Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császármetszés altatásban...

Császármetszés altatásban vagy epidurálva?

Figyelt kérdés
a császármetszéses szülés altatásban vagy epidurális érzéstelenítés mellett történik?
2011. júl. 13. 21:22
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
epiduráással!:)
2011. júl. 13. 21:23
 2/18 anonim ***** válasza:
16%
Az előre programozott altatással, ha hirtelen kell császározni, akkor epidurál.
2011. júl. 13. 21:25
 3/18 anonim ***** válasza:

Én az epidurálra szavazok, mert látni akartam babám első percét. Egy soha vissza nem térő alkalom. Nekem legalábbis ez fontos.

Ja epi után sokkal jobban voltam, mint amikor egy másik okból kifolyólag altattak és mikor felébredtem, azt sem tudom ki vagyok és hol vagyok és hányingerem volt, és blőőő. A császárom epidurális érzéstelenítéssel volt, és jó volt, hogy tudtam magamról, a lányomról.

2011. júl. 13. 21:27
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

A válasz megírásának időpontja: ma 21:25

Szerintem hülyeséget írtál. Ha sürgős a császármetszés, akkor van altatás, és, ha programozott, illetve, ha nincs vészhelyzet, akkor van epidurális érzéstelenítés. Én Fehérváron szültem mind a két gyermekem, elsővel sietni kellett nem volt idő holmi bökdösésre, megvárni míg az hat, a másodikkal pedig nem altattak, mert nem volt vészhelyzet.

2011. júl. 13. 21:30
 5/18 anonim ***** válasza:
Amúgy nekem is jobb volt sokkal, hogy nem altattak a másodiknál. Izgul az ember meg fél, de megéri ébren lenni. :)
2011. júl. 13. 21:31
 6/18 anonim ***** válasza:
A sürgősségi császármetszést csinálják altatással, a programozottnál pedig ha nincs ellenjavaslat valamelyikre, akkor a kismama választ
2011. júl. 13. 21:32
 7/18 anonim ***** válasza:
epidurál,programozott császárom volt így,és nem lehetett válogatni,csak legvégső esetben altatnak..
2011. júl. 14. 07:51
 8/18 anonim ***** válasza:

Hát nekem lehetett választani, bár se nem előre programozott, se nem sürgősségi császár volt, csak összejött egy csomó probléma és az orvos így látta jónak.

Engem megkérdeztek, hogy melyiket szeretném.

Az aneszteziológus orvos elmondta, hogy az altatót az én testsúlyomhoz számolva kell adagolni, így a baba keringésébe -ha csak rövid időre is- óriási adag altató kerül. Az érzéstelenítés viszont csak rám hat. Altatás után felébresztenek a műtőben és mivel a fájdalmat azonnal nem csillapítják, elég erős lesz-ellenben az érzéstelenítő lassan távozik, így a fájdalom is lassan, fokozatosan jön elő. Érzéstelenítésnél láthatom a babát, altatásnál nem. Én az érzéstelenítést választottam.

2011. júl. 14. 09:26
 9/18 anonim ***** válasza:
Nekem a sűrgősségi császárom altatásban történt.
2011. júl. 14. 09:30
 10/18 anonim ***** válasza:
Szinten surgossegi csaszar altatasban.Nem nagyon volt valasztasom.Ja es nem kerul be a baba verkeringesebe ugyanis 5perccel kesobb mar kint van a gyerek,el se jut a koldokzsinorig.(altato orvos mondta)
2011. júl. 14. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!