Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Csak a kitolásnál szoktak...

Csak a kitolásnál szoktak ordítani?

Figyelt kérdés
az első babámat várom és nem szeretnék ordítani, kínosan viselkedni, ha nem muszály. Az a kérdésem, hogy csak a kitolási szakasz az, ami kibírhatatlan, vagy már a vajúdás is? Konkrétan mennyi idő az, ami nagyon durva? A neten a szülés videók csak néhány percesek és csak a vége nagyon durva, amikor a baba feje és válla jön ki. Tényleg "csak" ezt a szakaszt nehéz átvészelni?
2009. szept. 27. 10:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
szia.én egy hang nélkül hoztam világra minkét babám.de nem azért mert igy akartam.én itthon vajjudtam,igy az nem fájt,tv-t néztem sétáltam.zenét hallgattam,és egy melegvizeskádban pihiztem.már akkor mentem korházba amikor 3-5 p fájásaim voltak.nagyon fájtak de el lehetett viselni.nekem a tolófájások fájtak nagyon-nagyon.a kitoláskor meg már nem érdekelt semmi csak hogy minél elöbb a kezembelegyen a baba.tudtam,hogy neki segítek ha gyorsan és jol nyomok,igy nem kiabáltam,hanem odakoncentráltam csak.kitartást neked.könnyű szülést.drukkolok.
2009. szept. 27. 17:49
 12/16 anonim ***** válasza:

Nekem hangom sem volt szules alatt, de nem terveztem, hanem igy alakult. Nagyon gyors es eros fajasaim voltak egybol (harom percesek), az elsonel jajgattam egyet, de ugy megdobbentem, hogy meg a szo is bennem ragadt. Nekem a vajudas volt fajdalmas, viszont epp emiatt, mert ennyire fajt szinte nem voltam magamnal mentalisan, teljesen magamba temetkeztem, igy egy hangom sem volt.

Kitolasnal foleg nem, akkor sem volt visithatnekom, de akkor mar a doki sem engedte a hangoskodast. Az elso nyomasnal nyogtem egyet es ram szoltak azonnal, hogy lefele nyomjam a levegot, ne a szamon kifele, mert annal hamarabb kint lesz a gyerek, minel jobban nyomok.

2009. szept. 27. 18:08
 13/16 anonim ***** válasza:
Elég változó kinek milyen a fájdalomküszöbe.Bár nekem már van 2 kislányom és most várjuk a harmadik babát,mindkét szülésem más volt. Emlékszek az elsőnél feküdtem a szülőágyon várva a fájásokat és a tágulást mert biz nem nagyon akart jönni,addig mellettem pont egy szülést hallgattam végig,örült kabálás volt,de anyira,hogy már rá is szóltak. Na akkor én is bepánikoltam,hisz nem tudtam még,hogy valóban ennyire fáj,vagy csak neki. Na aztán jöttek a fájások,hu azok tényleg fájtak,de mire a tolofájást is megéreztem addigra ugy megkönnyebbültem,hogy egy hang nem jött ki a torkomon. A második hamar meglett.Véleményem szerint a vajudás fájdalmasabb hiszen az jobban elnyulik,maga a szülés hamar lezajlik,pár nyomás és kint van a picur.Persze ha nincs komplikáció,hisz a szüléseket nem lehet összehasonlitani.Szerintem ha valaki ordit attol nem lesz könnyebb,legfeljebb csak a szülés tolódik el,hisz nem tud koncetrálni,megfelelően levegőt váltani. De ez csak az én véleményem,mindenkinél máshogy van,van aki abszolut nem birja a fájdalmat. Sok sikert és könnyü szülést!
2009. szept. 28. 09:10
 14/16 anonim ***** válasza:

Én inkább a vajudás alatt orditottam volna - persze nem tettem. A kitolás az egy megkönnyebbülés volt számomra.

Sokkal "jobb " volt, mint a vajudás. Teljesen más fájások voltak.

2009. szept. 28. 12:16
 15/16 anonim ***** válasza:

már írtad egy másik kérdésben is, hogy ismered a dokit...ne ezzel foglalkozz!

A kérdésre válaszolva: pont hogy a kitolásnál nem kell ordítani, mert elfogy a levegőd és nem befele nyomsz, hanem elszáll az erőd a szádon át :) mint mikor a bokszoló ökle nem az ellenfélen csattan, hanem elszáll a levegőbe. A vajúdás alatt én hangosan fújtam ki a levegőt, mikor már nagyon fájt. A kitolás előtt nyüszítettem a levegő kifújásakor párszor, nem bírtam volna...a kitolás nekem nem fájt, megkönnyebbülés volt és előtte direkt szólt a doki, hogy összezárt szájjal és csukott szemmel toljak, így bent marad az erőm.

könnyű szülést kívánok én is, nyugodj meg, a doki nem fog "kicsúfolni", nem nevet ki ha lekakálod vagy kiabálsz :)

2009. szept. 29. 12:25
 16/16 anonim ***** válasza:

Hát, én most szültem először, de szerintem csak a vajúdás szakasza fáj. A kitolásnál már nem fáj,ha tolsz, nem azért kiabálnak a nők, mert fáj, hanem hatalmas erővel kell tolni, de addigra már nincs sok erő a vajúdás miatt.

Én nem akartam kiabálni, de mivel nem volt erőm tolni, az orvos bíztatott, hogy "üvöltsön egy nagyot és közben minden erejével toljon"

ők mindenhez hozzá vannak szokva ott, ne érezz semmit kellemetlennek.

Azt tedd, ami neked a legjobb

2009. okt. 1. 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!