Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császármetszés altatásban?

Császármetszés altatásban?

Figyelt kérdés
Első babámat 15 órás vajúdás után császárral szűltem. Jóval előtte kaptam epidurált ami sz..rt sem ért, sem a műtőben, ahol könyörögtem hogy altassanak el, mivel a lemosást is éreztem. Pokol volt! Most 8 hónapos a fiam és úton a kistesó, császárt szeretnék, de altatásban. Még nem voltam dokinál hétfőn megyek, de rettegek ha azt mondja h gerincérzéstelenitéssel kell szülnöm. Jogom van kérni az altatást?
2013. jún. 1. 19:14
 1/10 anonim ***** válasza:
Próbáld megbeszélni az orvosoddal,szerintem megoldható.Nekem is altatásban végezte az orvosom a császárt és semmit nem éreztem szerencsére....mivel ugye aludtam.
2013. jún. 1. 19:24
 2/10 anonim ***** válasza:
Most akkor az elsőnél mi volt? Hogy hogy nem altattak, ha éreztél mindent? És hogy bírtad ki?
2013. jún. 1. 19:27
 3/10 A kérdező kommentje:
Vágás, és a szétfeszités után elájulhattam vagy nem tudom.
2013. jún. 1. 19:32
 4/10 A kérdező kommentje:
vagy altattak ezt már nem tudom
2013. jún. 1. 19:33
 5/10 anonim ***** válasza:

Ott nem az epidurállal volt a gond, hanem az aneszteziológus adta be rosszul a gerincedbe.

Egyébként kérheted az altatást, max. az orvos fogja elutasítani.

2013. jún. 1. 19:44
 6/10 anonim ***** válasza:

Valószínű hogy nem sikerült az anesztesnek az érzéstelenités. Előforul ilyen sajna...engem is császároztak szerencsére nem éreztem, de az egyik szobatársam utána igen..:(

Kérd meg szépen hogy az előzményekre való tekintettel altasson, ha másképp nem is de egy kis plusz pénzért tuti vállalja. Ha igy sem akk keress másik orvost aki igen.

2013. jún. 1. 19:46
 7/10 anonim ***** válasza:
Fogadj fel anesztest, akkor nagyon oda fog figyelni. Sajnos ez van, pénzért jobb ellátást kapsz. Megértem a félelmed, de azért mégis sokkal nagyobb élmény látni a babát egyből, hallani, ahogy felsír, mint hogy felkelsz, tök kótyagos vagy, aztán odahozzák, miután már az egész rokonság megnézhette kinn. De persze Te tudod!
2013. jún. 1. 19:47
 8/10 anonim ***** válasza:
Szia!Én az első babámmal jártam így,nem sikerült a spinál,kb.4 -szor szúrt az aneszteziológus,sikertelenül...mindent éreztem,iszonyúan fájt,nekem mondták,hgy csak addig bírjam ki,míg kiemelik a lányomat..aztán bealtattak.Ez volt 6 éve.Nagyon féltem tavaly,amikor ismét szülni készültem,mivel előre tudtam,hogy a második babám is csak császárral születhet...Végül fölösleges volt az aggodalmam,tökéletesen sikerült elsőre szúrni a spinált,semmit nem éreztem,és iszonyú boldog voltam,hogy végig fent voltam,és hallottam a lányom első levegővételét :-) Szóval én is azt javaslom,keress egy jó anesztest,és vele beszéld meg a dolgot.Az altatás a babára nézve sem egy jó dolog,a placentán keresztül az altatógáz hozzá is átjut,ő is bealszik,az első 24 órája nehezebb lesz a picinek..Én nem kockáztatnék,és egyébként az orvosok is csak végső esetben,amikor sos-ben kell kivenni a magztatot alkalmazzák az altatást.További boldog babavárást és könnyű szülést neked!!!!Egy szülésznő
2013. jún. 1. 20:45
 9/10 anonim ***** válasza:
3 császáron vagyok túl.Az első sürgősségi volt,altatással,és nagyon rossz volt,hogy mindenből kimaradtam mert végig aludtam,de sajnos nem volt választási lehetőségem.A másodiknál mindenképp fent akartam lenni,sikerült is meg nem is.Ugyanis rosszul lett beadva az érzéstelenítő a gerincembe,és a műtét felétől elkezdett kimenni a zsibbadás,azt hittem elájulok,sírtam,és mondtam hogy nagyon fáj.Az anesztezes doki ellenkezett az nem lehet...én csak zokogtam,és kezdtem rosszul lenni,aztán közölték akkor most bealtatnak,jött a maszk és kikapcs. Olyan trauma volt,hogy a 3. babán csak azért gondolkoztam 5 évig,mert féltem a császártól! Aztán csak belevágtunk, másik dokim lett,új aneszteziológust kaptunk,elregéltem a bánatomat,és hogy nem szeretném végigaludni,de én nem akarom megint átélni ezt a borzalmat! Nyugtatgattak,hogy ha csak nem sikerül eltalálni,nem kínoznak azonnal elaltatnak. 5. szúrásra sikerült eltalálniuk,el is zsibbadtam,mondhatom hogy egy szép,gyors és fájdalommentes császáron vagyok túl.Bár az utolsó pár öltésnél már nyekeregtem,hogy a jobb oldalamon kezdem érezni a dolgokat,azt mondták már bírjam valahogy ki,pár perc és végeznek. Jó lenne egy 4. baba,és semmi képen nem kérnék altatást,bár sztem ha nem sürgősségi,és nem tömöm teli a dokik zsebét pénzzel,nem is altatnának el,mert nagyon veszélyes a babára is,és persze ránk is!
2013. jún. 12. 13:06
 10/10 anonim ***** válasza:

Az altatás sokkal veszélyesebb,ha gond van nem tudsz szólni, az ébresztés utána meg nagyon szar. Az érzéstelenítő teljesen lebénít, így egyáltalán nem érzel semmit, legfeljebb azt, ahogy matatnak a hasadnál. A gerincbe adott érzéstelenítő után még jól is esik,hogy nem érzel fájdalmat, az ébresztés után viszont semmilyen fájdalomcsillapító nem segít... az altatás után úgy reszkettem, és annyira megmerevedtek a tagjaim, hogy egy csomó helyen becsípődtek az idegek.. csak egy hosszas gyógytorna kúra segített rajta.

Mellesleg azt az élményt semmi pénzért nem hagytam volna ki, mikor hallottam felsírni a babánkat :)

Az altatástól kéne jobban félni!

2014. szept. 30. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!