Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akinek indított szülése volt...

Akinek indított szülése volt válaszolna néhány kérdésemre?

Figyelt kérdés

Ha ma magától nem indul meg holnap reggel megindítják a szülést. Mára vagyok kiírva, de voltak kisebb vérnyomás godjaim így a dokik így látják jónak.

Szóval arra lennék kíváncsi milyen volt, meddig tartott az indított szülésed, és hogy hogyan viselted lelkileg, hogy nem magától indult meg a dolog?

Hozzá teszem nagyon bízom benne hogy a kicsikénk még ma elindul magától :)

2013. máj. 27. 10:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

november 7-re voltam kiírva de nem történt semmi.nekem nem volt fogadott dokim,így egyik nap NST,másik nap amnioszkópia és ez így ment november 12-ig,akkor kezdtem tölteni a 41 hetet..mivel nem történt semmi de már az NST nem voltak nagyon jók,ezért az ügyeletes dokinő másnapra felküldött oxitocinos terheléses infúzióra,és jelezte hogy valószínű szülésindítás lesz úgy készüljek.ez volt s 41 hét 1 napján.13-a reggel a férjemmel felmentünk a szülőszobára megvolt a terheléses,voltak fájásaim valamennyire,de a méhszáj totál éretlen volt,ezért kaptam zselét és várni kellett a hatást,egész nap fent voltam a szülőszobán,de csak este 5 körül kezdett fájni igazán,na akkor kértem epidurált az nekem is nagyon jó volt,tényleg jó volt mert mikor kiment a hatása baromi erős fájásaim voltak és amikor kaptam a következő adagot már nem is fájt,este 7-től másnap hajnali 3 ig folyamatosan kaptam az edát emellett éjszaka tudtam pihenni,(nagyon elhúzódott a szülés,de mivel remekül volt a baba semmi gond nem volt,szépen lassan tágultam,nem volt hova rohanni!)3 óra után jött a fiatal kis ügyeletes rezidens és burkot repesztett,mert bár megrepedt magától,de nem eléggé,aztán gyorsan felpörögtek az események,és 14 -e reggel 4:55 re megszületett

3620 gramm és 51 cm. szép egészséges nagyfiú !

minden rendben volt ,mondhatom szerencsém volt jó gárdát és orvost fogtam ki meg voltam elégedve,3 nap múlva mehettünk is haza,

szóval az én szülésem meg ilyen volt,de nem volt apás szülés,egyedül kinlódtam végig.csak míg vártuk a tágulást és NST-re voltam kötve addig volt bent a férjem. reggel hívtam a családot hogy mizujs..

már 6 hónapos nagyfiú.

2013. máj. 27. 12:14
 12/16 anonim ***** válasza:
Én egy nappal előtte befeküdtem a kórházba. Másnap reggel bő két újnyira voltam tág. Beöntést kaptam, majd burok repesztés. Mivel fájásaim nem voltak ezért kaptam oxit. Hát attól lettek rendesen :) 3 órára rá meglett a pici lánykám :) eszembe sem jutott rosszul érezni magam, mert nem magától indult el a szülés. Ha a fejem tetejére állok, sem indult volna el, így meg akkor mért érezzem magam rosszul egy olyan miatt amiről nem is tehetek :)
2013. máj. 27. 12:18
 13/16 anonim ***** válasza:
40+6napra indított az orvosom, ő nem engedi a kismamáit a komplikációk miatt betölteni a 41. hetet. Szóval reggel beöntés, előkészítés és 7,30kor kötötte be a szülésznőm az oxitocint. A liftben felfelé menet elkezdett folyni a magzatvizem, úgyhogy az én Manóm is szerencsére úgy gondolta, itt az idő. A méhszájam éretlen volt és még egy ujjnyira sem volt nyitva. 2 óránkét vizsgált a dokim, na az nagyon fájt, mivel a gép szerint jók voltak az összehúzódások, és a fiam szívhangja is végig jó volt, vártunk. Délután 3kor semmi változás nem volt, fájni sem fájt, végig röhögtük a napot a szülésznőm a férjem és anyukám. Szerencsére a dokim rutinos orvos, 4kor mondta, hogy ebből nem lesz semmi 2 oxitocin után változatlan volt a helyzet. Javasolta a császárt szerencsére, csodálatos, fájdalommentes szülésem volt. Egyáltalán nem bánom, sőt. Bennem semmilyen negatív élmény nincsen, a lényeg, hogy egészségesek vagyunk mindketten és gyönyörű élmény maradt. Járunk babaúszni, úgyhogy a vizes élmény fenntartva nála :) Egyáltalán nem viselt meg lelkileg, sem testileg, hamar felépültem, jobb, mintha varrtak volna ott vagy repedtem volna, 3640 lett a fiam, 50 cm, szerintem nem tudtam volna megszülni természetes úton, a dokim szerint sem, mert a buksijával nem a méhszájat nyomta. Hálás vagyok neki és a rutinjának, hogy felismerte a helyzetet és nem várt egy komplikációra. Sok kismamánál megvárja az ügyletes orvos, hogy sürgősségi legyen. Ne aggódj, az egészség a lényeg és minden fejben dől el. Magatokra koncentrálj, tök mindegy ki mit mond, ez 3 ember dolga és legszebb élménye, akárhogy alakul.
2013. máj. 27. 12:41
 14/16 anonim ***** válasza:
En 13 nappal a kiirtra voltam inditva, eloszor egy tablettat tettek fel amitol rogton megindultak a fajasok, nagyon erosen es gyakran, de mivel ejszaka volt nem vizsgaltak meg a noverek csak azt mondtak pihenjek....reggelre 7cm voltam, vittek a szuloszobara, de delelott meg kiszaradtam mert akkor mar 12 oraja ment a vajudas es sok vizet vesztettem es kimerultem, igy lealltak a fajasok es elkezdtem elaludni ott aszuloasztalon, mire vegre rajottek hogy infuziot kellene adni nekem. Vegul estere lett meg a kisfiunk, igy osszesen 24 orat vajudtam ami sokkal jobban megviselt, mint a teny, higy beinditottak volna. De persze az egesz nem szamit semmit mar, mire megvan a baba es megfoghatod vegre. :) most a masodikat varjuk, remelem nem kell azert inditani meg ennyit szenvedni. :p
2013. máj. 28. 08:48
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) Hát tul vagyunk rajta. Inkabb nem részletezem.meg telorol sok ido is lenne,de tul vagyunk rajta es hal istennek mar mind a ketten jol vagyunk
2013. máj. 31. 20:47
 16/16 anonim ***** válasza:
Azért majd írj, a lényeg, hogy jól vagytok!
2013. máj. 31. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!