Császáros és hüvelyi szülésnél is meztelenül kell lenni?
Engem ez rettentően feszélyez, még a férjem előtt sem, sőt, még ha egyedül vagyok, sem szeretek meztelenkedni...
szülés közben letakarnak, vagy lehet rajtam valami (kórházi hálóing, saját, tökmindegy, csak valami...), vagy teljesen ruhátlanul KELL lenni?
Rajtam volt egy kórházi köpeny, ezt kellett felvenni.
De amúgy - ne hari - szüléskor a tök mindegy kategóriába kerültem. Ha tök meztelen lettem volna, sem érdekelt volna, csak jöjjön már ki a baba. :)
Spontán, természetes úton szültem 2011-ben. Kaptam kórházi hálóinget, nem kell meztelenül lenni. Van aki 14-16 órákat vajúdik ennyi idő alatt meg is fázna.
Miből gondoltad, hogy ruhátlanul kell lenni?
Ahol én szültem itt vagy xxxxl -s polot kérnek vagy nyári ruhát ami jól fenék alá leér.
Korházi hálót csak a császárosok és epidurálisuk kapnak.
Èn vettem mindegyik szülésemnél egy könnyü nyári ruhát és abban szültem. Jó volt mert a vajúdás közben elvittük a szobámba a csomagjainkat, és így simán mehettem a ruhácskámba, majd abban is szültem meg. Habár amikor meglett akkor felhúzta rögtön az orvos a ruhámat a nyakamig, és a bába a mellkasomra tette a kislányomat.
Vajúdáskor kaptam egy kórházi hálóing-szerűséget, aztán sajna komplikáció miatt császár lett, és abban vittek el császárra, csak ugye felhajtották. De akkor sem voltam meztelen.
Amúgy ott és akkor tök nem érdekelt mi van rajtam, és hogy van-e egyáltalán valami. :)
Mindegyik szülési módnál van rajtad kórházi hálóing. Én fél éve szültem hüvelyi úton, a vajudásnál mikor már a kitolás jött és felrakták a lábam, na akkor hajtották fel a hálóinget, de csak kb. a nemiszervem fölé. Aztán mikor a babát rámrakták akkor a mellemig felhajtották h a szívem/ mellem környékére tudják rakni :)
Egyébként (volt fogadott orvosom) nálam bent volt az ügyeletes doki, a sajátom, 2 szülésznő és 3 db. gyakornok :) Elhiheted a szülés nem a szégyenlősségről szól, na meg egy "jobb napon" látnak Ők vagy 4-6 meztelen szülő nőt, az tuti :)
Sőt, mikor a dokim a gátmetszést csinálta akkor odahívta a gyakornokokat és nézték hogy varr, sőt, közbe kommentált is a dokim. Nem zavart, "pihentem" közbe, csak azt vártam hogy befejezze és visszahozzák a Kisfiam.
Hidd el nekem, ott csak a Kisbabád fog érdekelni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!