Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császármetszés altatásban...

Császármetszés altatásban vagy érzéstelenítéssel? Melyik a "jobb" és miért? Lehet választani?

Figyelt kérdés
2011. okt. 29. 17:20
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
17%
Eszem ágában sem volt ilyesztegetni,kedves utolsó.De ahogy te is írtad vannak fájdalmak utána.És a mozgásra gondoltam én is.
2011. okt. 29. 20:13
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem mindig azt mondták olyan hamar kapják ki a babát hogy nem tud átmenni az altatószer a babába. engem érzéstelenítettek, igaz sos császárom volt. sajnos a pici mivel korababa lett egyből ment inkubátorba és lélegeztetésre.

iszonyat volt a mozdulatlanság, hogy nem éreztem a lábamat. mivel toxémiás lettem és a vérnyomásom 200felé ment mikor felakartak állítani az örzőben így én csak 18 óra múlva bírtam felkelni az ágyról. miután belgyógyászt hívtak hozzám.

a fájdalomról: másnap éjszaka nővért hívtam mert nem bírtam felkelni pisilni. szegény meg ijedten rohant mert tudta mi volt velem :)

csütörtökön császár délután, pénteken rohadtul fájt emlékezetem szerint, viszont szombattól már nem lébecolhattam, mennem kellett a kórház túlsó végébe a PIc osztályra. hétfőn varratszedés és onnantól 3 hétig hajnali 3,30-*kor kocsiba be, és éjszaka meg haza. Mennem kellett, így nem is emlékszem arra hogy az első éjszaka után fájt e vagy sem. de annyira nem lehetett vészes, mivel én sem bírom a fájdalmat, biztosan emlékeznék rá., igaz jobban izgatott hogy életben marad e a lányom :(

ma már 15 hónapos cserfes manó. :))

de tény hogy leginkább a mozdulatlanság készített ki engem.

fejgörcsöm nekem is volt, igaz én egyszer tudatlanul szúrás közben felnéztem a férjemre. úgy szólt rám a szülésznőm. két napig csak feküdni vagy menni tudtam, ülni nem. azt hittem megőrülök, annyira még sosem fájt a fejem. s mivel sos császár volt, senki nem szólt hogy sok folyadékot igyak, hogy vigyek magammal szívószálfélét, így inni alig ittam az őrzőben.

2011. okt. 29. 22:19
 13/24 anonim ***** válasza:

17:30as vagyok.

Én gerincproblémás vagyok/voltak. Sérv, meg csigolyáim vannak elcsúszva. Nem altattak :)

Nem volt fejfájásom egyáltalán. Este miután elvitték a babám, hogy tudjak aludni, kaptam altatót, meg fájdalomcsillapítót. Reggel visszahozták, úgyhogy kelnem kellett :)

Elsőre kikelni és kimenni wc-re fájdalmas, olyan mintha leszakadna a hasad, ég a vágásnál. Szóval nem kellemes, meg a cicifürdés is kellemetlen :(

De a babának új pelus kell, úgyhogy csinálni kell mindent :D Amúgy minél inkább erőlteted a járást, mozgást, annál előbb túl jutsz a nehezebb időszakon.

De azért megterhelő, lassabb a felépülés, mégiscsak egy hasi műtét. Én kb 5perc sétától is kifáradtam 1hét után, pedig jó kondiban vagyok (napi 5km-et futottam)

2011. okt. 30. 03:01
 14/24 anonim ***** válasza:

cicafürdést akartam írni, bocsi :)

Ja igen, tejci úgyanúgy azonnal beindult, nem volt 3-4 nap csúszás, mint ahogy mondani szokták.

2011. okt. 30. 03:02
 15/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat!
2011. okt. 30. 08:00
 16/24 anonim ***** válasza:
Én spinálist kaptam. Nem fájt utána a fejem, pedig emelgettem. Az sem zavart, h nem tudtam mozgatni a lábaim. Annyi volt, hogy miután beadták és lefektettek, rosszul lettem és hánytam. De egy méhszájvizsgálat fájdalmasabb, mint a szuri.
2011. okt. 30. 09:26
 17/24 anonim ***** válasza:
0%
Ez is furcsa én hüvelyi úton szültem, és mégis rá 5 napra jött csak az elő tej addig semmi!
2011. okt. 30. 11:55
 18/24 anonim ***** válasza:

Szia.Nekem surgossegi csaszarom volt,egyebkent sem akartam epidularis erzestelenitest kerni gondoltam eleg lesz majd a gaz.

De nem huvelyi szules lett igy altattak.Parom kint vart, meg 5perc sem telt el onnantol hogy kikuldtek es mar a kezeben volt a gyerek.Engem megnyugtatott az orvos ha nem valami pancser mut akinek fel oraba telik kivenni a babat akkor nem megy at az altato,ha megis pancser akkor sem olyan artalmasak hiszen gondoljon bele akkor nem altatnak.Sot meg morfiumot is kaptam.Persze nem tudtam szoptatni amig fel nem keltem de nem halt ehen. :)

Szerintem egyik sem rosszabb a masiktol.

2011. okt. 30. 13:57
 19/24 anonim ***** válasza:
Még annyit.Nem tudom ti hogy tervezitek,de nekem bent volt a férjem a műtőbe.És nagyon megnyugtató volt.
2011. okt. 30. 16:01
 20/24 anonim ***** válasza:
Nálam is bent volt, de nagyon megviselte. Nem beszél róla, csak néha elejt egy-egy mondatot erről.
2011. okt. 30. 22:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!