A vízben szülés nem árt? Nem igazán értem a dolgot.
Oké, megszüli a babát, de akkor tulajdonképpen ott van totál kitágulva, nyilván nem makulátlanul sérülésmentesen, és akkor ott ül egy kád vízben.. Ez nem árt egy fél perce szült nőnek? Gondlom nem rántja ki senki abban a másodpercben, ahogy a baba már nem "dugaszolja el".
Főleg, ha még a méhlepényt is kivárják ott bent. Nem lehet valami steril, nem? Láttam egy ide belinkelt videót, apuka is ruhástól bemászott a felfújhatós medencébe, aztán ott ölelgették a babát. Nekem ez inkább ijesztő, mint szép, pedig én is úgy vagyok vele, hogy a szülés természetes, ne ragadjunk le a 70-es éveknél, de azért ez a vízben lubickolás frissen szülten ez nekem sok(k).
Nem árt. Általában akár otthon, akár kh-ban ezek a kádak ki vannak mosva előtte sterilek, onnantól csak az anya (ill néha apa) bacijai vannak benne, így azzal a baba is megismerkedik. A víztől meg az anyának sem lesz baja, akkor zuhanyozni sem zuhanyozhatna később.... Viszont sokkal könnyebb vízben (bár szülni nem szültem benne, csak vajúdtam, de az sokkal kevésbé fájt)
Bár azzal, hogy apuka ruhástól vagy ruha nélkül beugrik, én nem értek egyet, de mivel semmi rosszat nem tesz, így egészségükre...
én azt hallottam, hogy csak az első szakaszban maradnak a vízben, a kitolásnál már kint szülnek tovább...
A meleg víz segít a fájásokat eltompítani, de a tolófájásoknál már nincs értelme bent maradni mert nagyon fáj így is úgy is.
Ja, és a bőrnek sem jó ha órákig ázik a vízben.
Én azt hallottam a nagy labdán való szülés nagyon jó, ott tud a mama szabadabban mozogni ha jönnek a fájások.
kerdezonem csak az agyon parancsra es a labad a kengyelben lehet szulni.
Mas nepek mas szokasok itt is divat a medenceben szules.
Mindenki ugy szul ahogy elkepzelte szeretne vagy ahogy lehet.
Neezd meg a ,,le premier cry,, cimu csodalatos filmet.
http://www.youtube.com/watch?v=hzzSVRK_m6s
a delfines resz nagyon szep de nekem a kommuna tetszil gyertyafeny medence gitarzene
Ebben delfinekkel medenceben tengerben sivatagban putriban korhazban mindenhol szulnek a nok es csodalatos ahogy minden kultura a sajat sozkasat beleviszi a szules misteriumaba.
9-es egyáltalán nem volt szó róla hogy csak kengyelben,parancsra stb lehet szülni!Csak a kérdezőben felmerült egy kérdés hogy esetleg nem e ártalmas...
(megtanulhatnál írni ;) mert alig tudtam értekmezni az írásod)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!