Csak a kitolásnál szoktak ordítani?

Nekem hangom sem volt szules alatt, de nem terveztem, hanem igy alakult. Nagyon gyors es eros fajasaim voltak egybol (harom percesek), az elsonel jajgattam egyet, de ugy megdobbentem, hogy meg a szo is bennem ragadt. Nekem a vajudas volt fajdalmas, viszont epp emiatt, mert ennyire fajt szinte nem voltam magamnal mentalisan, teljesen magamba temetkeztem, igy egy hangom sem volt.
Kitolasnal foleg nem, akkor sem volt visithatnekom, de akkor mar a doki sem engedte a hangoskodast. Az elso nyomasnal nyogtem egyet es ram szoltak azonnal, hogy lefele nyomjam a levegot, ne a szamon kifele, mert annal hamarabb kint lesz a gyerek, minel jobban nyomok.

Én inkább a vajudás alatt orditottam volna - persze nem tettem. A kitolás az egy megkönnyebbülés volt számomra.
Sokkal "jobb " volt, mint a vajudás. Teljesen más fájások voltak.

már írtad egy másik kérdésben is, hogy ismered a dokit...ne ezzel foglalkozz!
A kérdésre válaszolva: pont hogy a kitolásnál nem kell ordítani, mert elfogy a levegőd és nem befele nyomsz, hanem elszáll az erőd a szádon át :) mint mikor a bokszoló ökle nem az ellenfélen csattan, hanem elszáll a levegőbe. A vajúdás alatt én hangosan fújtam ki a levegőt, mikor már nagyon fájt. A kitolás előtt nyüszítettem a levegő kifújásakor párszor, nem bírtam volna...a kitolás nekem nem fájt, megkönnyebbülés volt és előtte direkt szólt a doki, hogy összezárt szájjal és csukott szemmel toljak, így bent marad az erőm.
könnyű szülést kívánok én is, nyugodj meg, a doki nem fog "kicsúfolni", nem nevet ki ha lekakálod vagy kiabálsz :)

Hát, én most szültem először, de szerintem csak a vajúdás szakasza fáj. A kitolásnál már nem fáj,ha tolsz, nem azért kiabálnak a nők, mert fáj, hanem hatalmas erővel kell tolni, de addigra már nincs sok erő a vajúdás miatt.
Én nem akartam kiabálni, de mivel nem volt erőm tolni, az orvos bíztatott, hogy "üvöltsön egy nagyot és közben minden erejével toljon"
ők mindenhez hozzá vannak szokva ott, ne érezz semmit kellemetlennek.
Azt tedd, ami neked a legjobb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!