Volt valaki akinek jó volt a szülése?
Amióta babát várok, 1 azaz egyetlen ember mesélte azt hogy jó volt a szülés, semmi probléma nem volt. De mindenki csak arról beszél/mesél, hogy mekkora szenvedés, meg fájdalom az egész. Én próbálok ezektől is függetlenül jól hozzáállni, nem a "halálra" készülni! :) Segíthetnétek nekem ebben? Tényleg csak jó dolgokat várok! Rosszat sokat hallottam! :(
36 hkm
Tudom, hogy szenvedtem, de ettől függetlenül nekem pozitív élményként maradt meg! Apás szülésünk volt és rengeteget viccelődtünk amíg még tudtam nevetni! :)
Azóta is anekdotázgatunk milyen volt a szülőszobán! :)
Nekem az második és a harmadik nagyon szép, jó volt:) Semmi brutál fájdalom nem volt. A harmadikat 2 hete szültem, még elég friss a dolog. Nem akart megindulni, oxitocinnal indították és 3 óra volt az egész:) Délelőtt 10kor bekötötték az oxit, 11-kor burokrepesztés, 14:15-kor megszületett a kisfiam. A második szülés 6 óra volt és az sem fájt olyan nagyon:) Ja és egyik szüléshez sem kértem fájdcsillapítót.
Az első az hosszú volt, de szép szülésként emlékezek rá vissza:)
Boldog babvárást és könnyű szülést!
Anyukám is azt hitte csikar a hasa és kakilnia kell. Aztán két órára rá megszülettem :) Azt mondta, vicc az egész, hogy mekkora ügyet csinálnak belőle néhányan.
Én azt gondolom alkat kérdése is. Meg az is, hogy milyenek a körülmények. Sok nő úgy megy oda, hogy előre fél, retteg, ettől bemerevedik és tovább tart, rosszabb, stb.
De ilyeneket nézek, és hiszem, hogy nekem is szép lesz:
http://www.youtube.com/watch?v=ehHMkLO_XAE
http://www.youtube.com/watch?v=rvDrrN3tnto
Most 15 hetes vagyok, de én érzem, hogy szép szülésem lesz, nem érdekel, hogy mások miket mesélnek a sajátjukról. Van szép szülés, és át is fogom élni! :) Ahogy Te is! :) Csak lazíts! :)
Nekem mindegyik szülésem gyors és könnyü szülés volt. Fájni fájt nagyon mindegyik, de 3-4 óra alatt az elsö fájástól számítva meglettek. Vagy még egy fogfájás is tovább tart. A gát seb kellemetlen volt, de tudtam ülni már elsö nap, szuper hamar regenerálódtam.
Na de nekem a terhesség volt kegyetlen rossz, és a szoptatásnál fájdalmasabb dolog nincsen. Azért nem lesz harmadik gyerek mert nincs olyan dolog ami rávenne még egyszer hogy a mellemet egy csecsemö szájába dugjam, mert kegyetlenül fájt mindegyiknél és egy iszonyat nehéz lelki és fizikai nehézség a szoptatás.
"Azt mondta, vicc az egész, hogy mekkora ügyet csinálnak belőle néhányan. "
Szerencsés volt anyukád, hogy kis hascsikarásnak élte meg, de ebben nincs igaza, hogy mások "ügyet" csinálnának belőle. Attól még, hogy a saját bőrén nem tapasztalta, van akinek annyira fáj, hogy ordít a fájdalomtól, vagy teljes "extázisba" kerül. Nekem is vannak "kimaradt jelenetek" bőven, pedig semmit nem kaptam, se bódítót, se fájdalomcsillapítót. Ez a szervezet normális reakciója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!