Akinek indított szülése volt válaszolna néhány kérdésemre?
Ha ma magától nem indul meg holnap reggel megindítják a szülést. Mára vagyok kiírva, de voltak kisebb vérnyomás godjaim így a dokik így látják jónak.
Szóval arra lennék kíváncsi milyen volt, meddig tartott az indított szülésed, és hogy hogyan viselted lelkileg, hogy nem magától indult meg a dolog?
Hozzá teszem nagyon bízom benne hogy a kicsikénk még ma elindul magától :)
kiírt napon indítottak,mert nagyon vizesedtem. Előző nap még tiszta volt a magzatvíz majd indítás napján már meconiumos!
Lelkileg egyáltalán nem viselt meg,hogy indították a szülést!
Nagyon sokáig vajúdtam,53 órát, és a végén császár lett, na ezt a mai napig nem sikerült feldolgoznom.
Maga az eseménysorozat nálam teljesen olyan volt és igazából annak is lehetett mondani, hogy indított volt, de azért volt benne némi természetesség is, de azért leírom, hogy nálam mik voltak a tapasztalatok.
Szóval toxémiás voltam, de vártak, várták, míg nem lesz nagy gond. Aztán egyik este nagyon felszökött a vérnyomásom, az addigi gyógyszeres kúra ellenére is, így értelemszerűen előtte már közölték, hogy ilyenkor indítás lesz.
Viszont míg elsétáltam a szobámig, ahol addig feküdtem pár dologért, éreztem, hogy valami mintha folyna.
Megvizsgáltak és magzatvíz volt. Tehát picit megrepedt teljesen magától a magzatburok, így ez a része természetes volt. Szerintem a fiam is érezte, hogy jönnie kell kifelé.:)
De mivel annyira nem repedt meg, hogy elfolyjon a magzatvíz, így burkot repesztettek, illetve oxitocint is kaptam. Viszont nem igazán tágultam, a méhszájamat is kézzel vékonyították, mert az sem ment, aztán mikor megvolt a tágulás is, a méhszáj elvékonyodása is, tehát jöhetett volna a szülés, már a tolófájásaim voltak, már nagyon rosszul voltam és rájöttek az orvosok, hogy nem tudok megszülni a fiamat természetesen, ugyanis nem is úgy fekszik, ahogyan kell, illetve ki sem fért volna. És ekkor vittek császározni.:(
Maga az időtartam úgy nézett ki, hogy este 9-kor bekerültem a szülőszobára és éjjel 3-kor már császároztak. Tehát nem volt ez olyan hosszú, viszont éjjel 2 és 3 óra között borzasztóan rosszul éreztem magam, nagyon nagy fájdalmaim voltak.
Engem igazából az viselt meg kicsit, hogy már ott voltam a végén, már a tolófájásokat kellett visszatartanom, tehát már csak pár nyomásra voltam attól, hogy természetesen szüljem meg a fiam, de aztán mégsem lehetett. És persze még érzésteleníteni sem tudtak, altattak, így meg aztán már a fél család látta a kisfiúnkat, mindenki mondta, hogy milyen szép, milyen aranyos, én meg még akkor nem is láttam.:(
5-ös vagyok, a méhszáj nem igazán jelent semmit.
Nekem a 36. héten volt 1111-es méhszájam, amikor is kórházba kerültem.
Maga a szülés pedig másfél hét múlva volt.
Szia!
Nekem a 3-ik szülésem volt indított túlhordás miatt.
Reggel 6-kor mentem be a szülőszobára,bő 2 ujjnyi voltam.
Ekkor kötötték be az oxitocint.
7-kor jött meg a dokim,ő burkot repesztett.
8 óra körül kezdett olyan izzasztóan fájni,nagyon sokat segített,hogy most labdán ülhettem és nem kellett fekve maradni.
8.53 perckor született meg az én kisfiam 58 cm-rel és 4100 grammal.
Összességében nagyon gyors szülés volt,szerencsém volt viszont,hogy harmadik baba,mert elég nagy lett hozzám képest,buksija is 37 cm-es volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!