Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után hány kg-mmal...

Szülés után hány kg-mmal leszek könnyebb?

Figyelt kérdés

Szval 29hetes kimama vagyok, terhességemet 66kgmmal kezdtem

Tegnap mértem magamat és 72kgmot mutatott a mérleg!

156cm magas vagyok és 56kg szeretnèk lenni terhesség utàn!

Vajon lemegy majd a felesleg ha megszülöm a picit?

Sose voltam 72kg nekem ez tul sok !! Van mèg a szülèsig 2honapom

sztem mire szülni megyek leszek 80kg is! pedig nem zabálok sokat!

Mitt tegyek? Mennyivel leszek könnyebb szülès utàn?

2013. ápr. 22. 05:53
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Nem feltétlen fogy aki szoptat...ez alkat függő nekem 3 gyerekem van, szoptatás alatt egyikkel se fogytam. Utána annál inkább.
2013. ápr. 22. 07:55
 12/23 A kérdező kommentje:
:-)
2013. ápr. 22. 08:13
 13/23 anonim ***** válasza:
48 kg-mal kezdtem a terhességet, 150cm vagyok. Az első 3 hónapban nagyon kívánós voltam, kb 4-5 kg feljött rám, be is pánikoltam hogy tehén leszek a végére. Aztán a kívánósság elmúlt, lassacskán jöttek a kilók, az utolsó két hónapban kevés szénhidrátot ehettem mert magas volt a cukrom, de nem diétáztam csak nem ettem édességet. Az utolsó két hónapban így is fogytam fél kilót, a vége +12kg lett, azaz 60. Szülés után 52kg-mal jöttem ki a kórházból, 2-3 héttel később 50 voltam, gondolom a víz kiment belőlem (nagyon vizesedett a kezem), most 48 vagyok, 10 hós a fiam, és még szoptatom. A szoptatás mellett nem lehet hízni szerintem, csak fogyni, mert ha a manó 8-10dl tejet leszippant, az nagyon "karbantart". Én őszintén rengeteget kajáltam az első 6 hónapban szoptatás alatt, így is lement a 2 kiló, szóval ha majd normálisan eszel, odafigyelve, akkor pikpakk lemegy. Ja most is odafigyelhetsz arra hogy ne egyél túl sokat, és egyél sok gyümölcsöt, úgyis nagyon meleg van, az jólesik. Barátnőm hasonló termet mint én, ő többet hízott terhesség alatt, kb 16 kg-ot, de fél év alatt 5-tel volt kevesebb mint terhesség előtt, most csont és bőr a szoptatástól. Ne izgulj, ha csak kicsit is odafigyelsz, lemegy a súlyod. De tényleg ne fogyózz, csak mindent mértékkel egyél. Ja és sok folyadék szoptatás alatt, attól lesz sok tejed.
2013. ápr. 22. 08:56
 14/23 anonim ***** válasza:
Én az egész terhesség alatt 2 kg.-t híztam, a szülés után 12kilóval voltam könnyebb, ebből 3.880gr volt a Fiam.
2013. ápr. 22. 08:58
 15/23 anonim ***** válasza:
14. te ugye túlsúlyos vagy? Mert normál alkattal 2 kilót hízni terhesség alatt, hmmm...
2013. ápr. 22. 09:01
 16/23 anonim ***** válasza:
Jajj, bocsánatot kérek 14.-től, nem akartam bunkó lenni, 15. vagyok, és az off-ért is elnézést, elég bénára sikerült a hozzászólásom. Szóval nekem is van ismerősön aki 20kg-ot fogyott terhesség alatt, a baba egészséges, de ő kb 120kg-mal kezdte a terhességet, és fogynia kellett a doki tanácsára. Még egyszer bocsánat!
2013. ápr. 22. 09:19
 17/23 anonim ***** válasza:
70-nel kezdtem a terhességet (170cm), 75-tel sürgősségi császároztak a 37. hét első napján és egy hét után 65 kg-val mentem haza. Szoptatok (7 hós a fiam, igaz már nem sokat szopizik)és szép lassan visszahíztam 70-re! Szóval szoptatás alatt nem csak fogyni lehet!!! Szerintem ez is alkat függő.
2013. ápr. 22. 10:53
 18/23 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező, ugye nem gondolod komolyan, hogy ha eleve 10 kg plusszal kezdted a terhességet (legalábbis a saját álomsúlyodhoz képest annyival) és 29. hétre már 6 kg-t híztál, akkor szülés után pikk-pakk 56 leszel. A gyarapodás nagy része most jön még csak, 29 hetesen a baba-lepény-víz-megnövekedett vérmennyiség max. 3 kg hízást indokol, a következő 10 hétben minimum 5 kg-ra még számíthatsz, tehát minimum 20 kg plusz lesz rajtad szüléskor a vágyott súlyodhoz képest. Ebből szüléskor lemegy majd kb. 5 kg (ha vizesedni is fogsz a terhesség végére akkor több is lehet, akár 15 is, de akkor viszont többet is fogsz hízni a végén, tehát végeredményben akkor sem leszel kevesebb). Ha szerencséd van akkor szülés után megint 66 kg leszel, de erre is kevés az esély. Majd szülés után ha vége a gyermekágynak és már nem szoptatsz akkor lehet fogyózni, meg edzeni. (Mértékkel szoptatás alatt is sportolhatsz, és olyan szempontból "diétázhatsz, hogy nem kell ám tésztát tésztával enni, nem attól lesz tejed.) Mondjuk én nem értem, miért pont terhesség alatt kell rákattanni erre az ideális súly témára, ha ennyire fontos ez neked, akkor előtte tehettél volna érte, 4 hónap alatt 10 kg-t simán le lehet adni. Terhesen ne ezzel foglalkozz, és ne azt nézd most hogy sose voltál 72 kg, meg hogy az sok a magasságodhoz, mert most várandós vagy, ez egy különleges helyzet, nyilván számítottál rá, hogy fog feljönni súly a terhesség alatt.
2013. ápr. 22. 13:02
 19/23 anonim ***** válasza:
A szüléssel nekem 10 kg ment le, én összesen 14-et híztam. A többi szép lassan a szoptatás alatt.
2013. ápr. 22. 13:26
 20/23 anonim ***** válasza:

14-es vagyok, semmi baj :)

Hát, túlsúlyos nem is, de nem 56kg.

172cm-hez 80 kilóval kezdtem. A 20-ik hétig fogytam 5 kilót, mert étvágytalan voltam, a terhesség végéig visszahíztam ezt az 5-öt, plusz 2 kilót. Ezért írtam h végülis az induló súlyomhoz képest 2kv-val voltam csak nehezebb. De se magas vérnyomásom, se vizesedésem semmi nem volt. (kopp-kopp)

Egyébként nagy igazság hogy akin van felesleg ott a babának "van miből elvennie" , valószínű Én is így jártam.

Az pedig h a szülés után hogy lettem 12 kilóval könnyebb... a fene se tudja :)

2013. ápr. 22. 15:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!