Lehet-e úgy szülni, hogy a szülőszobán csak egy szülésznő és ápolónö legyen?
Így is rajta kívül 4 ember lenne, ő az alap, hogy ott van. De ha női nőgyógyászhoz jár, az miért fontos, hogy pont a doki ne legyen jelen? nem értem...
Egyébként az orvos felügyeli a dolgot, az övé a felősség, ha bármi komplikáció van, még akkor is ha csak a kotlási szakasznál van jelen.
Az én szülésemnél a doki volt, a szülésznő, a férjem és persze én :)
Debrecenben klinikán szültem 5 hónapja. Fogadott doki volt.
Nos, ha hívő muszlim, akkor nem kérdés, hogy ffi lehet- e a szülőszobán.
Igen, azt gondolom, hogy alapos utánajárás után, magánklinikán, női orvossal lehetséges, hogy úgy tudjon szülni, ahogyan ezt a kultúrája, vallása és valószínűleg ő maga is kívánja.
Nem szabad az ilyen dolgokat elbagatellizálni, a jó szüléshez nagyon- nagyon fontos, hogy a szülőnő olyan körülmények között tudja magát, ahol biztonságban van, ahol a szülésre, magára tud "figyelni". Ez nem "lila" humbug, hanem hormonális, élettani tény(ami persze mindenkinél más, valakit nem zavar a "tömeg" de valakit igen, és az érzéseket vitatni nem lehet, nem szabad).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!