Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a jobb ha elviszik a babát...

Mi a jobb ha elviszik a babát a nővérek vagy ha veled van? Egy 6 ágyas szobában 6 babától hogyan lehet pihenni?

Figyelt kérdés
2011. okt. 14. 14:05
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
Szülés után pihenésről ne is álmodj. Tudom ez így gonosz megjegyzés, de ez az igazság. Ma már sok korházban nincs túl sok lehetőség arra, hogy a nővérek vigyázzanak rá. Az a tendencia, hogy az anyukával van egyfolytában, max fürdeni meg vizsgálatra viszik el. Bár nálunk fürdeni sem vitték el, második naptól mi fürdettük őket felügyelettel.
2011. okt. 14. 14:08
 2/33 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Első éjszaka nekem jobb volt hogy elvitték, de ez is kórházfüggő, és volt olyan anyuka aki kérte, hogy első perctől mellette legyen a pici.

Egyébként lehet pihenni mellettük, nyugi, mert a "napirendjük" kb. ennyi: alvás, ébredés, pici nyügi, szopi, sírás ha sok a pisi/kaki van, rendbetétel, alvás. A napjuk 80%-át még az alvás teszi ki 2-3 hétig. Akkor érdemes aludni/pihizni, amikor a pici is alszik.

2011. okt. 14. 14:10
 3/33 anonim ***** válasza:
84%

Pihenni leginkább sehogy.

De hiába adod be a gyerekedet a csecsemő osztályra, ha a másik 5-nek ott bőg a gyereke, ugyanúgy nem tudsz pihenni...

Szóval akkor már inkább 24 órát Veled. Csak 3 napot kell kibírni, aztán irány az édes otthon, ahol majd kipihened magad...

Én egyébként mindig viszek füldugót a kórházba. A saját ágyamba beveszem a kicsimet, és úgy alszunk.

2011. okt. 14. 14:10
 4/33 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van az első válaszadónak, a pihenést egy pár évre felejtsd el...sajnos, vagy nem sajnos, ez is hozzátartozik a gyerekneveléshez. Szerintem azért jobb, ha veled van már a kórházban, mert így nem lesz furcsa, ha hazaviszed, abban a pár napban is hozzá tudsz majd szokni. De hidd el, annyi gyönyörű pillanat lesz az életetekben, amennyi kompenzálja majd az ébren töltött éjszakákat (meg nappalokat...) Szép szülést!:)
2011. okt. 14. 14:12
 5/33 anonim ***** válasza:

7 éve mikor a nagyobbik fiamat szültem,elvitték őket éjszakára és a délutáni látogatási idő alkalmával. 7 hónapja szültem a kisebbiket az első nap vitték el este 2-3 órára,de végig velem volt az 5 nap alatt,még ha látogatók voltak akkor is.

Így,hogy mindkettőt megtapasztaltam.Az volt a jobb mikor éjszaka és délután tudtam pihenni.

Milegutóbb 4en voltunk egy szobába és semmi,de semmi pihenés nem volt.Fáradtabb voltam 5 nap után,mintha lenyomtam volna egy 24/48 as szolgálatot.

2011. okt. 14. 14:13
 6/33 anonim ***** válasza:
100%
Hát lányok, én nem tudom, nekem az elsővel bent a kórházban nem volt sok dolgom, tényleg szinte csak aludt. nálunk a vizit meg a fürdetés a csecsemősök "gondja" volt, lehet ez is nagyban hozzájárult a nyugihoz. Volt egy bömbölős kisbaba ugyan, de az anyuka azért nem csendesítette -viccen kivül- mert nem mutatták meg neki hogy tegye mellre a babáját....:S Otthon igazán nem tudtam pihenni, mert el kellett látni a babát, plusz ismerkedni az új "hanghatásokkal", amiről még az elején azt se tudtam mi micsoda, mikor kakil, mikor pisil, mikor éhes stb. Plusz az éjszakai felkelések....:S
2011. okt. 14. 14:15
 7/33 anonim ***** válasza:
100%

14: 10 vagyok

Azt elfelejtettem, hogy még ha le is adod, akkor is nehéz pihenni, mert állandóan jön valaki, vagy hozzád, de minimum a szobádba:

-orvosi vizit

-nővér hőmérőt hoz reggel

-szülésznő benéz

-gyermekorvos vizitet tart

-anyakönyvvezető jön papírokat intézni

-csecsemős nővér benéz

-ételt hoznak (napi 3x, elvinni jönnek + napi 3x)

-takarítónő naponta

-és ha mindez megvolt, jön a babafényképész és felajánlja szolgálatait, hogy sok pénzért készít a babádról egy sztárfotót

-és jönnek a Te látogatóid is.... stb.

Hát ezek egyike tutira megtörténik, ha épp elaludtál.

Éjjel meg hoznak az addig üres 6. ágyra egy újonnan szült nőt...

Erre készülj!

Szerencséd akkor van, ha hétvégén vagy ünnepnap szülsz, akkor felére-harmadára csökken ezek valóüszinűsége.

2011. okt. 14. 14:16
 8/33 anonim ***** válasza:
Székesfehérváron éjszakára elvitték a csecsemősök, ez nagyon nagy segítség volt...Tehát nekem jobb volt, délutánra is bármikor bevihetted hozzájuk.
2011. okt. 14. 14:18
 9/33 anonim ***** válasza:

én 6 ágyasban voltam 6 babával. mondjuk én az a típus vagyok,aki konkrétan azt az időt is alig bírta ki,míg a férjemmel elment a bébi felöltözni szülés után...

nem bírtam volna, ha nem lehet velem, ezért is ott szültem,ahol, többek között. Szóval abban a pár napban kb. nonstop szoptattam, ennek meg is lett az eredménye,mert sosem kellett fejnem, pedig csak akkor és annyit aludtam,mint a babám. más baba hangjára nem keltem fel soha, csak az enyémre,aki mellettem feküdt az ágyamban. Nyugodt babát vittem haza, otthon ő is és én is sokkal nagyobbakat és jókat aludtunk :)

2011. okt. 14. 14:34
 10/33 anonim ***** válasza:
75%

Na hát én akkor nem tudnék pihenni egy percet sem, ha nem lenne velem a babám...

Amúgy nem értem, de tényleg nem, miről beszéltek. Miben is fáradtok el annyira egy újszülött mellett? Két gyerekem van, most várom a harmadikat. Egyik gyerekem sem volt egy másodpercet sem távol tőlem, de a legtöbbet egy csecsemő mellett lehet pihenni. Ha megnyikkan, cicire teszem, amúgy meg hatalmasakat alszunk együtt - nálam ez már kétszer bejött. És mivel nem kellett nélkülem lenniük, a babák is nyugisak voltak, csak szopizni keltek fel.

2011. okt. 14. 14:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!