Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A Margit Kórházba miket kell...

A Margit Kórházba miket kell bevinni a babának?

Figyelt kérdés

Augusztusban, a budapesti Margit Kórházba fog születni a kislányunk. Azt szeretném megkérdezni, hogy nektek mit kellett bevinni külön a babának? Az ismerőseim más kórházban szültek, nekik kellett ruhát, némi pelenkát, popsitörlőt vinniük, de volt, akinek például semmit sem kellett, mert mindent a kórház adott. Van valakinek tapasztalata, hogy mit kér a kórház a babának? (A honlapon semmit nem írnak, csak az apai és anyai "felszerelést".)

Köszönöm szépen!

2013. máj. 24. 21:14
 1/7 anonim ***** válasza:
2 hete szültem a Margitban, kell popsitörlő, pelenka, popsikrém, 2 cumisüveg, ruhát adnak (angolpólya), de ha akarsz vihetsz be sajátot (2 éve még nem lehetett). És bár elvileg nem kell, de nem árt ha viszel köldökápolási kellékeket (alkohol, vatta, hexachlorophenes hintőpor), mert pl. a mi szobánkban csak pár csepp alkohol volt és 3 pamacs vatta, és nem pótolták.
2013. máj. 25. 00:02
 2/7 anonim ***** válasza:

Bocsi hogy belekérdezek, volt van fogadott orvosotok, milyen ?

Előre megmondja mennyit kér a szülésért?

Hogy zajlott a szülés?

Utánna a férj bemehet a szobába látogatni?

2013. máj. 25. 11:37
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ! Akkor így készülünk. :)

Kedves Második!

Nekem nincs fogadott orvosom, mivel Mihályi dr.-hoz járok, ő augusztusban szabadságon van, másokat annyira nem ismerek, maximum hallomásból.

Mihályi dr.-ról úgy tudom, hogy nem mond sosem konkrét összeget, annyit adsz, amennyit tudsz. Állítólag egy doktornő is van a szülészeten, ő konkrét tarifával vállalja a kismamákat. (Másokról csak általánosságban, hébe-hóba hallottam, de az nem biztos infó.)

A szobákról azt tudom, hogy nem mehet be senki, az apuka szemtől szembe a szülőszobán találkozhat a babával, utána ha nem fizetős szobában vagy, csak üvegen keresztül láthatja. (Van előnye és hátránya is. Én mondjuk azt fájlalom, hogy tényleg legalább az apát engednék be. Nem kell az egész családot, csak az apukát. Elvégre az ő gyerkőce is.)

Egyébként még annyit tudok, hogy a szülésznőknek nagyon jó hírük van, ellenben a csecsemős nővérekkel. Azt mondják, még a kórházi védőnők is kedvesek, rendesek, segítenek, ha kéred.

2013. máj. 25. 14:06
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Másfél éve szültem ott. A babának vigyél be pelust, két cumisüveget, popsikrémet, textilpelust a feje alá, ruhát amiben haza szeretnéd vinni. Azt hiszem más nem igazán kell.

A kórházban szoktak szervezni ingyenes előadást, illetve bemutatót. Egyiken szülőszoba látogatás van, illetve a szülésről- vajúdásról-fájdalomcsillapításról beszél Magyar vagy Burik doktor (mindkettő nagyon jó doki) Az előadáson általában egy -két apuka beájul....amikor mi voltunk akkor is megtörtént. :) A másikon az újszülött osztályról, baba ellátásáról beszélnek. Itt elmondják mit érdemes bevinni. Esetleg kérdezz rá a dokidtól- védőnődtől mikor van ilyen.

2013. máj. 25. 16:45
 5/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok: volt orvosom és szülésznőm is mindkét szülésemnél, egyes dokik mondanak konkrét tarifát, mások csak annyit, hogy annyit adsz amennyit gondolsz.

A szülésznők amúgy mind nagyon profik és kedvesek. Legnagyobb meglepetésemre az utóbbi 2 évben a csecsemősök is pozitív irányba változtak, míg 2 éve elég sok volt a negatív megnyilvánulásuk és nem voltak túl segítőkészek, most abszolút semmi problémám nem volt velük, segítőkészek voltak, képben voltak már első nap hogy kinek melyik a babája és ha kérdeztem rögtön tudtak válaszolni (pedig mikor szültem épp elég sok baba volt, csak aznap 6 vagy 7 gyerek született).

A sima kórterembe nem mehet be látogatni senki, apuka sem. Azért ennek van előnye, én nem igazán örültem volna ha ott kell szoptatnom/öltöznöm stb. két másik apuka előtt. Szerintem 3 napot ki lehet bírni így. Ha éppen üres a fizetős kórterem, oda bemehetnek a látogatóid. De általában nem üres. Ha oda akarsz kerülni rögtön szülés után szólj a szülésznőnek, ő akkor megkérdezi üres-e, és ha nem, de esetleg 3 napon belül megürül, és jelzed, hogy 2. vagy akár 3. nap is igényt tartasz rá, akkor felírnak várólistára és ha megürül beköltözhetsz.

Összességében én csak jót tudok mondani a kórházról, ha 3 hete kérdezel akkor mg ehhez hozzátettem volna, hogy a csecsemősök kivételével, de mint mondtam most abszolút rendesek voltak.

2013. máj. 26. 12:30
 6/7 anonim ***** válasza:

Köszönöm a segítséget !!!

A héten költözünk vidékről a 3. Kerúletbe, s 3 hét múlva szülök. Nem tudom fogadjak orvost, vagy szüljek az ügyeletesnél!?

Terhes gondozásra be kell jelentkezni, vagy csak ki kell várni a sorom?

2013. máj. 26. 15:30
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem kell bejelentkezni, odamész és beteszed a kiskönyvedet a megfelelő kisablakba (feliratozva vannak), és szólítanak.

Nem tudom 3 héttel szülés előtt vállal-e még doki fogadottként, de szerintem jó kezekben leszel ügyeletesnél is, mindegyik doki nagyon jó, szülésznők szintén.

2013. máj. 26. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!