Mi a véleményetek az ágyban együtt alvásról? 5 hetes a babám. Jobb neki külön szobában külön ágyban, vagy velünk?
Egyéves korig velünk egy szobában, de külön ágyban aludtak a babák. Nálunk az is belefért, hogy a hajnali 5-ös szoptatás után már összebújva maradtunk a nagy ágyon.
Olyan hamar megnőnek, és kihasználtam azt az időszakot, amikor még Ők is akarják az összebújást.
Nincs jó vagy rossz verzió, mert mindkét esetben ugyanúgy szeretik a kisbabát. ;-) Itt csak arról fogsz tudni olvasni, hogy kinek mi vált be. Velem/velünk nem aludt együtt anyukánk, mégis nagyon bensőséges a kapcsolatunk. :-) Én együtt aludtam a lányommal 1 éves koráig, mert nekünk így volt kényelmesebb az éjszakai felkelések és szoptatás miatt. Most 14 hónapos lesz, 1 hónapja megvettük a juniorágyat, az van összetolva a mi ágyunkkal. Így külön is alszik, meg nem is. Most ez a kényelmes. Mi szeretünk így aludni.
Jó babázást!
12 hetes a lányom és mióta hazajöttünk a kórházból külön szoba, külön ágy, külön alvás van!
Én úgy voltam vele, hogy apa-anya+ saját ágy, és lehetőleg az éjszaka a mienk.
Lányunk olyannyira 'rugalmas' volt e téren, hogy 1× ébredt éjszaka 6 hetes koráig, azóta pedig átaludja az éjszakát.
Nekünk így jobb, ettől még nem érzi úgy, hogy nem szeretném, vagy nem foglalkoznék én vagy az apja vele.
Egyik kedves ismerőseink fia két és fél éves. Egy hónapja beadta apuci a válló keresetet a bíróságon, mert neki elég volt.
Úgyanis az anyuka kezdetek óta nem hogy egy szobában, de egy áygban aludt a gyerekével, ami még nem is lenne gond..
Apuci türte is 1 éves koráig a gyereknek, majd megkérte anuycit, hogy szoktassa át a saját szobájába és ágyába.
Ez ellen anyuci tiltakozott, mert a gyerek az első (legtöbbszőr valóban!) és apuci nehogy azt gondolja már, hogy vissza mehet aludni a saját ágyukba!
Apuka úgy érezte egészen múlt hónapig, hogy csak a pénzt viszi haza, a földön aludt. Étel nem volt, legtöbbszőr ő főzött, takarítani meg ritkán kellett neki.
Istenigazából én megértem az apucit, mivel azért egy idő után a házaséletet is igényel az apa.. és gyerekkel egy ágyban ... háááááááááááááát ... kicsit necces!
Ráadásul, anyuci semmibe vette őt, minden csak a gyerek volt. Ez egy egészséges szintig rendben van, de ez már nem volt az ...
Mindenki döntse el, neki hogy kényelmes és jobb! Erre nincs jó vagy rossz megoldás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!