Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a jobb ha elviszik a babát...

Mi a jobb ha elviszik a babát a nővérek vagy ha veled van? Egy 6 ágyas szobában 6 babától hogyan lehet pihenni?

Figyelt kérdés
2011. okt. 14. 14:05
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

Gabka77!

Én is ezt nem értem, tökéletesen megfogalmaztad!

Szinte csak esznek-alszanak, kész. Ez a ritmus vagy 2 hétig. Onnantól válik valakinek nehezebbé, ha pl. éjszakai felkelések rendszeresednek. De akkor már otthon van. A kórház nem szanatórium ugyan, de nem kell ennyire félteni a "nyugit":)

2011. okt. 14. 15:01
 12/33 anonim ***** válasza:

Székesfehérváron szültem. ott 3 ágyas szobában voltam. én kértem, vigyék el fiamat,mert azt hittem majd tudok pihenni... de mivel a másik kettő anyuka nem adta oda éjszakára, így egyáltalán nem aludtam. alig vártam a reggelt, végre hozzák nekem is kisfiam.

szerintem úgysem viszik el a többi 5 babát. akkor meg semmi értelme, hogy Te odaadd őt !

úgysem fogsz betelni a látvánnyal! otthon többet tudtam pihenni. amúgy is a folyosó másik végében voltak a "leadott"babák és ugyan úgy hallottam őket sírni.

Majd meglátod a többi anyuka, hogy áll a dolgokhoz!

2011. okt. 14. 15:15
 13/33 anonim ***** válasza:

3 évvel ezelőtt délután 4-kor született meg a lányom.

Mire felkerültünk az osztályra este lett,őt vizsgálni vitték és megfigyelésre, engem pihenésre utasítottak.

Mondták,hogy reggel 6 körül hozzák maj a babát, az első éjszaka mefigyelés van. Gondoltam,ha ez a szabály akkro legyen így, kialszom magam.

Mondani sem kell, 1 percet sem aludtam éjjel, percenként néztem az órámat,hoyg mikor hozzák mmár őt! Életem leghosszabb és legmagányosabb éjszakája volt, vele akartam lenni.

Rggel hozták,és onnantól együtt voltunk amíg haza nem mentünk (kivéve fürdetések és vizsgálatok). Második éjszaka sem tudtamaludni,de nem miatta, hanem mert nem győztem betelni vele, csak néztem egész éjjel. Harmadik éjszaka meg második nap napközben aludtam pár órát összesen amíg bent voltunk.

Igaz, egy véletlen folytán egyedül voltam egy három ágyas szobában.

Ha tehetném,újra egyedül lennék, és az első pillanattól együtt lennék vele, de nem fordíthatom vissza az idő kerekét.

Januárban azonban újra szülök, remélem ezúttal nem kell nélkülöznöm éjszaka a babámat.

2011. okt. 14. 15:21
 14/33 anonim ***** válasza:
83%

Ahol én szültem, ott esély nem volt arra, hogy az ember pihenjen. Éjszaka általában csönd volt, de akkor is max. 1-2 órára. Ugyanis volt egy anyuka, aki nem volt hajlandó szoptatni a babáját, mert kisebesítette a mellét, így fejte neki a tejet. Behozatta az elektromos mellszívót és az zakatolt egész álló nap, plusz persze a gyermekének a keserves üvöltése. Egyik nővérke 2. nap elis vette tőle a gyereket és elvitte megetetni. (Édesapa hozzájárult!)

Utána meg közölték vele, hogy szedje össze magát vagy következmények lesznek..

Én külön korterembe nvoltam (baleset miatt császároztak). Inbtenzív után 4 nappal lekerültem a csecsemős osztályra. Első éjszaka még nem hozták be tartósan a lányunkat, de második ott töltött éjszakámon már igen, mivel a párom is befeküdhetett. Ezáltal tőlem csak fürdetésre vitték el a lányunkat, a vizsgálatokat is a szobánkban végezték.

Mi ebből a szempontból extrém esetek voltunk...

De ha valaki beakarta adni megörzésre a babát, akkor bevették, de nem szívesen. Mottó az volt, hogy "otthon se figyel rá és segít más!"

Ami igaz, csak nem 0-24-ben .. !

2011. okt. 14. 15:42
 15/33 anonim ***** válasza:
Mi az hogy leadni a csecsemősöknek?Hát Szombathelyen ilyen nincs.Én császárral szültem,és iszonyatosan rossz volt hogy a 16 óra alatt csak 2-szer max 10 percre hozták be.Egyébként 1-szer hozzák be,csak az én kislányom nagyon sírt ezért hozták 2-szer.Én alig vártam hogy átmehessek az őrzőből az osztályra és a kislányommal lehessek.3 ágyas szobában voltam,és a kislányomat nekem kellett ellátnom.A csecsemősök csak megfürdetik,a többi az anya dolga.Én se tudtam pihenni,de végül is magamnak szültem.És otthon is csak nekem kellett ellátni.Úgyhogy szerintem is a pihenést felejtsd el,hisz otthon is csak neked kell ellátni.
2011. okt. 14. 15:57
 16/33 anonim ***** válasza:

én első éjjel betoltam a nővérekhez 11 körül, hajnalban mentem érte, utána végig velem volt.

2.babámat nem akarom már egy éjjelre sem odaadni.

tényleg csak esznek, alszanak. a nővérek viszont megtömték cukros vízzel az engedélyem nélkül.

2011. okt. 14. 16:49
 17/33 anonim ***** válasza:
75%

Tudom most sokan megköveznek ezért, de én nem vagyok híve ennek a bababarát szobának. Eredetileg jó ötlet, de ezt is "magyar" módra adaptáltuk. És egy nagyon jó ürügy, hogy kevesebb kórházi személyzetet kelljen fizetni. Eredetileg ez úgy volt, hogy egész nap anyukával van a baba, de ha pihenni szeretne, elviszik. Na, nálunk nem viszik el!

És tévedés az, hogy az újszülött eszik-alszik. 1. nap igen, kb. a 2. nap döbben rá, hogy másképp van, mint eddig, és üvölt egész nap, mint a sakál. Ezt nekem kórházi nővérkék mondták, és én is ezt tapasztaltam, mindkét gyerekemnél.

Mi "csak" hárman voltunk egy szobában, és a 3 nap alatt összesen 3 órát tudtam aludni. Ha kértem a nővérkéket, hogy segítsenek, akkor az volt a válasz, hogy ez nem az ő dolguk, azért baba-mama szoba. Ha üvölt a gyerek, akkor adjak neki cumit.

2011. okt. 14. 17:13
 18/33 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat egyébként már van egy kislányom ,de ő sajnos a koraszülött osztályon volt mikor én a szülészeten voltam. Nyíregyházán a kora és a szülészet a kórház 2 legtávolabbi pontja. Azt mondták reggel láthatom ha átmegyek. Megszültem hajnal 2 kor 4kor kerültem szobára és vártam hogy reggel 8 legyen és átgyalogoltam közel 1km...Nem ez a lényeg csak kijött belőlem bocs.

Na szóval ekkor 2009-ben még mindenkitől elvitték a babákat és 2 vagy 3 óránként nem tom pontosan hozták vissza őket kivéve az enyémet persze Gondolhatjátok...

Na most már megint kismama vagyok és úgy tudom már nem viszik el őket ezért kérdeztem mert ilyen téren még nincs tapasztalatom, de most remélem lesz:)

Ja arról, hogy eszik és alszik egy baba a barátnőmé 14 órát egyhuzamban bírt üvölteni a csaj a folyosón járkált vele éjjel hogy a többiek tudjanak aludni... De remélem én nem járok így :))

2011. okt. 14. 18:13
 19/33 anonim ***** válasza:

szerintem kár ezen töprengeni, úgyis majd ott meglátod.

ha erről indulsz, hogy a múltkor nem is lehetett veled, gondolom, most szretnéd.

de ha hosszú, nehéz szülésen leszel túl, és aludnál egyben x órát, akkor megvan a lehetősége.

(amúgy a szülésznő is ezt tanácsolta, hogy 1.éjjel érdemes nővérekre bízni a babát, meg ha kimész a rokonokhoz. amúgy minden pillanatban vele jó lenni.)

2011. okt. 14. 19:27
 20/33 anonim ***** válasza:

Igazából sehogy sem lehet pihenni, minden olyasmi miatt, amit előttem már leírtak.

Én délután szültem, a végén gond volt, így elég sok vért vesztettem, mire a gátmetszett, majd a vákummal szétszaggatott alfelemből kb. háromnegyed óra próbálkozás után kirángatták a kicsimet. 7-es Apgarral. Olyan kék volt, szegénykém...

Szóval őt elvitték, nem hozták utánam rögtön a gyermekágyas osztályra, csak valamikor este egy kis időre, hogy együtt lehessünk. Éjszakára elvitték ismét.

A szobában azonban voltak babák, egész éjjel égett a villany, nem aludtam egy percet sem.

Azt hittem, ott halok meg a fáradtságtól, kimerültségtől. Belázasodtam, reszkettem, nagyon véreztem. De nem volt mód arra, hogy más szobában egy kicsit tényleg pihenessek.

Ez nagyon nem volt jó.

Másnap délután tudtam lábra állni, a babát megtartani állva csak estefelé. Utána már nem adtam ki a kezemből:) Nagyon jó dolog, hogy a babák kezdettől ott lehetnek az anyukájukkal, de szerintem vannak kivételek. Nagyon kellett volna a pihenés. Rosszul voltam. De senkit sem érdekelt ez első este:( Szóval szerintem az volna a legjobb megoldás, ha volna arra mód, hogy aki frissen szült komplikációval, az ugyanúgy, mint a császárosok egy éjszakát a terhespatológián pihenhessen, és összeszedhesse magát, míg azok, akik teljesen jól vannak, nyugodtan babázhassanak a gyermekágyason, és együtt lehessenek a kicsijükkel.

Csak hát ilyen nálunk nem volt...

2011. okt. 14. 19:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!