Császármetszés altatásban vagy érzéstelenítéssel? Melyik a "jobb" és miért? Lehet választani?
természetesen érzéstelenítés. Nekem is így volt.
Az altatószer átmegy a babába is!
Meg neked is jobb, ha ébren vagy, meg hát egészségesebb is a epidural. Csak utána fájhat a fejed, nem szabad sokat fent lenni, feküdni kell.
Bár sokan azt mondják, h nem érzéstelenítették el rendesen, és érezték a műtétet. De ez ritka azért. Ugyanúgy, az altatásnál is hallottam már, hogy megmozdult műtét közben...
Altatás, szerintem rosszabb, mert az altató belemegy a babába is, illetve nem tudják cicire tenni.
Engem érzéstelenítettek. Jobb volt. Miután kivették a picim, megnézhettem, aztán odaadták Apának és utána rátették cicire. Kicsit fura volt, úgy nézni a lábam, mintha nem is az enyém lenne :) Ettől függetlenül a nyomást lreztem, mást nem
Szerintem nem lehet választani. Az altatás csak akkor van, hogyha az anyukának valami komoly betegsége van, amúgy meg érzéstelenítenek.
17.41 vagyok
Pontosítás: ha szívproblémád van, akkor 100%, h gerincérzéstelenítés van. Ha gerincproblémád van (valami, ami nem engedi a szúrást), akkor inkább altatás.
Egyik sincs, epilepsziás vagyok, ezért kell császárral szülnöm.
Rettegek attól, hogy állítólag iszonyatos fejgörcs lehet az érzéstelenítés vége (nem bírom a fájdalmat).
De a babának mindenképpen ez a jobb, igaz?
A 17.41-es válaszoló nem tudom hol szült,hogy nem lehet választani.Nálunk Szombathelyen lehet.Én altatást kértem de lebeszéltek róla,mivel akkor az altatószer átmegy a babába.Így érzéstelenítőt kaptam.Ott a műtőben mindjárt meg is mutatták a kislányomat,és még utána egyszer a folyosón.
A 17.30-as írta hogy neki utána cicire tették.Hát nekem nem,engem elvittek az őrzőbe és csak este hozták be a kislányomat.13.45-kor lett meg és este 8-kor hozták be,nagyon rossz volt hogy nem lehetett velem.Volt egy másik anyuka aki császárral szült őt altatták,neki nagyon aluszékony volt a babája.Mindig úgy keltette fel enni.
Annyira ne ijedj meg a fájdalomtól, ahogy ijesztget az előző h.szóló... én is nagyon "fájdalom-érzékeny" vagyok, és kibírtam. De tényleg. Anyukám mindig azt mondogatta nekem, hogy én ne is szüljek soha, mert nem bírnám ki azt a fájdalmat, amilyen a hüvelyi szülés.
Inkább a császár és az utána levő fájdalom, mint a hüvelyi szülés. Szóval kibírható a császár után, bár nem kellemes, pláne, ha fel kell kelni, a tüsszentést meg fogd vissza, mert akkor tényleg fáj, azt hittem, szétrepedt a sebem...én nem tudtam visszafogni egyszer...na az tényleg fájdalmas volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!