Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Csak a kitolásnál szoktak...

Csak a kitolásnál szoktak ordítani?

Figyelt kérdés
az első babámat várom és nem szeretnék ordítani, kínosan viselkedni, ha nem muszály. Az a kérdésem, hogy csak a kitolási szakasz az, ami kibírhatatlan, vagy már a vajúdás is? Konkrétan mennyi idő az, ami nagyon durva? A neten a szülés videók csak néhány percesek és csak a vége nagyon durva, amikor a baba feje és válla jön ki. Tényleg "csak" ezt a szakaszt nehéz átvészelni?
2009. szept. 27. 10:44
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
attól függ. egy sima szülés tényleg nem vészes, nekem oxitocinnal stimulálták a fájásokat, na már az is elég gáz volt, de amíg csak a "sima" percesek jöttek, az nem volt kibírhatatlan. a kitolásnál meg nem szabad ordítani, mert tényleg bele kall adni az erőt a tolásba, ha kiabálsz, akkor nem megy úgy. szóval van aki semmit más meg akár órákat is jajgat, ha szerencsés vagy, neked is csak néhány perc lesz rossz.
2009. szept. 27. 10:49
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát erre nagyon eltérő válaszokat fogsz kapni, mert mindenkinél más. :)

Én pl. a vajúdást (mivel nagyon gyorsan és erősen jöttek a fájásaim szinte bevezetés nélkül) így sokkal rosszabbul viseltem, én speciel akkor kiabáltam kicsit.

Kitoláskor már örültem hogy mindjárt vége, plusz a levegőt jól venni, meg tolni egyszerre nekem nem ment volna úgy hogy még közben ordítok is.

Amúgy meg mikor ott vagy az adott szituációban, hidd el hogy annyira nem fog érdekelni hogy ordítasz e vagy mi van hogy hihetetlen :)

Sőt a segítő személyzetet (szülésznő, orvos) sem fogja érdekelni (hacsak nem különösen bunkók) max. akkor szólnak, ha emiatt hogy kiabálsz nem figyelsz a fájás ellihegésére pl.vagy a tolásra.

Nekem mikor kijött a feje, válla, ott semmi hangom nem volt már, sőt ahogy a fejecskéje kint volt, már semmi fájdalmat nem éreztem, és mikor megláttam, én voltam a legboldogabb ember :))

2009. szept. 27. 10:51
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Hàt én azt hittem nem fogok orditani,tévedtem.Igenis a vajudàs alatt nagyon nyüszitettem,nem is ordibàltam inkàbb jajgatàs,vagy elnyomott sohaj volt.De amikor felkerültem a szülöàgyra és jöttek a fäjàsok,és nem nyomhattam,elkellett sohajtanom,mert a buork nem repedt még meg,na az nagyon szörnyü volt.Igen sikitottam,de közben volt eröm 3-szor is elmondani,hogy elnézést,de muszàly vagyok kiabàlni.A doki azt mondta,ahogy jol esik:)És közben felettem,meg mellettem lévö szobàba is kiabàltak:):)

Ja <aztàn a végén szoltam hogy nagyon égetö érzés van,akkor a doki vigyorgott,mert ez volt az utolso 10 percem szülésböl.A tolofàjàs nekem nem volt ANNYIRA KELLEMETLEN,MINT MAGA A VAJUDÀS.

2009. szept. 27. 10:56
 4/16 anonim ***** válasza:
69%

Szia!

első babánál 12 órát vajúdtam+ oxitocin ment, így az átmenet nélküli gyors fájásokra hangingerrel reagáltam. Aztán a kitolásnál meg annyira lefáradtam, hogy nem bírtam nyomni, és a nagyon erős fájdalmak miatt még mindig nyöszörögtem (pedig már tudom, nem azt kell) Hatalmas tanulság volt nekem.A 2-nál tudom már, hogy nagyjából mikor mit kell, hova kell az energia stb.

2009. szept. 27. 11:05
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Én nem ordítottam, sikítottam, vagy ilyesmi. Csendben végigzokogtam a 14 órát... :) Már 2 napja nem aludtam akkor, olyan fájásaim, fájdalmaim voltak. Délben született a fiam, az előtte levő éjszakán egybefolyó fájásaim voltak, de nem tágultam, ezért sírtam végig, mert kegyetlenül fájt. Az utolsó 1 óra, amikor a kitolás volt (oxitocin + epi), nem is fájt annyira, ezért, nem is ordítottam volna, max annyi volt, hogy annyira erőlködtem, hogy nyögtem egyet, de az sem volt hangos.
2009. szept. 27. 11:33
 6/16 anonim ***** válasza:
60%

Én sem a vajúdásnál, sem a kitolásnál nem ordítottam. A vajúdás fájt, de a levegővételre, meg a fájások "elszuszogására" kell koncentrálni, eszembe se jutott kiabálni, másra kell az energia. Ha az elfogy, az nagyon veszélyes az anyukára és a babára nézve is, és ha a végére nem lesz erőd, császárral kell befejezni...

A kitolás nekem már nem fájt, akkor a fájásoknál kell nyomni, tehát nem éreztem a fájást, csak azt az érzést, hogy feszít a kisfiam, ahogy bújik ki szépen lassan. De nekem az már öröm volt, és ott volt a tudat, hogy mindjárt találkozunk. Azt sem szerettem volna, ha az lett volna az első, amit meghall a kinti világból, hogy üvölt az anyukája...

Azt tanácsolom, hogy ne nézegess szülésvideókat, mert csak felizgatod magad. :o) Egyáltalán nem mindenkinek olyan olyan szörnyű a szülés, mint ahogyan ábrázolni szokták, nekem például csak kellemes emlékeim vannak, az első fájást követő 8 óra múlva már meg is lett a baba, ebből a 8 órából másfél órányi volt az a nagyon nagy fájdalom.

Gyönyörű szülést, és kellemes babavárát kívánok neked!

2009. szept. 27. 11:57
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia, 2 hete szültem, és én is úgy terveztem hogy nem akarok ordítani meg hisztizni mert az olyan kellemetlen. Szerintem két féle hangoskodás van, az egyik a normál nyügések, nyüszítések amik tök elfogadhatóak, és vannak akik olyan hangosan kiabálnak hogy az egész korház hallja... az lehet zavaró, persze nem tudni hogy az illetőnek mennyire fáj és miért ordít úgy. Igazából ha koncentrálsz és összeszeded az erőd akkor lehet szinte hangtalanúl vajjúdni, de csak egy ideig, mert a végén a kitolás előtti táguló fájások tényleg nagyon fájnak, de én csak akkor nyüszítettem amikor a szülésznő a méhszájat nézte hogy mennyire van kitágulva, mert az az ami nagyon fájdalmas, de amikor "csak" a fájásokat viseltem akkor nem nagyon hangoskodtam. A kitolásnál is csak a fájások fájnak, az hogy a baba kijön nem fájt egyáltalán, sőt valójában egy élmény volt mert jó érzés volt érezni ahogy jön kifelé... :) Amikor nyomnom kellett akkor viszont hangosan nyögtem mert az egész testemet bele kellett feszíteni hogy sikerüljön jól nyomni, engem kint is bent is varrtak utána mégse éreztem "szétszakadás" érzést a nyomásnál... szóval az én tapasztalatom az volt hogy "csak" az tolsó tágulási fájások és a méhszáj újjal való vizsgálata az ami nagyon fáj, a többi nem.
2009. szept. 27. 14:14
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
14:14-es vagyok, elfelejtettem írni hogy nekem a végén oxitocinnal segítettek rá hogy teljesen kitudjak tágulni, lehet a nélkül nem lett volna annyira fájdalmas, persze azt is hallottam hogy ugyanolyanok az erős fájások ha maguktol jönek ha oxitocintól akkor is...
2009. szept. 27. 14:18
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom más hogy volt vele, de én a kitolásnál örültem, hogy még levegőt kapok, nem hogy üvöltsek. Ellentétben mikor egy órával előtte infúzióra tettek és nem lehetett felállnom és jöttek a keményebbnél keményebb fájások, na akkor üvöltöttem párat, máshogy nem bírtam volna. Amúgy szerintem ez egyáltalán nem szégyen.
2009. szept. 27. 14:51
 10/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat és a bíztatást. Én még sosem ordítottam és azt sem tudom, hogy sikítani hogy kell... de remélem nem is fogom megismerni. Azért félek a kínos dolgoktól,(kiabálás, kaki, stb) mert a doki egyébként ismerősöm, és tök ciki lenne utána találkozni vele. Egy tök ismeretlen orvos esetében lehet, hogy nem izgulnék ennyire miatta. Amúgy az megnyugtat, hogy mindannyian túléltétek:-)! Mégegyszer köszi!
2009. szept. 27. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!