De ha női nőgyógyászhoz jár, az miért fontos, hogy pont a doki ne legyen jelen? nem értem...

Egyébként az orvos felügyeli a dolgot, az övé a felősség, ha bármi komplikáció van, még akkor is ha csak a kotlási szakasznál van jelen.

2013. jan. 28. 22:09
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Én is szégyenlős vagyok alapjáraton.Viszont mikor a szülésre került a sor,egyáltalán nem érdekelt hányan látják az alfelem és hányan látnak szenvedni.Őt sem fogja ez 100%.:)Rajtam és a páromon kívül 4-en voltak bent a szülésnél.Végig a szülésznő volt lent,3-man az orvost is beleértve csak a kitolásnál voltak jelen.
2013. jan. 28. 22:13
 3/16 anonim ***** válasza:
Jahn-Ferenc kórházban lehet szülésznővel szülni
2013. jan. 28. 22:21
 4/16 anonim ***** válasza:
85%
1. kotlás :D nagyon jó :D bocsi az offért! :)
2013. jan. 28. 22:37
 5/16 anonim ***** válasza:

Az én szülésemnél a doki volt, a szülésznő, a férjem és persze én :)

Debrecenben klinikán szültem 5 hónapja. Fogadott doki volt.

2013. jan. 28. 23:13
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Engem sem érdekelt akkor éppen, ki lát a lábaim közé, pedig én is extra szégyenlős vagyok. Az ágy az ajtó felé volt fordítva, és egy sarokszoba volt, tehát a félig nyitott ajtószárnyon bárki be tudott volna bámulni, ha akart volna. Bent csak a doki és a szülésznő volt, és még egy ápolónő, amikor varrtak. Meg néha be-bejött valaki, elvitt ezt-azt az ágy mellől. Cseppet sem érdekelt, amíg nyomtam, a szemeim lefolytak a füleim helyére, fel se fogtam, mi folyik körülöttem.
2013. jan. 28. 23:23
 7/16 anonim ***** válasza:
Gyerekorvos nincs bent a szulesnel es apolo sincs. Es valaki mar irta, h a Jahn Ferencben csak a szuleszno van bent. No az egy ember. Plusz apa, az ketto. :-)
2013. jan. 28. 23:35
 8/16 anonim ***** válasza:
én is szégyelös vagyok de ott nincs helye ilyennek. ezen felül kell emelkedni. azért vannak ott hogy neked és a babával mindne okés legyen. nem az alsó fertájod érdekli öket több százat láttak. és hodd el nekem ha már ott fekszik fent az ágyon ez lezs a legkisebb gondja hogy ur isten ki mit néz ot lent :)
2013. jan. 29. 07:03
 9/16 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy ö muszlim nő, és extra szégyenlős. És azt mondta hogy ha nincs erre lehetőség akkor inkább otthon szüli meg a gyereket. Biztosan lehet úgy szülni hogy csak szülészNŐ van bennt. Köszöm a válaszokat :)
2013. jan. 29. 11:47
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Nos, ha hívő muszlim, akkor nem kérdés, hogy ffi lehet- e a szülőszobán.

Igen, azt gondolom, hogy alapos utánajárás után, magánklinikán, női orvossal lehetséges, hogy úgy tudjon szülni, ahogyan ezt a kultúrája, vallása és valószínűleg ő maga is kívánja.

Nem szabad az ilyen dolgokat elbagatellizálni, a jó szüléshez nagyon- nagyon fontos, hogy a szülőnő olyan körülmények között tudja magát, ahol biztonságban van, ahol a szülésre, magára tud "figyelni". Ez nem "lila" humbug, hanem hormonális, élettani tény(ami persze mindenkinél más, valakit nem zavar a "tömeg" de valakit igen, és az érzéseket vitatni nem lehet, nem szabad).

2013. jan. 29. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!